Reklama

Reklama

Maniac

Obsahy(1)

Don Maxwell (Bill Woods) je hledaný policií, a tak se ukrývá jako asistent šíleného doktora Meirschultze (Horace Carpenter), který se zabývá znovuoživováním mrtvol. V márnici se jim podaří speciálním sérem oživit srdce mrtvé ženy, potřebují ho ale vložit do jiné mrtvoly. Doktor chce, aby Maxwell spáchal sebevraždu, a mohl tak využít jeho tělo, ten však zastřelí jeho, namaskuje se jako on a vydává se za něj. Problém však je, že vydávání se za šíleného doktora jde Maxwellovi až příliš dobře - bláznem je totiž i on sám. (Oktavianus)

(více)

Recenze (8)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Mnohými označovaný, ako jeden z najhorších filmov minulého storočia. Čo vlastne ani nieje tak veľmi fér. Je to síce blbosť, ktorá mala šokovať, ale zrejme len doplatila na neduhy producentov spraviť z toho šokantnú udalosť. Je to raritka a tak ju aj treba brať. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ou tak tohle je hodně špatný. Pokus o psychologický horor. Tam kde to ve většině filmů funguje tak tady to padá na hubu už od začátku. Všechno špatně, navíc film je děsně krátký na to aby dokázal cokoliv ukázat. Herci nehrají a příběh neexistuje. Ale po tom co jsem se podíval co jiného natočil Esper mi bylo všechno jasné. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Starý, čiernobiely psychologický horror. Príbeh by som charakterizoval ako nudný, nezáživný, z hľadiska dnešného diváka takmer nestráviteľný. Herecké výkony nie sú na tom o nič lepšie. Čo ma však prekvapilo boli viaceré scény s polonahými devami, ktoré tam bez zábran odhaľovali nie len svoje prsia. V dobe, kedy bol natočený tento film to muselo byť hodne odvážne dielo. * ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jsem si jistý, že snímek „Maniac“ nebude pro většinu současných diváků fungovat, ale mně se na něm líbí, že i před těmi více jak osmdesáti lety chtěl ukázat, jak to může vypadat, když řádí šílenec. Ano, není to naturalistické, ale díky použitým trikům je to psychologické a dává to celkově smysl. Film si rozhodně nezaslouží, aby byl zapomenut, ale je vhodné si ho připomínat, protože byl jedním z prvních krůčků v exploataci. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nezábavná studie šílenství na jednom šílenci. Což o to, myšleno to bylo dobře, ale nemohu si pomoci, hrubě se to nepovedlo. Po herecké stránce otřesné, po scenáristické hrubě nezvládnuté a slovo "režisér" by před Dwainem Esperem nikdo neměl vyslovovat nahlas. Ale abych jen nekritizoval, všechno špatně není: s přivřením obou očí (a možná ještě dávkou fantazie) jde o předchůdce subžánru exploitation, což samo o sobě za zmínku stojí. Dále tu máme krásnou scénu vydloubnutí oka kocourovi, nečekaně, ale o to příjemněji odhalené holky, a klasickou kocouří pointu jak z E. A. Poea. A hlavní cvok se krásně směje. ()

Zajímavosti (5)

  • Tento film je podle knihy Johna Wilsona "The Official Razzie® Movie Guide" zařazen na seznam 100 nejzábavnějších špatných filmů všech dob. (Oktavianus)
  • Hned v první scéně s Maxwellem  (William Woods) můžeme na zdi vidět stín člena štábu, podobně jako při náměsíčné scéně vidíme stín mikrofonu. (Oktavianus)
  • Když je vybourávána zeď, můžeme vidět, že herec hrající "zazděnou mrtvolu" tlačí cihly od sebe. (Oktavianus)

Reklama

Reklama