Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1933 - 34: Parta proletářských dětí z Prahy sleduje zprávy o polární výpravě lodi Čeljuskin, jejíž členové se po ztroskotání ocitli na plovoucí kře. Z připravované záchranné akce, kterou její účastníci berou zcela vážně, se nakonec stane uvědomělá pomoc stávkujícím děčínským dělníkům... (oficiální text distributora)

Recenze (5)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Pro dospělé moc tento film nebyl, neboť se většinu času věnoval dětskému dobrodružství. Jenže v poslední třetině přestal být i pro děti, protože se rozhodl zabrousit na pole sociálních snímků stranících stávkujícím. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Musim se priznat, ze do vcerejsiho dne jsem o zadne lodi Celjuskin nemel nejmensi tuseni a bylo zajimave mrknout se na par informaci o teto plavbe a osudu lodi. Nebyt zcela zcestneho konce, kdy deti dojdou az do decinske tovarny, kde stavkuji delnici, vnimal bych tento film jako temer dokonaly. Krasne vypravny pribeh pro deti, o detech, kteri se rozhodnou prinest humanitarni pomoc pro trosecniky z Celjuskina. Mne ta zanicenost a odhodlani deti dojala, originalni namet!-----------------20. brezna 2013 byla TV premiera na CSFilmu a vzhledem k faktu, ze je na tomto serveru pres 270 000 uzivatelu, tak jsem celkem v soku, ze tento film po vcerejsku ohodnotili jen dva uzivatele, vcetne me. Pokud by to bylo poprve, nezminil bych se... ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Príbeh detí, ktorí si na dvore spravili loď a plavia sa do ľadových vôd. Celkom dobrý príbeh , no už na začiatku ma zaujal jeden fakt. Dej filmu sa odohráva v roku 1934 a malý chlapec víta svojho kamaráta na loď oslovením " súdruh" . Tvorcovia filmu asi nemali potuchy , že chlapci v roku 1934 o súdruhoch toho veľa nevedeli... Zaujal ma mladučký L. Potměšil... Filmu dávam 50%. ()

Reklama

Reklama