Reklama

Reklama

Recenze (6)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Milý a příjemný film, kterých se už netočí mnoho, film pro seniory, ale stejně tak pro juniory, o možnosti vzájemného soužití bez antagonismů v dualitě nejen mladý-starý, ale také muž-žena, člověk-zvíře, člověk-stroj. Co je k tomu zapotřebí: vytnout sekeru, poznávat vcítěním, rozbít ostré hranice svých předsudků, podvolit se osudu, ale přitom neztratit svoji svobodu. Negativem tohoto filmu je písnička "Les toros" od Jacquese Brela, v niž se obchodníci (les épiciers) postupně vydávají za Dona Juana, Garciu Lorcu a Nérona. Zatímco obchodník / kupec / prodavač není nikdo, a většinou se o něm něco dozvídáme teprve tehdy, když zavře obchod. Pozn. 1: Je to poznámka možná nejapná, ale pro mě velice cenná. Je z raného mládí mojí matky (před týdnem 94 let): "Ve Žďáře (nad Sázavou) byl konzum, kam si holky chodily kupovat bombóny (samozřejmě jeden). Prodavač jim byl sympatický a tak se jednou zeptaly člověka, který právě vyšel z obchodu, jak se jmenuje. Řekl jim, to je přece pan Prdíček. A tak to bylo celý rok pane Prdíčku sem a pane Prdíčku tam, až jednou na ně jeden kupující počkal před krámem a povídá jim, holky, to je přece pan Kakáč. Příští den holky opět přišly a omlouvaly se co to šlo. Pan Kakáč je ale přerušil a řekl jim: holky, to je jedno jak člověku říkáte, hlavní je, když ho máte rády.... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Super pohodový filmík, ktorý som mal pri záverečných titulkoch problém vypnúť. Stále sa mi nechcelo veriť, že už skončil. A to bol i jeho jediný problém, pretože filmy o transformácii idiotov na normálnych pohod'ákov by mali byť o niečo dlhšie. Tu chýbala výnimočná scénka, pri ktorej by to s divákom zalomcovalo a pri ktorej by pochopil, že došlo k zmene hrdinu. Tu, miesto toho, máme iba koniec, kde na vlakovej stanici povie otec synovi, s ktorým sa desať rokov nerozprával, "Opatruj sa,." môj chlapče." a tým to máme odbité. Ale, ked' prižmúrim oči, tak tie štyri si to zaslúži. A ešte za to nádherné prostredie, príjemný hudobný doprovod a suprovú 'kočičku' Clotilde Hesme, ktorá tomu dodávala parádny šmrnc! ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Príjemný oddychový film o živote, o stratách a nálezoch. Plynulo bežiaci dej je prestrihaný prírodnými scenériami, ktoré sú skutočne nádherne. Pekná reč a hudba je len bonbónik na torte. Nenudí, nepresvieča, nemoralizuje, ale výborne podané. Humor: ** Romantika: ** Hudba: *** Vtiahnutie do deja: **** Realita: ** ()

Johgas 

všechny recenze uživatele

Film zdánlivě o ničem - já tomu říkám "styl Kolja" - zdánlivě se nic neděje, ale v pozadí bublá hluboký vztah, jeho vývoj a peripetie se závěrečným vyvrcholením. V tomto filmu jde o hledání a znovunalezení toho, kam hlavní hrdina patří - rodiny, venkova, sousedského prostředí, kde o druhém všichni všechno vědí. Zdánlivě nuda, před kterou hrdina utekl do Paříže, ale tam byl sám, ačkoliv si to neuvědomoval. A když se za ním na venkov přestěhuje i jeho pařížský kamarád, "aby si léčil nervy" - halelujá, happy end je na světě:-) Příjemný film, který nejlépe vychutnáte s francouzkým vínem a sýrem:-) ()

Reklama

Reklama