Reklama

Reklama

Řezník

(festivalový název)
Jižní Korea, 2007, 75 min

Režie:

Jin-won Kim

Scénář:

Jin-won Kim

Hrají:

You Dong-hun

Obsahy(1)

Příběh začíná pohledem na mladý pár, který se ocitl na jatkách (či v chlívku) a my pozorujeme jejich psychické utrpení. Dvojice musí sledovat mlácení a následně postupné zabíjení okolních unesených postav. Děje se tak až do té doby, kdy mají přijít na řadu. V tuto chvílí muž přemlouvá únosce, aby zabránil mučení své ženy. Jeho prosba bude vyslyšena, ovšem za splnění jedné důležité podmínky a to, že se musí podrobit tělesnému týrání, které bude trvat 10 minut. Zachrání muž svou ženu?

Tento poměrně náročný film zachycuje mučení a následnou smrt člověka („snuff“). Celkový dojem a napětí upevňuje použitá technika s kamerami na hlavě (podobný „first-person“ efekt byl použit v DOOMU (2005)). (soldiersn)

(více)

Recenze (58)

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně netradiční věc a pojetím docela originální. Z té roztřepané kamery se mi kolikrát motala hlava a těžko se mi soustředilo a to tento problém většinou u FF nemívám. Tíživost a utrpení postav je zde dost uvěřitelný, což je asi největší plus filmu. Efekty jsou zpracovaný moc dobře, i proto je škoda, že není předvedeno nic novýho nebo dříve neviděnýho. Fajnový na jedno pokoukání, ale vracet se k tomu určitě nebudu . ps. kdo by tušil, co je to za postavu co se objeví v otvoru ve střeše 6:27 (http://i62.tinypic.com/jju2qv.jpg) a pak ještě několikrát v dírách ve stropě, nechť mi dá vědět do zpráv = ) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Podobný případ, jakým byl před lety "šokující" Hostel. U něj platilo mnoho povyku pro nic, i když tentokrát to pozdvižení docela chápu. The Butcher si překvapivě nezakládá jen na potocích krve, uřízlých končetinách a vyvrhnutých útrob. Abychom si správně rozumněli: různého násilí je tu požehnaně, je patřičně brutální a v jednom momentu to se mnou docela zamávalo. Jeho nejsilnější zbraní je ale POV, tedy pohled skrze jedinou osobu na všechny ty zvrhlosti. Díky kameře, kterou má jedna z obětí po celou dobu na hlavě, jsme svědky jejího (našeho) utrpení. Nejdříve čekáme, než na nás přijde řada, do té doby pouze slyšíme z druhé místnosti hrůzné nářky trpících obětí. Když se jde na věc, a ten prasečí řezník své oběti amputuje prsty motorovou pilou, kurevsky to bolí i nás. A následuje pokus o útěk, při kterém si samým napětím koušeme nehty, a nepřejeme si nic víc, než se za drastických podmínek dostat pryč a utéct. A to za každou cenu, při čemž vyvstávají otázky, jak si ceníme sebe a svých nejbližších. No je to vážně síla, i přes tu táhnoucí se první půlhodinu, která vyloženě nudí. Doporučit se dá pouze okrajovému a podobně laděnému publiku. ()

Reklama

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Keď som si pozrel (fake snuff) film August Underground's Mordum (2003), povedal som si, že je to absolútny vrchol všetkej nechutnosti a zvrhlosti. Po videní tohoto snímku som si to povedal opäť. Toto nie je film! Toto je humus, hovno, hnus, nechutnosť, grcka, sračka... Saw a iné vraj brutálne filmy môžu ísť oproti tomuto do riti. Tento film je podľa mňa fakt nebezpečný pre ľudí so slabšou povahou. Ja som asi prvý krát za svoj život pocítil, že sa mi "niečo deje v žalúdku. Fuj! Prvá polhodina je trochu slabšia, ale to, že ste ako keby tá osoba, na mňa hneď začalo pôsobiť. Stiesnenosť, beznádej, všetky tie pocity, ako sa cíti človek pred popravou, ktorý nevie za čo ho idú popraviť. Škoda, že prvé dve vraždy boli ukázané iba zvukovo. Film by mohol mať kľudne 90 minút s týmito vraždami a bol by to oveľa väčší masaker. Po polhodine začína film naplno. A to, čo začne mi vyrážalo dych, desilo ma a vyvolávalo tie najhoršie pocity. Videl som veľa fake snuffov, ale toto je jednoznačne vrchol. Moja úchylná stránka osobnosti hovorí "daj tomu 10 hviezdičiek". Žalúdok tvrdí zase "daj tomu odpad!". A tak dávam priemer a to 5*. Za to, čo tento film so mnou narobil si to určte zaslúži. ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

Snímek, který mě celkem příjemně překvapil dvojím zjištěním... First..., už i v Jižní Koreji zjistili, že natáčení pseudo snuffu má něco do sebe .-)..., second..., po technický stránce, resp. co se zpracování make upů a gore efektů týče a v rámci daného ranku samozřejmě, rozhodně nijak nezaostávají za svými východními (japonskými) či západními (americkými) kolegy... No a to by asi bylo, co se veškerých překvapení týče, tak nějak pro dnešek asi vše .-) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vlastní pohled ocením u videohry ale ve filmu ho fakt nepotřebuju. Neboť film ho málokdy využije a dá mu smysl a opodstatnění. A nestalo se tak ani tady. On se ten film tváří hrozně drsně, ale nakonec, až na pár scén (které však neoprávní jeho stopáž a celé zhlédnutí) nic moc nepředvede. Většinou se v něm jen řve a třepe kamerou. Kromě vypjatých scén film působí skoro jako komedie. Jako celek je to docela nuda. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama