Reklama

Reklama

Ip Man

  • Hongkong Ye Wen (více)
Trailer

Čína, rok 1935. Kluby bojových umění v městě Foshan nabírají na popularitě a Ip Man (DONNIE YEN) je nezpochybnitelným vládcem umění wing chun, čím dál populárnější verze kung fu. Klidný život jeho rodiny a přátel však převrátí vzhůru nohama japonská invaze. Poté, co odmítne učit okupační vojáky svému umění, je přinucen bojovat o své vlastní přežití v sérii výzev, jež vyvrcholí soubojem na život a na smrt s nejlepším japonským bojovníkem. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Mám dotaz k filmu IP MAN 3 a souboji IP MAN vs. Michael Gerard Tyson. Kdo myslíte, že by vyhrál, kdyby se nebojovalo na limit? Proč měl Tyson převahu nad IP MANEM? Jak by se ten souboj odvíjel dál? Pouštím si to stále dokola a připadá mi, že se Tyson ani moc nezadýchal. Nebo měl Ip Man proti těžké váze nějakou šanci?

na příspěvěk reagoval MartinezZ

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Dokonalá choreografie soubojů, velice příjemný Donnie Yen (a vlastně i všichni herci) děj je dobrý a stejně tak hudba. Ale nečekal bych že takovej film mě takhle moc zaujme a dám mu bez váhání 5*.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Ta manželka pana Ipa je moc krásná a hodná!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ACzeMiky

ACzeMiky (hodnocení, recenze)

Nejlepší film o bojových umění co jsem kdy viděl. Tenhle film je naprosto bez chyb... 

thecentre

thecentre (hodnocení, recenze)

Hong Kong už je uplně v prdeli. Jejich nezávislost zřejmě tkví na čepicích strážců zákona v podobě kuomintangského znaku. "A Číňané konečně zvítězili a ukončili válku, která trvala dlouhých devět let" A ta válka největšího masového vraha všech dob? A když už za tohle Mao bojoval? Ten nejúžasnější kapitalismus 30. let s rudou hvězdou.

Flipnic

Flipnic (hodnocení, recenze)

Sign: To je tak, že my s Idahem máme již velmi dlouho zde v kauze "Brule Lee" vzájemný nesrovnalosti. Ale jako rozumní lidé to již neměníme v hádky či tak. Já sdílím Tvůj názor, Idaho má úplně jiný a jiné informace. Necháváme to tak, je to tak lepší. Sice s ním nesouhlasím, ale jako uživatele si ho vážím ... takhle na vysvětlenou.

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Jestli tím myslíš, že vykradl poučky z tradičních stylů a vydával to za vlastní myšlenky, tak asi ano…

Já četl jen dva jeho životopisy, jeden kdysi vyšel v češtině. O Brucovi toho v zásadě moc nevím, jen většinou pár těch „neoficiálních“ historek, protože můj mistr se učil kung fu v San Franciscu a Los Angeles v době, kdy byl na vrcholu slávy, a čínská komunita si o něm myslela své.

Sign

Sign (hodnocení, recenze)

Flipnic: no nevím sice proč, jakože se hádáat nechci ale i tak nechápu tvůj přízpěvek, a pokud si tím chtěl říst něco ve stylu s ním se o něm nehádejte pač on o něm ví nejvíc, tak to je docela sprostý, pač jsou lidi co o něm vý mnohem víc než on nebo já a ti lidi jsou žijící na zemi a pracovali s ním, a taky mezi námi já o Bruce Lee četl a viděl snad všechno, tak PODCEŇOVAT ho je dost urážející, hlavně když je to člověk který zprovoznil SVOJE vlastní bojové umění a mimochodem nejpraktičtější ze všech!

Sign

Sign (hodnocení, recenze)

a nejaký keci s romantickým nebo co, ten člověk je dodnes legenda!!! jestli víš co to znamená, v bojovém umění jestli víš co to znamená a hlavně v reálu jesli víš co to znamená

Sign

Sign (hodnocení, recenze)

ldaho: než budeš něco tak chytrýho říkat, zkus si o něm něco chytrýho sehnat :-)

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Tak nevím, nakolik tu mísíte romantické představy o Brucovi jako pouličním rváči a skutečností, že to s těmi rvačkami tak horké nebylo. ;-)

Sign

Sign (hodnocení, recenze)

Flipinic: jo to máš pravdu, ale Bruce byl čistě bojovník reality, tak taky vzniklo jeho bojové umění, žádné omezování, do čistého reálnáho boje, taky se pral na ulici když to studoval, takže je to zápasník nejtvrdší arény :-)

Flipnic

Flipnic (hodnocení, recenze)

Sign: Ano, Chuck oslavoval Bruce kde se daloa dělá to dodnes. V rámci té zadané otázky také, ale odpověďí na konci naznačil, že Chuck bprofesionální bojovník, zatímco Bruce "polo"prof. a samouk a že by zřejmě vyhrál tím pádem Chuck... Ale to jsou detaily, těch řečí padly tisíce a kdoco kdy kde řekl je jiždost diskutabilní ... Nehádám se, sám bych těžko tipoval ... Ale fandil bych Bruceovi samozřejmě ... ;-))

Sign

Sign (hodnocení, recenze)

Jinak co se týče čistého Karate a Kickboxu, nemůžete srovnávat dvě největší legendy jako Benny nebo Chuck, oba měli něco navrch, oba jsou legendy...

Sign

Sign (hodnocení, recenze)

Flipnic: s tím že Chuck Norris tvrdil že by porazil Bruce se ale pleteš(neber to zle :-) ) protože ve filmu o filmu Cesta Draka prý když se ptali jednou ptali Chucka jak si myslí že by to dopadlo, začal okamžitě bez přemýšlení oslavovat Bruce Leeho

JK77

JK77 (hodnocení, recenze)

ako to ze dnes vysielaju na markize ip mana a trva to 6 hodin 2é0 minut? to budu vsetky tri diely dokopy?

Flipnic

Flipnic (hodnocení, recenze)

DongFangXu: Já měl dojem, že Chuck měl pár soutěží s Bennym, ale možná už se pletu ... Je to dlouho, co jsem to studoval. Pamatuju si, že Chuck prý vyklepl postupně všechny a pokud ne napoprvé, tak podruhé ... A celkově měl pak nejvíc titulů ... Ale fakt už nevím. Jinak Beny Jet Urquidez byl strašnej frajer!! ;-))

Flipnic

Flipnic (hodnocení, recenze)

sniper18: Norris to řekl v různých obměnách vícekrát ... Tvrdil o Bruceovi, že to nebyl profesionální bojovník. Ale to je spíš jen nálepka, kterou se Norris celej život trochu chlubí. Tvrdil, že se domnívá, že by Bruce v profesionálním zápase porazil. Bruce zase tvrdil, že nepaznal lepšího bojovníka jako je Norris (a že jich poznal od východu planety až po západ ...). Samozřejmě, že Norris má problém s tím, že se ho na to lidi celej život ptají. Asi by mě to taky otravovalo, kdybych byl bývalej kamarád legendy a furt se mě ptali: "A kdo myslíte, že z dvás dvou by vyhrál, kdybyste se poprali?" ... Obecně, podle mých informací co vím (Idaho by jistě nesouhlasil ...), je Norris celosvětově jeden z nejuznávanějších fighterů. V profesionálním světě bojových sportů třeba více než Seagal, či kdokoliv z následných akčních herců .. Tam se opravdovej borec nenajde, ale ten Norris s tím Brucem ano ... Samozřejmě prodávám, jak jsem koupil, nikomu tohle nevnucuju ...

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Flipnic: To s tým Norrisom je skutočne pravda? Že lepšieho bojovníka ešte nevidel, ale aj tak by ho porazil. Trochu namyslenecké.

Idaho

Idaho (hodnocení, recenze)

Přiznám se, že ani jeden z lidí, které jsi vyjmenoval, nejsou zrovna autority ve světě bojových umění. No, svět BU si nikdy na autority nepotrpěl. Každopádně je lepší se držet faktů. A jeden z faktů je, že Bruce se učil bojová umění u Ip Mana tři roky výměnou za lekce tance. Další z faktů je, že byl fyzicky velice nadaný a chytrý. Dnes je v Čechách několik Číňanů, kteří skvěle těží z podobných předností: jsou Číňani, zavadili o bojová umění a umí to prodat. Já myslím, Flipnicu, že se nejspíše nikdy neshodneme, protože vyznáváme každý naprosto jiný pohled na to, co je umění. Rád bych však vysvětlil svou nechuť k filmům Bruce Lee, které chovám už od dětství. Nejde o to, co v nich je, ale to, co v nich chybí. Chybí v nich cesta a přerod, zápas sama se sebou.

Flipnic

Flipnic (hodnocení, recenze)

Jednoduše: Bruce (ani Ip Man) nebyl sportovec. byl to rváč, který chtěl jen vyhrát souboj. o tom celém jeho život byl ...

Flipnic

Flipnic (hodnocení, recenze)

Ještě jednou k tématu BRUCE LEE: Viz moje nekonečná pře a neshoda s uživatelem IDAHO (kterého si jako uživatele csfd ze svého hlediska velmi vážím). Tak tedy. Znova jsem to vše pročetl a prostudoval a výsledek mi vychází takový: Jak známo, Bruce neuznával žádná klišé, pravidla, stylly, kimona, obleky, pásky kolem pasu, trofeje, cokoliv ... Bruce věděl, že vítězství se nemusí bodovat ani zapisovat (Norris and Muhhamad Ali). Bruce neuznával nic, ani moderní způsopby hodnocení soubojů. Uznával jen výhru a prohru. (podobně jako japonšťí samurajové). O čem mluvím. Bruce oficiálně nevyhrál ani jeden souboj, nezúčastnil se jedinného oficiálního turnaje na body atd. Ano!! V tom má IDAHO pravdu. Bruce Lee NIKDY nepodstoupil jedinný oficiální zápas a souboj. Protože to neuznával a nesedělu mu to. Bruce, jak se dozvíte ode VŠECH jeho blízkých přátel, byl "pouliční rváč" ... Bruce trénoval pro opravdový souboj na život a na smrt. Bruce byl vyškolen řadou soubojů na ulici. Existují desítky a desítky  oficiálních důkazů z úst věrohodných osob, že Bruce PODSTOUPIL souboje (dle neoficiálních pramenů 620 cca soubojů na ulici ...), ve kerých vyhrál -prohrál jen 5. Nejde o to, co se o něm nese společností po desítky let, ale zaposlouchejme se do příběhů opravdových osobností!!!! Např.: Taki Kimura, Kareem Abdul Jaabar, James Cobburn, Steeve McQuine, John Saxon, Bolo Yeung, bratr Bruce, manželka Bruce, Bob Wall, Danny Innosanto (mistr mistrů v kálí a jeet kune do) atd. atd. ... Chce mi akra někdo namluvit, že všichni tihle úžasní lidé, kteří viděli přijmout Bruce souboj na ulici a vyhrát, nebo při natáčení od troufalých frajerů, že lžou??!! ... To by si snad dělal srandu!! Bruce znal svoje hodnoty a znal svoji úroveň. Věděl, že "zápasit" v offiko zápasech je pro něj v podstatě ponižující  a že si dokládá slávu neustálým "výklepem" vyzivatelů při své práci a nepotřebuje k tomu oficialitu a soutěže!! Sám Cobburn byl svědkem, jak Walla skopnul tak, že ten pádem dva čínské chlapy za sebou ještě složil a jednomu zlomil obě ruce. ... Neoficiálně se traduje, že sám Bolo Yeung vyzval Bruce k sopuboji při natáčení Enter the Dragon a hodně se zlou se odkráčel .,.. Sám Norris řekl, že nepoznal lepšího bojovníka než byl Bruce, ale řekl, že by ho porazil (nekonalo se), Bruce řekl, že Norris je kupodivu na jeho původ nejlpepší bojovník, jKÉHO POZNAL OSOBNĚ. mSLÍTE, ŽE BY dAN iNNOSANTO, TAKOVÝ FRAJER A MISTR LHAL O bRUCEOVĚ NADÁNÍ, KDYBY SI TO NEVYZKOUŠEL NA VLASTNÍ KŮŽI?! Bruce byl a je nejlepší ... , spekulace o tom, že je to jen "vyhaypovaná" hvězdička jsou naprosto nereálné a nerealistické!!! Numěl snad Elwis zpívat??!! Nebyla snad M. Monroe krásná herečka??!! ... přátelé ... ;-)) Pamětníci mluví za vše a měli vbychom je poslouchat ... ;-)))) (nic proti tobě IDAHO...)

ravalah

ravalah (hodnocení, recenze)

Pritelkyne by dala jednu nebo odpad, nicmene hodnotim ja..za plny pocet

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama