Reklama

Reklama

Epizody(26)

Obsahy(1)

Mladý nadaný vědec Terumiči Madoka objevil hrobku legendárního krále Gilgameše. Objev pochopitelně vyvolal obrovský ohlas a v oblasti byl vystavěn rozsáhlý výzkumný komplex Nebeská brána, v níž se shromáždují věděcké špičky z celého světa. Po jistých událostech je však rozhodnuto o ukončení celého projektu. S tím však Terumiči Madoka nesouhlasí a rozhodne se jednat na vlastní pěst. Výsledkem je zničení celého komplexu a dlouhodobé zahalení oblohy na celém světě hávem podobným zrcadlu. Několik let po těchto událostech prchají sourozenci Kijoko a Tacuja před jakuzou. Ve chvíli, kdy se ukrývají v opuštěném domě, zdaleka netuší, že se brzy setkají s několika skupinami, jež chtějí výrazně zasáhnout do světové budoucnosti. (yenn)

(více)

Recenze (2)

Ceres 

všechny recenze uživatele

No i když to celkově není žádná bomba, tak první díly bomba byly, už jen, že je použita skladba od Beethovena z klavírního koncertu No.5 a nádhera Adagio, tu prostě mám strašně rád. Animé má i výbornou atmosféru, jenže příběh pak začne mít trošku problémy a už sklouzává do průměrnosti, navíc konec také není nic extra. Ale stále jde o dobré animé. Za mě 60% ()

Naushika. 

všechny recenze uživatele

Tak takhle ne! Jako pointa, která přišla v posledních pěti minutách posledního dílu je dost zajímavá a neotřelá. Jenže celý seriál k ní ani náznakem nesměřuje. Obsahuje sice spoustu skvělých nápadů - ty jsou ale zpracovány hrozně rozpačitě a nijak nezdůrazněny, vyznívají do prázdna a naprostá většina děje je o ničem nebo o něčem pro hlavní myšlenku zcela nepodstatném, ač se to podstatně tváří, což způsobuje ten pravý chaos. Já osobně jsem šílela hlavně z naprosto zvrhlého vyžívání se ve frustrujících nespravedlnostech, nedorozuměních, projevech slabošství a zoufalství hrdinů a jejich pitomých vztazích bez naděje na jejich vylepšení. Krom toho vážně dost nesympatické postavy a fakt ošklivá kresba. Kdybych to nebyla protrpěla až do konce a neseznámila se s tím, o čem že to vlastně mělo v úmyslu být, ohodnotím to ještě hůř. Jako myšlenka a záměr tam byly - ale očividně jen v představách tvůrců, do seriálu se je nějak nepodařilo dostat. ()

Reklama

Reklama