Reklama

Reklama

Liv a Emma jsou nejlepší kamarádky, jež si nemohou být blíž a zároveň nemohou být víc rozdílné. Liv jako úspěšná právnička ví, co chce a jak to získat. Emma je obětavá, velkorysá učitelka, která myslí především na druhé. Obě se dokonale doplňují, pasují k sobě jako jing a jang. To vše se změní, když nešťastným omylem připadnou jejich svatby na jejich vysněném místě na tentýž den. Vdavekchtivé nevěsty jsou rozhodnuty použít všech mazaných prostředků, aby té druhé její velký den překazily. Zdá se, že jedno dlouholeté přátelství spěje ke smutnému konci. Ve svatební den obě napadne, že se usmíří, když ale Emma zjistí, že Liv vyměnila její svatební video za video z divokého večírku, napadne Liv a obě nevěsty se poperou. Během rvačky jim dochází, jak hloupě a nedospěle se chovají. Nakonec se usmíří a vzájemně se omluví. Zatímco Livina svatba pokračuje, z Emminy svatby sešlo. Emma se však své červnové svatby v hotelu Plaza také dočká. O rok později se jejím vyvoleným stává Livin bratr, který ji už dlouho miluje. Příběh ale ještě zdaleka nekončí, obě přítelkyně jsou těhotné, termín porodu mají ve stejný den... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (260)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy jsou pro mé oči utrpením. Nemám nic proti Anne Hathaway ani Kate Hudson, ale takovými rolemi se mi za chvíli zprotiví. Sice je Válka nevěst zaměřena spíše na ženské pubertální publikum, ale i mezi podobně zaměřenými filmy se najdou slušné komediální slaďárny, na které se kouknu i vícekrát. Tohle jsem si pustil jednou a stačilo. Všechny alespoň podprůměrné vtípky byly už v traileru a tak samotný film nemá normálnímu filmovému konzumentovi co nabídnout. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Snažil som sa z tohto vyspať, ale nepomohlo... Možno ak by som bol... vlastne nie, neviem si predstaviť za žiadných okolnosti takúto situáciu a mať doma taku pipinu tak ma je.ne. A ten zvrat na konci... no teda. Od výberu herečiek po úžasne prevedenie s tretím hlasom (tzv. organizátorom chaosu, Joker by ti dal...) hodnotím 2/10 yeaaah ()

Reklama

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film u kterého jsem váhal nad odpadem či jednou hvězdou. Přeci jen, jedna jediná postava, která mě vyklala k záchytnému bodu nad horoucím peklem je přeci proklatě málo. Ovšem poté jsem se ohlédl za svou ohodnocovací minulostí a musím konstatovat že do takovýho bahna jako Twilight dvě (Skutečně pouze dvě?) uvřískané nevěsty nespadají. Jinými slovy, tonoucí se stébla chytá. V tomto případě tím stéblem byla skvělá Kristen Johnston. Ovšem jakmile jsem se podíval na křehké divačky vedle sebe musel jsem zkrátka tu jednu hvězdu z milosti dát. Cílová skupina bude spokojená. Jakmile jsem se podíval na drahé polovičky křehkého osazenstva a spatřil jejich otrávené výrazy s klidem v duši jsem ulehl zpět do křesla a přetrpěl zbytek filmu s pocitem, že nejsem divná výjimka. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ženské se perou a dělají si naschvály, jejich nastávající manželé jen nevěřícně kroutí hlavami, a jejich okolí neví, co si o tom má myslet. Ale ony vědí, proč se perou. Stejný den, stejný čas, stejné místo, dvě svatby. A náhoda (nebo spíše nepozorný lidský faktor) tomu chtěla, že tyhle dvě dlouholeté kamarádky se musí dohodnout, která z nich se vzdá vysněného snu vdávat se v htoelu Plaza. Nápad je to opravdu zajímavý a já osobně jsem ještě válku nevěst v žádném filmu neviděl. Navíc způsoby, jakými se snaží jedna druhé znepříjemnit život jsou opravdu rafinované a mnohdy i docela vtipné, ale s postupujícím časem to zachází až moc daleko a vyvrcholení je potom více než zajímavé. Stejně jako je zajímavá závěrečná scéna, kterou si tvůrci možná chtěli zadělat na případné pokračování (ideální název tohoto pokračování by asi byl "Válka matek"). Jako komedie to na mě tedy docela zapůsobilo, ale je pravdou, že film bohužel v určitých fázích i docela nudil a vlastně kromě mstících se žen tady nic zajímavého nebylo. Z toho důvodu nemohu tento film označit jinak než jako průměrný. Herecké výkony potěšily, obzvláště u herců v mužských hlavních rolích jsem s překvapením zjistil, že je všechny znám z různých seriálů. Steve Howey mě zaujal v sitcomu Deník zasloužilé matky, Chrise Pratta znám ze seriálu Everwood a s Bryanem Greenbergem jsem se letos blíže seznámil díky seriálu Jak dobýt Ameriku, kde má hlavní roli. Bylo zajímavé tyto tři z mého pohledu seriálové herce vidět pohromadě v romantické komedii, ale byli docela příjemní a zahráli dobře. Celkově film tedy vidím na tři hvězdy, které mu také uděluji. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dvě pipky se rozkmotří kvůli společnému termínu svatby a diváka čeká slušná porce nudy. Spolehnout by se v takovém případě dalo na herečky, ale Anne Hathaway i Kate Hudson jsou vrcholně nesympatické nány a jejich naschvály mě z letargie opravdu nevyvedly. Film jako komedie nefunguje a jako sonda do partnerských vztahů je příliš scénáristicky plytký. Vidět se to jednou dá, ale podruhé už si to nikdy nepustíte. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Film bol pôvodne zamýšľaný ako tínedžerská komédia, v ktorej mali hlavné postavy obsadiť Emma Roberts a Nikki Reed. Až neskôr sa rozhodlo, že to bude komédia pre mladých dospelých, v hlavných úlohách s Kate Hudson a Anne Hathaway. (U_S_O)
  • Pro scénu, kdy se ve svatební den nevěsty poperou, měly herečky připraveny celkem čtvery svatební šaty. Všechny šaty měly jiné zpracování, ale s tak nepatrnými odlišnostmi, že to ve filmu nejde poznat. Stejně tak Nateův (Bryan Greenberg) oblek při zkoušení není tentýž jako na svatbě. (Patw)
  • Natáčení probíhalo od 31. března do 24. června 2008. (Dlee)

Reklama

Reklama