Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Platnéřský mistr Tomáš má mladou ženu Alenu, na kterou velmi žárlí. Jednoho dne Alenu spatří pán města a rozhodne se, že ji získá pro sebe. Aby měl volnou ruku k milostným pletkám, pošle mistra Tomáše na zkušenou do Flander. Žárlivý manžel si neví rady jak zajistit počestnost půvabné manželky po dobu své nepřítomnosti a nakonec přijme pomoc čerta, kterému za odměnu upíše duši. Čert v podobě mistra Ondřeje pracuje v Tomášově dílně a pilně hlídá Alenu před různými nápadníky a před pánem města. Nakonec se však do Aleny zamiluje sám a stane se jejím milencem. Za svou lásku je potrestán ztrátou nadpřirozených schopností, a proto Alenu přestane zajímat. A když se po třech měsících Tomáš vrátí, Alena přísahá, že dala čertovi tělo a duši jen proto, aby zachránila vlastního muže. Tímto přiznáním osvobodí Tomáše od smlouvy s ďáblem, ale zároveň se sama odsoudí do pekla. Ďábel získal její duši náhradou za Tomášovu a může se vrátit mezi pekelníky. Po paní Aleně zůstala jen černá díra ve stropě. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Režisér usiloval o to, aby hlavnú rolu Aleny hrala Vlasta Fabianová, ale na príkaz samotného námestníka ministra kultúry bola do roly obsadená Miluše Zoubková, ktorá si po natáčaní vtedajšieho ministra zobrala za manžela. (Raccoon.city)
  • Pre scénu pri stole bolo skutočne objednaných 40 pečených kurčiat, ktoré mohli herci následne skonzumovať. (Raccoon.city)
  • Okrem jedného dňa sa celý film natáčal v Barrandovských ateliéroch. Jediná exteriérová scéna sa natáčala v Podbabskom údolí. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama