Reklama

Reklama

Beth Harperová (Kristen Bellová) je mladá, úspěšná, newyorská realitní agentka. V lásce má ovšem smůlu. A tak se vydá do Říma, kde ve fontáně zamilovaných ukradne několik mincí... a nápadníci jsou najednou doslova na každém rohu. Ambiciózní mladá Newyorčanka (Kristen Bellová), zklamaná láskou, vyráží na výlet do Říma, kde se chystá navštívit svou čerstvě provdanou sestru. Při procházce starobylou metropolí ukradne z fontánky zamilovaných několik mincí. A najednou se začnou hrnout nejrůznější nápadníci. Magnát v oblasti uzenin (Danny Devito), pouliční kouzelník (Jon Heder), pohledný malíř (Will Arnett) a model zamilovaný sám do sebe (Dax Shepard). Setkává se také s tajemným novinářem (Josh Duhamel). Ovšem je jeho láska pravá? Nebo je to jen kouzlo magické fontánky? (HBO Europe)

(více)

Recenze (158)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mohla to bejt parádní komedie. Využít těch blbců, co se do hlavní herečky bezmezně zamilujou. Jenže to by to nesměli bejt Američani a nesměli by z toho udělat jednu velkou romantiku, která tenhle film šíleně sráží. Je těžký ale v dnešní době natočit něco zajímavýho a ještě těžší je to s komedií. Tady by to ale dokázala, jen by se toho museli ujmout trošku jinak a s trošku jiným smyslem pro vtip a ne romantiku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $32,680,633Tržby Celosvetovo $43,042,835Tržby za predaj DVD v USA $8,458,859 //počet predaných kusov 465,363 ║ Ústredná dvojica Kristen Bell a Josh Duhamel dobre vybraná a na pohľad sympatická, čo to zachránia len škoda že nemajú čo hrať lebo režisér Mark Steven Johnson je prvotriedny neschopák pri práci s hercami, rovnako tak samotný scénar je vývarovosť sama, pre ktorú sa dej stáva vrcholovou pasivitou už po 20minútach a gagy so zaľúbencami vyznejú dosť podpásovo strelené mimo, absolútna samoúčelná záležitosť. /35%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie považuji za vhodnou volbu před heterosexuálním sexem, avšak musí obsahovat sympatický páreček, hodně fórků, špetku romantiky a vše musí být opatrně promícháno. Rande v Římě se vytasilo se slušnou zápletkou, kterou však srazila nekomediální prkennost Kristen Bell, což naštěstí vykompenzoval spolek zamilovaných idiotů a spousta nepostradatelných životních mouder, z nichž za nejpotřebnější do života považuji toto: "Není emoce, kterou nelze vyjádřit klobásou!". ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený začátek mě nachystal na slibnou komedii i romantiku. Ta scéna s vázou mě šíleně rozesmála(!!!)Jenže po odjezdu z Říma to šlo rapidně z kopce. Kristen Bell mi tentokrát přišla docela nudná. Scénář je celkově padlý na hlavu. Výběr zamilovaných bláznů není špatný, ale jejich role jsou dost omezené. Nejvtipnější bylo určitě pidi auto ve výtahu. Celkově mi to připomíná průměrné komedie Amandy Bynes..škoda. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Průměr, koukat se tu dá více méně jen na Kristen Bell a zabaví to fakt jen tak tak, ale přímo to nepobaví a ještě to občas vypustí i docela trapnou radoby vtipnou scénku. Navíc charaktery hlavních postav se daj vidět v každý druhý romantický komedii, ale jako taková oddychovka mě to neurazilo. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Pri podobných filmoch sa až možno diviť, čím si vlastne dokázali vydobiť tak zaujímavé herecké obsadenie. Mark Steven Johnson totiž nikdy nebol zárukou ohromujúcej kvality a Stalo sa v Ríme z jeho doterajšej tvorby nijak nevybočuje. S bláznivým humorom v romantických komédiách naviac prevažne nemám problém, ale v tomto prípade v celkovom kontexte pôsobí občas až príliš absurdným a nekonzistentným dojmom. Ale žeby som sa vôbec nebavil, to zase nie... Vďaka za Kristen Bell a striedmu stopáž. 50% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Pomalu, pomaloučku se smiřuji s tím, že v žánru romantických komedií se toho moc nového vymyslet nedá. Rande v Římě je toho dalším důkazem, kde se recykluje už několikrát zrecyklované. Chjo. V hlavní roli nezajímavá Kristen Bell mi sledování vůbec neulehčila (krom běhací scény v teplákovce), proto děkuji za Joshe Duhamela, který snad jako jediný pochopil, do jaké kraviny se to zase upsal. Ostatní přicmrndávači jsou jenom do počtu, což je škoda hlavně kvůli nevyužitému potenciálu čtyř vtipných charakterů. Danny DeVito byl v každém záběru nemastný, neslaný. Svou výškou dosahoval k dekoltu hlavní představitelky, čehož patrně vždy obratně využil (všimněte si kam míří jeho zorný úhel, když stojí tváří v tvář Kristen), Will Arnett a spol už jsou jen vrcholem trapnosti a scénáristické bezradnosti. Vše zachraňuje dříve zmíněný Josh Duhamel, u jehož ohrané hlášky "I did not see that coming" jsem se smíchu prostě neubránil. Dvě a tři čtvrtě. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Dobré obsadenie, slušný potenciál, začiatok tiež celkom podarený no potom ako to pokazili "kúzlami", absolútne nezmyselnými dialógmi a 100%nou predvídateľnosťou deja... scenár + réžia 0 bodov, trochu mi je to ľúto, lebo mohol byť z toho celkom dobrý film :) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Průměrná tuctovka,u které se občas zasmějete,ale za pár měsíců už nebudete vědět,o co šlo.U Kristen mi chyběla ta jízlivost a říz Veronicy Mars,ale to je spíš moje chyba.Každopádně pokud se na to rozhodnete mrknout,v originále.Kristenina dabérka zněla,jakoby jí celou dobu někdo stál na noze. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kristen Bell nemá smůlu jen v lásce, ona má špatnou ruku i při výběru rolí. Romantický potenciál nicméně její postavy mají, o tom žádná. U podobně laděných filmů nicméně vždycky záleží hodně na brýlích, které nám život posadil na nos. Tady jde o další hodně průměrné zpracování i zvláštní jednání některých postav. Je to pásová výroba, která sice nabídne poměrně přesvědčivé herecké výkony, ale vratná romantika a umělé emoce podobné látce (logicky) tak úplně nesluší. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že Mark Steven Johnson by se za kameru cpát neměl. Z Rande v Římě by totiž mohla bejt celkem příjemně trhlá komedie, kdyby se dostatečně využil ten nápad s kouzelnou fontánou. Jenže to by to nesměl točit režisér bez nápadu, který dokáže zabít potenciál všech postav a zároveň vás začít nudit už po půl hodině i tak dosti krátké stopáže. Vždyť s postavami těch 4 nápadníků se daly natočit o hodně zajímavější a sympatičtější situace, než opakovaní furt těch samých vtipů dokola. Kristen Bell je navíc (opět) nesympatická a Jush Duhamel to sám neutáhne. Hodně podprůměrná a bolestivá romantická "komedie".30% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Začátek se mi hodně líbil (s tou vázou jako kdybych viděla sebe), ale jak se vrátila zpátky do New Yorku šlo to z kopce. Nebylo to něják hrozný samozřejmě, normální romantická komedie s trochu ujetou zápletkou :D Scéna s autem ve výtahu mě dostala. 3* ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// PLUS: oblíbená Kristen Bell v krásné roli, sympatický Josh Duhamel, zajímavý Danny DeVito, spíš pohádkovo-romantický příběh, ale takové mám rád, zároveň je to i ztřeštěně zábavné MÍNUS: velká role náhody nepůsobí zrovna přirozeně, ale musíme počítat s tím, že to patří k žánru, některé postavy mi přišli v příběhu i celkem zbytečné./// Shrnutí: Bavil jsem se a to dost příjemně, tahle romantika mi sedla, přesto že byla jednodušší, naivnější a vlastně mohla být o něco delší. Mohla by se líbit i vám./// Celkem 82%/// ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Začiatok sa mi celkom páčil. Hlavne tá scénka s vázou. Ale potom prišla hrozná vata a nuda a jediné čo ma udržalo pri telke bola pekná Kristen Bell. Našťastie dej neprešiel do žiadnych trápností ani sileného humoru. Koniec opäť trocha pobavil, hlavne scénka s autíčkom. Prekvapil ma aj Dax Shepard, ktorý rolu narcisa a manekýna zvládol veľmi presvedčivo a zábavne. Vlastne vždy, keď ma na filme niečo rozosmialo, bol do toho nejako zamontovaný. Takže u mňa s odretými ušami slabší priemer. 50/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Originálních romantických komedií je jako šafránu a režisér komiksových adaptací Mark Steven Johnson razantně změnil žánr. Pohledná Kristen Bell netuší, co způsobí vylovení čtyř mincí a jednoho žetonu z kouzelné fontány lásky v Římě, o které se traduje legenda, že člověk, který tam minci hodil, se jako zázrakem bezhlavě zamiluje do osoby, která minci odtud vzala. A tak se stane, že po naší hlavní hrdince půjde bláznivě zamilovaný malíř, kouzelník, bohatý sponzor a model a všichni jsou to takový dobrotivý exoti a ten pátý je ten pravý a nehraje ho nikdo jiný než Josh Duhamel. Originální, ale málo propracovaný scénář trpí sice jasnou předvídatelností, jak to celé dopadne, ale má také spoustu kvalitních gagů, silné herecké obsazení i vedlejších rolí (Heder, DeVito nebo Shepard), svižné tempo a skvělou režii, která zamázne nedostatky scénáře. Víc z toho prostě vyrazit nešlo, ačkoliv Řím je pro romantiku jako stvořený. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Průměrná oddechovka, která mohla být lepší, kdyby si tvůrci odpustili ne zrovna vtipné scény s rádoby nápadníky. Sice by pak možná šlo jen o tuctovou rom. komedii, ale s její atmosférou a hudbou by tak byla koukatelnější. Mimochodem, nezapomenu na "středně velké italské auto". ()

Reklama

Reklama