Reklama

Reklama

Liv a Emma jsou nejlepší kamarádky, jež si nemohou být blíž a zároveň nemohou být víc rozdílné. Liv jako úspěšná právnička ví, co chce a jak to získat. Emma je obětavá, velkorysá učitelka, která myslí především na druhé. Obě se dokonale doplňují, pasují k sobě jako jing a jang. To vše se změní, když nešťastným omylem připadnou jejich svatby na jejich vysněném místě na tentýž den. Vdavekchtivé nevěsty jsou rozhodnuty použít všech mazaných prostředků, aby té druhé její velký den překazily. Zdá se, že jedno dlouholeté přátelství spěje ke smutnému konci. Ve svatební den obě napadne, že se usmíří, když ale Emma zjistí, že Liv vyměnila její svatební video za video z divokého večírku, napadne Liv a obě nevěsty se poperou. Během rvačky jim dochází, jak hloupě a nedospěle se chovají. Nakonec se usmíří a vzájemně se omluví. Zatímco Livina svatba pokračuje, z Emminy svatby sešlo. Emma se však své červnové svatby v hotelu Plaza také dočká. O rok později se jejím vyvoleným stává Livin bratr, který ji už dlouho miluje. Příběh ale ještě zdaleka nekončí, obě přítelkyně jsou těhotné, termín porodu mají ve stejný den... (TV Nova)

(více)

Recenze (261)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jo někdy bych chtěl bejt baba a řešit slepičí problémy, ale hold to už je tak zařízený, že skutečně podstatný věci musí řešit výhradně kluci. Jako třeba kdo vyhraje mistrovství světa ve fotbale, který regionální pivo je nejlepší nebo se dohadovat jestli je lepší BMW nebo Mercedes. Na tomhle filmu potěší hned několik faktů. Anne Hathaway umí hodně rajcovně tančit, pobaví a co kluk to fajn povaha. Celkově vzato se jedná o zábavná nenaročnou oddechovku s velmi sladkou příchutí. Samozřejmě film není a ani nemůže být tak zábavný jako zdejší sborové odsouzení tohoto snímku, protože tuhle místní mnohokrát reprízovanou tragikomedii typu "film není špatný, docela jsem pobavil, ale když všichni dávají jednu hvězdu tak jí dám taky" nemůže předčít ani Burian s Chaplinem dohromady. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Film, ktorého tvorcovia sa domnievali, že sledovať poldruha hodiny dve vrieskajúce hysterické piče, bude zábavné. Mýlili sa. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se i já dostal do světa ženských problémů, které si pro sebe vyhradila Anne Hathaway a Kate Hudson, abych si uvědomil, že jejich problémy bych kolikrát chtěl mít. A víte co? Nemyslel jsem si to u toho filmu, ale nakonec jsem ho dokoukal do konce a docela se mně to i líbilo. Občas jsem se zasmál, holky byly fajn, kluci taky, celý ten průběh takový sympatický. Ale jo, líbilo se mně to. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $58,715,510Tržby Celosvetovo $115,150,424Tržby za predaj DVD v USA $31,714,447 //počet predaných kusov 2,061,862║ Suchá báchorka, ktorá fakt nič nedá, nuda. /35%/ ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Vítejte v pekle pro zvané. Servíruje se 30% svatební koktejl, ze kterého se udělá špatně všem. Zatvrzelým svobodným mládencům. Svatebním notorikům. Těm, kteří si myslí, že Anne Hathaway má na víc a Kate Hudson by měla trvalý pobyt v soláriu vyměnit za Actor´s Studio. Kdo doufal, že si letošní katastrofální romantiku vyčerpal u Kamarádovy holky, doufal marně. Ale pořád lepší válčit svatebními dorty než líbat jako Bůh. (P.S. Bijte mě, ale já se na to navzdory přihlouplé premise těšila:) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ed Shearmur: 1. Somethin' Special 2. This Will Be (An Everlasting Love) 3. Beautiful People 4. You Me And The Bourgeoisie 5. Happy 6. Flute Quartet In C 7. Spring 8. Lively Scherzo 9. Get Ready For This 10. Rain On Your Parade 11. I'm Too Sexy 12. Give It To Me Baby 13. Tambourine 14. Pump Up The Jam 15. I'm Scared ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Poté co jsem jednou v tramvaji zažila situaci, kdy mladá, krásná, atraktivní a hlavně blonďatá puberťačka rozdávala úkoly svým stejně krásným kamarádkám (bohužel) neblonďatým, mě opravdu nepřekvapuje, že musí být ve filmu všechno podle dravější Kate Hudson :o) Díky bohu, že to Anne Hathaway vzala do svých rukou a ukázala, že když se jedná o splnění každého dívčího dětského snu, a to mít královskou svatbu (jsem asi kluk :o), dokážou i brunetky být chro chro (samozřejmě myšleno jako samice prasete :o) Předvedly na sobě vzájemně pěkné podrazy, které mě bavilo sledovat a ze srdce se jim smát :o) Klasika svého žánru, oddech jak má být :o) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Stačilo ubrat na jekotu, upravit celou tu hru na pohádky pro dospělé a hlavně vysvětlit trochu blíže to, proč jsou některé vztahy samozřejmostí a některé mají cestu ke štěstí pořádně trnitou. Bez toho totiž zůstal snímek, kterému se většina chlapů bude bránit kódovým označením "film jenom pro holky" a budou si pořád lámat hlavu nad tím, proč je vlastně ta dvojitá svatba tak špatný nápad. S větším prostorem pro prvotřídního Bryana Greenberga v další roli sympaťáka od vedle to mohlo dopadnout úplně jinak. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Když si kupujete toto DVD nebo lístek do kina, určitě nečekáte, že tenhle film Vám změní pohled na život. Jdete si odpočnout, pobavit se a kouknout se zase na kousek Ameriky. Tenhle kousek mi přijde v pořádku. Jednou zde nejde o vztah muže a ženy, ale o dvě kamarádky, které rozdělí stejný termín svatby. Triky a vtipy, které jsme již někde slyšeli a viděli, ale pořád nás prostě baví a tak až přijde do kina další slaďárna s Kate Hudson, tak zase vezmeme svoji druhou polovičku a půjdeme do kina. Protože takto to chodí... ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Ty dvě krásky v hlavní roli bych moc rád ohodnotil více než dvěmi hvězdičkami. Bohužel film jako celek je nudná záležitost, kterou nezachrání ani pár povedených scén. Po 50 minutách jsem už neměl sílu to celé dokoukat. 50% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Ach můj BOŽE!!! Klystýr pro všechny romantické duše bez rozdílu věku, pohlaví či sociálního statutu. Sice to není takové peklo, jako když se Poledňáková snaží Líbat jako Bůh, ale sledovat hodinu a půl střet dvou vymaštěných pipin vydá minimálně za pět hodin v posilovně bez pravidelného přídělu tekutin. Taky máte pocit, že se neudržíte na nohou, natož, abyste se po svých dovalili domů. Vtipné to není ani na chvíli, dojemné už vůbec ne, a aby toho nebylo málo, Kate Hudson je hnusnější než zaschlá moč na veřejné toaletě. Brrr... než jít na tohle do kina, to snad radši tím drátem do oka. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy jsou pro mé oči utrpením. Nemám nic proti Anne Hathaway ani Kate Hudson, ale takovými rolemi se mi za chvíli zprotiví. Sice je Válka nevěst zaměřena spíše na ženské pubertální publikum, ale i mezi podobně zaměřenými filmy se najdou slušné komediální slaďárny, na které se kouknu i vícekrát. Tohle jsem si pustil jednou a stačilo. Všechny alespoň podprůměrné vtípky byly už v traileru a tak samotný film nemá normálnímu filmovému konzumentovi co nabídnout. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Zatímco ve zdravém konkurenčním prostředí představují Bride Wars obyčejnou řadovou romantickou komedii, pro české tvůrce je něco takového nedostižný vzor. Kýč jak bič, ale rozhodně snesitelnější při vzpomínce na ty české maléry. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Mam rad Anne Hathaway DOSTANTE AGENTA SMARTA (2008), ktoru som spoznal vo filme DIABOL NOSI PRADU (2006) a celkom mam rad aj romanticke komedie. Ale scenar bol az tak blby, ze jednak mi Vojna neviest neprisla nijak komicka, zaner komedia tu proste nefungoval, aj ked film alebo trailer tak posobil. Pocas filmu vlastne pridete na to, ze cela ta hadka ohladom dvoch svatieb na jeden a ten isty den bola uplne ale uplne zbytocna, ale nic viac nechcem prezradzat. Na jedno pozretie to je, ale dakujem stacilo... 10.02.2009 _____ Kate Hudson - (Liv) +++ Anne Hathaway - (Emma) +++ Bryan Greenberg - (Nate) +++ Chris Pratt - (Fletcher) +++ Steve Howey - (Daniel) +++ Candice Bergen - (Marion St. Claire) +++ Produkcia: Kate Hudson +++ Hudba: Ed Shearmur +++ Videl v kine 10.02.2009 +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Očekávaně povrchní jednohubka. Tomu, jenž zažil vlastní svatbu a 90% z ní si zařizoval sám, protože okolo se nabízela jen banda těch, kteří by to či ono odflákli nebo dělali s nevlídným výrazem, musí být jasné, že tohle je jen zaoceánská limonáda, která je sladká, nezdravá a ulepená. Když ale trochu snížíme nároky, můžeme se místy bavit a místy dokonce i dojímat. Samozřejmě i trapně se budeme cítit. O tom žádná. Kamarádky (platově nedoceněná učitelka a prachatá právnička) zjistí, že se nedopatřením mají vdávat ve stejný den, ač si vždy přály, že nejdůležitější den života prožijí spolu. Jedna jako nevěsta, druhá jako družička. A naopak. Jenže (nebudu zbytečně vysvětlovat) teď žádná ustupovat nehodlá. Záškodnické akce startují, protože double den D se blíží. Pánové jsou tu redukováni na zbytečné figurky, vše se odehrává mezi dvěma energickými hrdinkami, které se chovají pitomě, ale tak nějak to s nimi sneseme až do konce. Navíc když divák hodí oko jen na Anne Hathaway, může vypnout zvuk, přetáčet scény s Kate Hudson a nechat se těšit herečkou, která ví, kdy rozzářit ten svůj kouzelný a zatraceně široký úsměv!! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ženské se perou a dělají si naschvály, jejich nastávající manželé jen nevěřícně kroutí hlavami, a jejich okolí neví, co si o tom má myslet. Ale ony vědí, proč se perou. Stejný den, stejný čas, stejné místo, dvě svatby. A náhoda (nebo spíše nepozorný lidský faktor) tomu chtěla, že tyhle dvě dlouholeté kamarádky se musí dohodnout, která z nich se vzdá vysněného snu vdávat se v htoelu Plaza. Nápad je to opravdu zajímavý a já osobně jsem ještě válku nevěst v žádném filmu neviděl. Navíc způsoby, jakými se snaží jedna druhé znepříjemnit život jsou opravdu rafinované a mnohdy i docela vtipné, ale s postupujícím časem to zachází až moc daleko a vyvrcholení je potom více než zajímavé. Stejně jako je zajímavá závěrečná scéna, kterou si tvůrci možná chtěli zadělat na případné pokračování (ideální název tohoto pokračování by asi byl "Válka matek"). Jako komedie to na mě tedy docela zapůsobilo, ale je pravdou, že film bohužel v určitých fázích i docela nudil a vlastně kromě mstících se žen tady nic zajímavého nebylo. Z toho důvodu nemohu tento film označit jinak než jako průměrný. Herecké výkony potěšily, obzvláště u herců v mužských hlavních rolích jsem s překvapením zjistil, že je všechny znám z různých seriálů. Steve Howey mě zaujal v sitcomu Deník zasloužilé matky, Chrise Pratta znám ze seriálu Everwood a s Bryanem Greenbergem jsem se letos blíže seznámil díky seriálu Jak dobýt Ameriku, kde má hlavní roli. Bylo zajímavé tyto tři z mého pohledu seriálové herce vidět pohromadě v romantické komedii, ale byli docela příjemní a zahráli dobře. Celkově film tedy vidím na tři hvězdy, které mu také uděluji. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Ženská hašteřivost a zhoubná touha po dokonalé svatbě v koncetrované podobě. Výsledkem je menší slepičí peklo, které by především muži nemuseli přežít ve zdraví. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie zaměřená hlavně pro něžnější pohlaví, která není sice žádný zázrak, ale tak hrozné, jak zde čtu, to tedy určitě není. Pokud jde o Anne Hathaway a Kate Hudson, ty tu hrají velice dobře a určítě mě nezklamaly. Prostě pohodový film, na který se klidně kouknu ještě jednou a vyrážku z toho určitě mít nebudu. ()

Reklama

Reklama