Reklama

Reklama

Akanbo šódžo

  • Japonsko 赤んぼ少女 (více)

Obsahy(1)

Mladá Yoko prichádza zo sirotčinca k svojim dávno strateným rodičom. Ale za 15 rokov bez dcéry sa toho zmenilo veľa a zúfalá matka si musela svoje city nechať opätovať iným spôsobom... (doginko)

Recenze (6)

tombac 

všechny recenze uživatele

Odhalení bubáka v celé jeho kráse je v horroru vždy prubířským okamžikem, ve kterém mohou tvůrci poslat film pomalu ale jistě do kelu. Zdejší příšerka neděsí, spíše je trapná, vycení zuby na kameru příliš brzy a její nadužívání z do té doby průměrného laciného japonského horroru s jakous takous tajemnou atmosférou učiní útrpnou podívanou plnou nesmyslů. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

OK, nejdřív napíšu, v čem problém až tak není: Pokud máte úžasný nápad natočit film, ve kterém je titulní hrdinka stvořena triky... a máte velice, ale velice nízký rozpočet na triky... pořád se z toho dá obratně ven, pokud by byl režisér co k čemu. Co do herců zde byla nádherně šíblá matka, celkem ucházející hlavní role patnáctiletého děvčete, příjemně prkenná hospodyně se vzorem v nějakém anime... V čem ale problém je, že to bylo celé tak hrozně samoúčelné, beze smyslu. Počáteční krásně nabíhající horrorová atmosféra se více a více přetáčela do nechtěné parodie a opravdové švandy (a to jsem byl zcela prost drog). Nevím, kde se kdo ztratil -- soukromý dojem mám, že se režisér místo příběhu soustředil na to, udělat s minirozpočtem maxitrikovou šou. Kdyby Tamami VŮBEC NEUKÁZALI místo aby 3/4 doby neslezla z plátna, a používali podobně jako na počátku subjektivní pohled kamery, mohla to být opravdová lahůdka. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Takže čekal jsem buďto nějaký pořádný krvák, nebo nějakou pořádnou duchařinu. A dostal jsem pořádnou nudu. Japonci rozhodně umí, osobně mám raději dlouhé vlasy a kvílení duchů, než masakry který jsou stále o tom jednom. Ale bohužel tenhle film mě ve všech stránkách zklamal. ta panenka byla naprosto příšerná, nejenom její počítačovost ale i její pohyby. No od Japonců jsem čekal asi moc. Bohužel ted ale nějak nevím čím si spravit chuť. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, u něhož jsem zdejší komenty (díky jednomu článku, co jsem psal) četl dříve, než jsem film viděl. A pak jsem celou dobu ty komenty ani zdejší hodnocení nechápal. První polovinu neskutečně atmosférická až gotická strašidelnost, která se ve druhé půlce sice zvrhne v krvavou naháněčku s podivně mrštnou, ale hezky a strašidelně vypadající (po dlouhé době mi digitál nijak nevadil) potvůrkou, ale napětí i atmosféru si to zachová. Já byl velmi mile překvapen a potěšen. Po dlouhé době zase japonská záležitost z níž mě mrazilo a byla tak nějak originální. Obrovská spokojenost. Jen tu Asami jsem v tom filmu nijak neobjevil. Jistá možnost mě tedy napadá, ale... Pochválit musít také výbornou hudbu, pro japonský horror trošku netypickou a nezvyklou, ale skvělou. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Myslím že to nebolo zlé, najprv to vyzeralo na ďalšiu šikmookú bu-bu-bu duchárinu, ale nakoniec tam našťastie nebol žiadny fén na vlasy či šľahač posadnutý duchom mŕtveho dievčaťa. Tento bubák bol naopak až priveľmi živý. Ono to veľmi pekne odsýpa a navrch prihadzuje pár gore efektov so striekajúcou krvou takže som sa po celý čas nemal na čo sťažovať. Pointa je samozrejme neprekvapivá, dlho dopredu odhadnuteľná a monštríča zasa v podstate taká srandovná gumená bábika s debilným účesom a obrovskou namakanou rukou ktorou dokáže z fleku odtrhnúť človeku hlavu, ale nevadí, to ma nejak nesralo. Dokonca ani keď skáče ako Spiderman. Snáď len ten záver je nejak moc naťahovaný až k posratiu a natrieskaný typickou japonskou osudovosťou kde sa každú chvíľu mení celé vyznenie. Raz sa mlátia a potom zasa nariekajú v náručí, no čo už. ()

vrch07256732 

všechny recenze uživatele

Po čase nejaký Japan horor ktorý bavil. Možno aj preto že vhľadom na tunajšie slabé hodnotenia som očakával niečo oveľa horšie, ale pozrime sa: atmosféra fajn od začiatku, pár gore scénok veľmi potešilo (najmä s psíkom), uznávam že tá príšerka nebola nič moc,ale z druhej strany aspoň odklon od zaužitých vlasatíc. A úprimne: Podobné (a oveľa horšie) filmy made in USA majú oveľa lepšie hodnotenia a toto by patrilo k tým lepším - hold Japonci si postavili v horooch laťku vysoko. ()

Reklama

Reklama