Reklama

Reklama

Já jsem ty

Trailer

Obsahy(1)

Film podle skutečné události, která se stala v roce 1999, vypráví příběh patnáctileté australské dívky, která se stane nezvěstnou a později je nalezena mrtvá. Policejní vyšetřování následně odhalí hrozivou pravdu o jejím vrahovi. Celou událost uvidíme jak z pohledu rodičů, tak i z perspektivy vraha, který se po činu bude snažit získat novou identitu. (dresi)

(více)

Recenze (24)

Fr 

všechny recenze uživatele

CHCI OHLÁSIT POHŘEŠOVANOU OSOBU..... /// Rachel se ztratila. Hledal táta, hledala máma, hledali všichni. Kromě policie. Ta má čas. Hledali na ulici, hledali v popelnici, hledali v nevěstinci....kromě policie, ta má totiž ve všem jasno. MILUJI SVÉ DĚTI! Zoufalství rodičů, které nechcete prožít.../// .... Hnusné bílé tělo, role sádla, krátké, tlusté nohy, rozpolcená, nedokonalá, protivná a nezdravá duše, kterou nikdo nechce, uvězněna v tom ohavném těle na dohled dokonalosti..... DÍVEJTE SE! .... Vlastně to co vypadá jako zamotaný příběh, je celý ,,JEN“ filmem o vyšinutý krávě a neštěstí rodičů. Pátrací kruh se uzavírá, všechno dávno víme, všem klaďasům fandíme i díky hereckýmu nasazení. Přichází závěrečná citová vydíračka a (moje) konstatování, že přes všechny klady, je to vlastně ,,JEN“ taková filmová pocta Rachel Barberové. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čekám na okamžik, kdy budu moct prohrábnout dceři soukromý věci. 2.) Vždycky jsem toužil(a) dostat se do rukou magora. 3.) Dcera nepřišla dnes večer domů.....(tak to se na to radši vy....). /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

mm13 

všechny recenze uživatele

!!! ---- SPOILER ---- !!! Skoro nedopozerané, ale Ruth Bradley, keď sa rozbehne naplno, nedovolila odísť. Aj tak problémom tohto filmu zostáva nerozhodnosť, či sa sústrediť na zúfalstvo strádajúcich rodičov (a Guy Pearce s Mirandou Otto sú vo svojom zúfalstve tiež dosť presvedčiví) alebo na vraždiacu psychopatku. Prípadne je tu problémom neschopnosť tieto dve roviny prepojiť do funkčného celku, nehovoriac už o ich vzájomnom vynásobení sa. Snaha bola, chceli veľmi, to je poznať, ale nestačili alebo možno len nevyšlo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem si nevzpomenout na Heavenly Creatures a pak jsem si položil otázku, kam ti Australané na ty mladistvé psychopatky chodí. :D In Her Skin je výborná studie jedné pomatené a zakomplexované duše, jejíž sebepohrdání a nenávist k okolí jí dovede až k tragickému činu. Druhá linie, tedy pohled rodičů, je v tomto případě upozaděn výkonem Ruth Bradley, která celkem hravě zastínila trojici velkých jmen Pearce-Neill-Otto, ačkoliv Miranda Otto si také odvedla své. Výborná záležitost. Jen bacha na český dabing - to je past! 85% ()

CBD 

všechny recenze uživatele

Spíše než o temné psychologické drama o příčině vraždy, film dobře mapuje beznaděj rodičů oběti. Místy velice citlivě a opravdově. Všichni herci podávají vynikající výkony a představitelka Caroline dobře balancuje na pomezí sebelítosti, lítosti diváků i jejich odporu. Nic není tak černobílé a nenávist někdy nemusí být silnější než láska. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Snímek místy dost nešťastně balancuje mezi dramatem a thrillerem. Pocity smutku nad ztrátou zde zprostředkuje podmanivá hudba a pomalejší záběr, což dost narušuje napětí. Scénář se mi zdál nedotažený a závěr filmu zkratkovitý až odbytý. Skvělá byla v prvé řadě hlavní role s výkonem Ruth Bradley. Případ mě zaujal a proto hodnocení trochu nadsadím: 72% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ta baba byla fakt psycho, a to tak, že dost, a to bylo to jediný, co na tom filmu bylo dost psycho na to, aby jsem si někdy vzpomněl, o čem přesně to bylo. Protože vubec (teda skoro vubec, teda jako málo) mě nezaujalo, jak to viděli rodiče nebo dokonce ta oběť (ta to měla podle mě ve filmu uplně nejnudnější... i když skončila nejhůř). Jinak je to takovej fakt průměr až podprůměr. GP nezklamal, SN taky ne... zbytek jo. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Zmatené, nudné. Přiznám se, že jsem se tím neprokousala. Dějová linie se různě proměňuje a pro diváka se stává docela zmatenou. Hudební podkres brzy začne lézt na nervy. Dialogy jsou špatné. Nebavilo mě to, byť australské filmy mám víc než ráda. ()

Desdemone 

všechny recenze uživatele

Kdyby Ruth Bradley byla o trochu lepší a zkušenější herečkou, tak by její postava byla nádherně a mrazivě šílená, takhle je to ale jenom "tlustá píča, kterou bys zavřel". Kdyby se Simone North neustále nerozhodovala, jestli chce divákovi pomocí někdy velmi dobrých záběrů zajistit silný citový prožitek, jestli chce postihnout truchlící rodiče nebo jenom zhmotnit jeden případ šílenství, tak by to šlo, takhle to ale působí... No, jako tlustá píča. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že to bylo natočený podle skutečný události, tak to bude znít ode mě cynicky, ale moc mě to nebavilo. Scény s rodiči zmizelý dívky byly fajn, dokázaly mě vtáhnout do děje a já s napětím očekával, co bude dál. Jenomže jakmile se do příběhu začala motat psychicky vyšinutá Caroline, ztrácelo to hodně tempo a moje napětí bylo pryč. A v tomhle si myslim, že je největší slabina tohohle snímku, že se snaží mapovat jak pocity rodičů, tak i ty, které má vrah (nebo jen byla postava vraha prostě špatně pojata). Dvě silnější hvězdy. ()

barcisz 

všechny recenze uživatele

*spoiler* Slušný psycho film,který je navíc podle skutečnosti. Nejhorší je ta bezmoc a taky fakt,jak je všechno postavený na hlavu. Musíte se sami postavit na hlavu,aby policie začala něco dělat,jinak by zřejmě tento případ skončil mezi odloženými a ještě víc mě zaráží,jak psychicky narušená osoba může být po několika letech propuštěna. To si vážně někdo myslí,že psychouš se někdy stane normálním člověkem? Vrah se možná může změnit,ale psychopat nikdy a to si spousta neuvědomuje zřejmě. ()

UniqueNett

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy podle skutečných událostí. Vážně jsem se těšila. Ale byla jsem zklamaná. Film úplně postrádal atmosféru, napětí a emoce. Přitom by se dal tak skvěle zpracovat. Prvotní myšlenka, rozdělit film na několik úseků byl velmi slušný. Jen to chtělo více rozvinout. Škoda. ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý mix žánrov, herecky ani nijak ničím výnimočné, Pearce, na ktorého som sa najviac tešil povie dokopy pár viet a celé to hrá nejako...čudne, neviem to opísať, bol skrátka nevýrazný. Ale film rozhodne stojí za jedno pozretie, slabšie 4 hviezdy. Plus obrovské plus hudobnému doprovodu. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

Film, kde první půlka byla aspon trochu zajímavá, kdy se začalo pátrat po pohřešované osobě, ale jakmile na scénu přišla Caroline, už to bylo strašný, šílená postava, dějově poté vše hodně uvadalo, až to přišlo do hrozného klišé, a já jsem si říkala, kdy to už proboha skončí, hodně podrůměrný film, druhá půlka byla až bych napsala odpudivá, protože šílená Caroline byla navíc dost nesympatická, ale tuto roli musela nějak zahrát, ale přišlo mi to, že už hodně přehrávala, myslím, že jednou stačilo tento film vidět a nikdy více ()

dvurkarlin 

všechny recenze uživatele

Film Vás nenapíná,kdo může být vrah,ale vidíte děj očima rodičů a očima vraha. Sledujete vrahovy psychopatické myšlenky... ()

micka999 

všechny recenze uživatele

I když je fakt, že komentáře moc nepíšu, tohle prostě okecat musím... Film mě vzal tolik, že jsem potom strávila hodiny na internetu a hledala informace o Rachel. Podle věcí, které se mi podařilo najít, byl film téměř totožný se skutečností. I herci a herečky byli vybrání podle podobnosti skutečných osob. Na FB najdete stránku, která je neustále aktualizovaná rodiči mrtvé Rachel, reálné fotografie, výstřižky z novin, vražednou zbraň, jaká Rachel byla... jak na ni vzpomínají druzí. RIP Rachel... Svět prostě není fér... ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Celkem drsný příběh,i když malinko komornější,s vynikajícím výkonem herečky v roli vražedkyně,ta byla tak odporná psychopatka,brr! ()

jopal 

všechny recenze uživatele

Ako prve je mi divne, ze komentujucimi spominane meno Ruth Bradley sa medzi hercami v tomto filme na csfd vobec nevyskytuje. To sa mi zda dost nefer, voci herecke. Na druhej strane, co ini vycitaju, mne sa pacilo. Pozerat tento pribeh z troch roznych pohladov poskytovalo u mna stale novy pohlad do deje a udrziavalo ma v urcitom napati a zvedavosti co bude dalej. Nakolko som pred pozeranim filmu necital obsah od dresi, bol som v napati od zaciatku, pretoze som vobec nevedel co je vo veci a ci hladane dievca zije, alebo nie. Skutocnost sa vlastne dozvie divak dost neskoro, tak spominany publikovany obsah sa mi vidi ako jeden velky spojler. Pre mna dobry film, poukazujuci na mnozstvo chyb v spolocnosti, vo vychove, ako aj pri nalinajkovanych postupoch policie... ()

Reklama

Reklama