Reklama

Reklama

Záhadný sériový vrah napáda a vraždí ženy v Bostone. Ctený pán Dr. Henry Jekyll požiada svojho priateľa Gabe Uttersona, aby mu poradil nejakého právnika. Ten súhlasí a Jekyll si s právničkou - Claire Wheatonovou - dohodne termín. Prizná sa jej, že je obeťou svojho vlastného výskumu psychotropných liekov, ktorými sa snažil izolovať zlo v ľudskej psychike. A prizná sa, že má na svedomí vraždy. Keď ide Jekyll pred súd, Claire chce dokázať, že vrahom je ktosi iný - neznámy pán Edward Hyde. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Tisíc padesáté zfilmování slavného příběhu, které nepřináší nic nového, šokujícího ba ani jen trochu víc zajímavého. Jaké mohly být motivy pro jeho výrobu - šlo o snahu parazitovat na známé storce? Nelze to vyloučit.__Řekněme pro začátek hypoteticky, že nikdy nikdo Jekylla a Hydea dosud nenatočil. Pak je tenhle kanadský TV film solidním průměrem stavícím na hereckém umění (pro mě osobně) neokoukaného Dougraye Scotta, s notnou výpomocí (že by pokus o divácký magnet?) slavného jména Toma Skerritta ve vedlejší roli.____Když se ale vrátíme do reality a zařadíme Jekylla do kontextu předchozích (mnoha) zpracování, pozvolna začne "pod tíhou důkazního materiálu" klesat až ke dnu.____ Krista Bridges je taková "mladší odrůda" Sandy Bulock, umí podlézt pod každým plotem (což je slušná ptákovina), jako prostá obhájkyně vede soudní proces neomylně k vítězství (snad v žádné zemi světa neexistuje tak směšný, neschopný a manipulovatelný soud, jako je zobrazován v tomhle filmu). Na imdb navíc někdo píše o nesouladu filmových lokalit (viz). Dr. Jekyll and Mr. Hyde 2008 klidně může uniknout vaší pozornosti a nic se nestane. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Napínavé asi jako dobíhání důchodce na šalinu. Krásná hlavní představitelka, stokrát viděná zápletka, televizní režie a samozřejmě nutný závěrečný twist.. co dodat? Tihle „tvůrci“ netuší a nikdy tušit nebudou, jak některou ze scén vypointovat, kam postavit kameru, kde přidat a kde zase ubrat nebo jak vést herce způsobem, kterým dosáhne alespoň trochu přirozeného projevu. Nemůžeme ale zase chtít úplně všechno.. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Doktor Jekyll a pan Hyde – příběh o rozdvojené osobnosti je zřejmě všem natolik znám, že ho nemá cenu nějak zdlouhavě rozebírat. Vždyť o tom bylo do dnešní doby natočeno velké množství filmů, napsána spousta knih a existuje i celá řada divadelních představení. Já sice nepatřím zrovna mezi skalní fandy Jekylla a Hydea, ale pár filmů na toto téma jsem už viděl. K tomuto kousku jsem se dostal především proto, že jsem si ho všiml ve filmografii kanadského herce s českými kořeny Vlasty Vrany, s nímž jsem nedávno viděl film Carny (2009). Bohužel kdybych ho minul bez povšimnutí, udělal bych asi lépe. Dr. Jekyll a Mr. Hyde (1920) zůstal i nadále prozatím nepřekonán (co jsem měl možnost vidět) a tento kanadský paskvil mu nesahá ani po kotníky. Přitom to zpočátku nevypadalo vůbec marně. Počáteční pozvolný teror záhadného zabijáka sebou přinesl i zajímavou atmosféru, která ovšem moc dlouho nevydržela. Ke slovu se totiž dostal hodný Jekyll a jeho touha své druhé já Hydea co nejrychleji zastavit. Tím se dostáváme k pasáži právničky a slavného soudu, která byla doslova ubíjející. Víc se tu kecalo, než aby se dělo něco zajímavého, místy to dokonce postrádalo i logiku a to vše navíc v opravdu slimáčím tempu. Já se koneckonců i dvakrát přistihl, že se mi nudou zavírali oči. Co se hereckých výkonů týče, tak tady bych zas až tolik skeptický nebyl. Nicméně prozatím jde o nejhorší ztvárnění Jekylla a Hydea, co jsem měl možnost vidět. Od úplného paskvilu to zachránil jen vcelku zajímavý úvod, jinak to byla bída. 20% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skoro by se chtělo říct, že je film „Doktor Jekyll a pan Hyde“ nudnou klasikou, ale to není pravda. Ona klasika sama o sobě nudná není a je zajímavá, ale ten film z ní dělá něco naprosto tristního, rádoby z ranku psychologického thrilleru o vraždícím šílenci, ale ve skutečnosti je to jenom nudná televizní podívaná, která v sobě snad nemá jedinou dobrou scénu. Prznění klasiky. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Není to zpracování notoricky známého příběhu při kterém by běhal mráz po zádech, ale neokoukaní herci a jiný styl odvyprávění příběhu zase nejsou až tak špatným tahem. Samotný snímek má místy napětí a zajímavé úseky, jiná část filmu jako je třeba soud, jsou zase podle mého názoru slabým místem. Kdyby člověk tuto legendu neznal, pak je to zajímavý snímek na jedno zkouknutí. Jinak, ale určitě najdete mnohem zajímavější zpracování. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama