Reklama

Reklama

Brno 1968: Trosečníci z Kojálu

(TV film)

Obsahy(1)

Dokument o zapomenutém hrdinství pracovníků Československé televize s unikátními dobovými archivy... V srpnu roku 1968 rozdrtily tanky Varšavské smlouvy rodící se svobodu v Československu. Jejich první snahou bylo umlčet sdělovací prostředky. Na ulicích měst se vedl boj o moc, v éteru potom boj o duši národa. I Československá televize hledala cesty, jak dál vysílat a objektivně informovat. Z profesionálních studií se štáby stěhují do sklepů a na periferie, do lesů. Díky nasazení redaktorů, kameramanů a techniků se brněnskému studiu podařilo vysílat plných sedm dní, nejprve přímo z televizního vysílače Kojál, potom z brněnského pracoviště Akademie věd a nakonec z vojenského prostoru ve Vyškově. Televizní dokument přinese svědectví pamětníků i unikátní záběry z tehdejšího vysílání. Příběh na krátký čas skutečné novinářské svobody, lidského hrdinství a odvahy, ze kterých se rodila občanská společnost. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Skip 

všechny recenze uživatele

Dokument, který stojí za pozornost. Je to jeden velký díl do skládačky o tom všem, co se tu dělo po sovětské okupaci. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že toto by se mělo stále výrazně připomínat, pochopitelně hlavně mladé generaci. Řada lidí z televize a rozhlasu totiž v roce 1968 ukázala nebývalou dávku odvahy. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama