Reklama

Reklama

Řezník

(festivalový název)
Jižní Korea, 2007, 75 min

Režie:

Jin-won Kim

Scénář:

Jin-won Kim

Hrají:

You Dong-hun

Obsahy(1)

Příběh začíná pohledem na mladý pár, který se ocitl na jatkách (či v chlívku) a my pozorujeme jejich psychické utrpení. Dvojice musí sledovat mlácení a následně postupné zabíjení okolních unesených postav. Děje se tak až do té doby, kdy mají přijít na řadu. V tuto chvílí muž přemlouvá únosce, aby zabránil mučení své ženy. Jeho prosba bude vyslyšena, ovšem za splnění jedné důležité podmínky a to, že se musí podrobit tělesnému týrání, které bude trvat 10 minut. Zachrání muž svou ženu?

Tento poměrně náročný film zachycuje mučení a následnou smrt člověka („snuff“). Celkový dojem a napětí upevňuje použitá technika s kamerami na hlavě (podobný „first-person“ efekt byl použit v DOOMU (2005)). (soldiersn)

(více)

Recenze (56)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vlastní pohled ocením u videohry ale ve filmu ho fakt nepotřebuju. Neboť film ho málokdy využije a dá mu smysl a opodstatnění. A nestalo se tak ani tady. On se ten film tváří hrozně drsně, ale nakonec, až na pár scén (které však neoprávní jeho stopáž a celé zhlédnutí) nic moc nepředvede. Většinou se v něm jen řve a třepe kamerou. Kromě vypjatých scén film působí skoro jako komedie. Jako celek je to docela nuda. ()

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem snad divný já, nebo všichni ostatní, kteří téhle naprosto nekoukatelné amatérské ultradebilitě dali aspoň jednu hvězdu? Viděli jsme všichni stejný film? Opravdu se na to někdo vydržel celou dobu dívat aniž by posunoval dopředu? Pak jsme asi odlišné živočišné druhy - já, a pak ti ostatní, kteří tady hvězdičkují. Bez urážky, jen konstatuju. Tenhle pokus o film je na úrovni amatérského filmu party středoškoláků, kteří "to" natočili na mobilní telefon někde u táty ve stodole. Tahle směšná fraška že má být jen pro otrlého diváka? Vlastně ano, protože jestli někdo skutečně snesl tu epileptickou kameru, pak je buď hodně otrlý, nebo je to mutant. Nejen ta nejpříšernější kamera, kterou jsem kdy viděl, ale i naprosto otřesné "herecké" výkony a tak stupidní scénář a dialogy, že jsem se až chvílemi styděl za to, že jsem svědkem tak nehorázné blbosti. A takzvaná "brutalita" tohoto filmového odpadu mě "šokovala" asi stejně, jako mě šokuje vstávání do práce. Otravné, to ano, ale šokující? To snad nemůžete myslet vážně... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co se snímku „Řezník“ musí nechat, to je skutečnost, že na diváka prostě má efekt. Tohle je jeden z těch filmů, který vás nenechá chladnými. Jenže je to film prostě jenom o tom, jak je možné dělat hnusné věci druhým lidem. Jsem proti nesmyslnému násilí, což je asi hlavní důvod, proč se mi podobné filmy hnusí. Ale jak říkám, nemůže se jim vzít, že prostě efekt mají. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě špatné, spíš je škoda, že na to byl fakt malý rozpočet. Na začátku se nic moc neděje, teprve až tak v půlce filmu, kdy je hra o čas, tak už je to hustý. Přímo atmosféricky parádní, na chvíli jsem se fakt cítil v kůži toho týpka. Jenomže ve výsledku je to stejně jenom máchání kamerou a cákání krve. Chybí v tom strašně moc brutality, většina se odehrává za kamerou. Ale jedna nebo dvě scénky tam přece jen byly výborně natočený. Jinak je to celkově fajn, maska prasátka taky neurazila. Pak už to jenom dopatlal konec, který byl naprosto zbytečně natahovaný. ()

Scylla 

všechny recenze uživatele

Film, který ze začátku vypadá slibně se zvrhá do nechutných jatek, která po chvíli ztrácí veškerý smysl a začnou dost nudit.. film bez děje, plný nechutností... na pointu jsem nečekala (přiznávám, chyběla síla vůle... ), sál jsem opustila 15 min před koncem. Pokud v posledních minutách nastal dramatický zvrat a film vyvrcholil převratnou pointou, tak se tvůrcům omlouvám. Jedna hvězda za dobrý nápad s umístěním kamer (střídavě z pohledu oběti a střídavě z pohledu řezníka). ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama