Reklama

Reklama

Poltergeist

  • USA Poltergeist (více)
Trailer 1

Legenda hororového žánru Sam Raimi přichází s úplně novým zpracováním klasického příběhu o rodině, jejíž poklidný život se obrátí naruby, když se v jejich domě začnou dít podivné věci. Útoky děsivých bytostí se stále stupňují a rodina musí čelit nejhorší noční můře ve chvíli, kdy zmizí jejich nejmladší dcera. (Forum Film CZ)

Recenze (367)

Zyne 

všechny recenze uživatele

vubec ne tak spatne, jak se podle hodnoceni muze zdat. neni to sice zadny majstrstyk a kulha predevsim v tempu, urcite zkratkovitosti a v tom, ze se mozna trochu tape, pro koho film vlastne je (vylozene desiveho tam neni nic, otec Sama Rockwella je v podstate 100% komicka postava a ani to breceni mu tu proste nejde, ma to hodne barvicek a sralbotkovsky-hrdinskych klise...), ale treba sceny celeho nocniho utoku kdy nejsou rodice doma, nebo hratky s vrtackou jsou skvele. A palec nahoru si zaslouzi kamera, tam si Javier celkem vyhral a je tam cela rada lahudkovych jizd a najezdu. Navic, diky kratsi stopazi to ani nezacne vylozene nudit nebo stvat, byt predevsim kvuli tempu a urcite nevyvazenosti na konci zustane jakasi pachut, ze to mohlo byt prece jen jeste lepsi. Ale tak, jak to je, to neni nic skodliveho (: ()

gumolit 

všechny recenze uživatele

Nová verzia Poltergeist sa od starej klasiky od Spielberge v mnohom teda líši, ale zostalo zrejme to správne zameranie na fanúšikov ,,soft" hororov.Desivá línia je celkom tak opatrná a skúsených harcovníkov hororu asi ťažko zaskočí alebo prekvapí.Výsledok je teda jednoznačne skôr priemerný a film rozhodne nedosiahne status ako mala pôvodná predloha.ktorá zostane zapísaná v žánre hororu navždy.Tento remake je v podstate zbytočná záležitosť , ktory síce neurazí ale ani nenadchne.Jeho vznik a existencia je proste tak záhadná ako existencia záhrobia a nadprirodzených síl. ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Ak by som mal komentovat jednym slovom, napisem Fiasko. Tento viacmenej animovany bullshit uplne degraduje povodneho Poltergeista. V horore ocakavam, ze sa velakrat zlaknem nielen zvukovych efektov, ale sucasne aj zobrazenia ducha. V tomto pripade to nebolo ani, ani. Rozpravkovo zobrazeni duchovia, aj ked sem-tam aspon nejaky naznak duchariny. Obcas mi tie sceny, kde sa ma clovek bat, prisli vtipne. Sklamanie. ()

Esgalnor odpad!

všechny recenze uživatele

Hororový kýč, odpudivé CGI, postavy jakožto banda idiotů. Pokud se u hororu nudím, je to u mě automaticky špatný film. Pokud se u něj nudím, a ještě si říkám i na horor příliš často, že se ty postavy chovají jako kreténi, je to u mě automaticky ještě horší film. A pokud zjistím, že na tom hororu není vůbec nic povedeného, je to prostě odpad. Herce to dle jejich výkonu taky nebavilo, režie je unylá, snaha nacpat tam všechny hororové prvky jen povzbuzuje dojem překombinovanosti filmu (co všechno tam bylo? mizerná snaha o atmosféru, nefunkční lekačky i nepřehledné found footage). Je to přeplácané, nezáživné a za 90 minut vašeho života to nestojí. ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla velká slabota. Hodně slabé tři hvězdy a to přitom začátek nevypadá úplně špatně. Bohužel postupem času se dostavuje nuda a když na scéna přichází ti paranormální vědci a rodina je trochu upozaděna, jde to bohužel úplně do kopru. Čekal jsem, že na Hooper/Spielbergovu klasiku to samozřejmě nebude mít, ale ne, že to bude až o tolik horší. Ještě víc mě to mrzí kvůli mému oblíbenci Samu Rockwellovi, jemuž roli milujícího táty absolutně nesedla a měl by zůstat u komedií typu Nezapomenutelného léta. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Film byl příjemná oddychovka se skvělými efekty. Příběh mi sedl, sice byl vtipný, když být neměl, ale ostatní to vynahradilo. Nejlepší, nejchytřejší a nejodvážnější postava byl ten osmiletý kluk, určitě byl lépe zahraný, než zbytek. 100% Docela mě sere tohle hodnocení. Je to klasicky, jenom kvůli toho, že je to remake. Prostě lidi, kteří nemají rádi remaky se na ně nemají dívat a pak tomu srát hodnocení!! Originál starý čtyřicet let jsem neviděl a nemám to ani v plánu. Bohatě mi stačil sračkoidní trailer. Ta stará objemná televize v tom originále!!!!!!!! DO TÉ BY SE SNAD I TY MRTVOLY VŠECHNY VEŠLY, MOHLY BY TAM I UDĚLAT CELÝ TEN HŘBITOV!!! Ten kdo se dívá na filmy, ze svojí sračkoidní doby, kdy byly efekty, zvuky, soundtrack a všechno horší, tomu se to líbit nebude. Ten, kdo se dokáže sžít s dobou, tomu by se to líbit mělo... ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Tak skvelý trailer a tak nudné to bolo.Ani raz som sa nezlakol ani jedna dobrý lakačka proste nič... Jared Harris jediné čo ma na tomto filme bavilo.Originál som nevidel a pevne dúfam že bol lepší ako toto.Väčšinu času to bolo skôr vtipné a myslím že to nebol zámer.A 2 * ani neviem začo. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Katastrofa. Poltergeista som musela sledovať v dvoch etapách, pretože mi absolútne nerezal a bravúrnou rýchlosťou ma dokázal znudiť, vďaka sprvu veľmi vláčnemu tempu. Koncept bol v podstate jednoduchý - rodina - dom - cintorín - poltergeist - avšak bolo jednoznačné, že sa z toho tvorcovia snažia vyžmýkať maximum, a teda je celý film natoľko vyšperkovaný, že je to v konečnom dôsledku na škodu a pôsobí to skôr smiešne ako hororovo. Z mojich pocitov neprebehlo žiadne budovanie atmosféry, tajomna, temna, mystery - film ma proste len zobral, požul a vypľul. Uznávam však, že druhá polovica nebola až tak nudná ako prvá, hoci pôsobila absurdne. Nikdy viac. ()

Standic1 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně původní Poltergeist jako přes kopírák, akorát s lepšími efekty... ale k čemu jsou efekty, když se tady pořádně leknete jednou a zbytek vsází na trikovou scénu, která ale film dělá spíš vizuálně pěkným, než strašidelným. Je tu pár originálních scén a herecky se to také vydařilo, ale od Poltergeistu jsem vzhledem k dnešní hororové konkurenci, čekal mnohem víc... ()

mateas.matt 

všechny recenze uživatele

Opravdu muzu rict, ze nesnasim klauny. Slyset ze skrine podelaneho klauna, tak ho upalim plamenometem. Krom toho film nedodal zadnou vetsi 'wow' scenu, zadna lekacka, nic. Takova klasicka klise ducharina, snad o zdibet lepsi nez paranormal aktivity. ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečný a nudný remake, strašná sračka. I Sam Rockwell má v očích zoufalství a zdárně nehraje celý film. ()

cutugno 

všechny recenze uživatele

Je velkou chybou porovnavat ho s Poltergeistom z roku 1982, Nove spracovanie,specialne efekty,scenar na urovni a dostatok napatia. Odporučam ()

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

nebudu tu hrát zagorku. původního poltergeista miluju a tak sem byl zvědavý na předělávku. o to víc když jsem zjistil že jí režíruje talentovaný gil kenan a po shlédnutí traileru. nutno říct že původní film je něco jako ''horor pro děti'' tedy film na který se můžete v klidu podívat s celou rodinou bez větší újmy a nový poltergeist se (pro mě překvapivě) snaží o to samé a vychází mu to. abych pravdu řekl, je podle mě ještě víc rodinným filmem než originál. to je podle mě hlavní kámen úrazu. bát se prostě nebudete. vše je jen takové mile strašidelné a ty nejděsivější scény jsou už v traileru. samozřejmě vyvstává otázka jak si remake stojí oproti originálu. řekl bych že více než slušně. tvůrci jsou očividně fanoušky a v prvních 20 minutách se dočkáme hned několika skrytách gagů pro fanoušky původního filmu ''miláčku, nepořídí me si psa?''. a je trochu škoda že právě první dvacetiminutovka je tím nejlepší co snímek nabídne. je vtipná, svěží a jako jediná se vírazně liší od originálu. vše ostatní je sjetné prakticky přes kopírák, i když zrychlené a obohacené o tři nové, naprosto zbytečné, lekačky. pokud máte rádi původní snímek tak si zkrátka moderní verzi nejspíš moc neužijete, ale pravděpodobně doceníte pár věcí, např. kromě toho co jsem už uvedl tak herce. (kromě nejstarší sestry která je ještě zbytečnější postavou než v originále a černošské asistenky) narozdíl od originálu je zde více tlačena do popředí postava otce a syna (který se zaslouží o zajímavý twist oproti originálu na konci filmu). a pak taky fakt a teď SPOILER!!! že se skutečně podíváme do říše mrtvý a ta ačkoliv je celá digitální, působí originálně. KONEC SPOILERU!!! abych jen nechválil. scénář je moc uspěchaný, jak jsem naznačil. přijde mi že na to jak se o filmu dlouho mluví, cca 3 roky, vypadá jako by ho někdo splácal za týden. to co jste milovaly na původním filmu, scéna se stromem, klaun (vážně už by se v hororech měli přestat využívat ty nerealisticky děsivé hračky), jsou ošlehány na minimum v zájmu ne realističnosti, ale toho aby se puboši v kině nesmály jak to vypadá trapně. to mě dost mrzí. špatné jsou i digitální efekty. i když jich asi není tolik kolik by jich mohlo být (za to lehký palec hore). a taky finále, i přes veškeré moderní technologie, působí mnohem míň epičtěji než v poltergaistovi z roku 1982. každopádně. není to úplně špatný film, nebo remake chcete-li. jen tak nějak neví čím by chtěl být. jestli se chce zalíbit fanouškům či, raději oslovovat mladší publikum. nejlépe obojí že? hm. dost ho táhnou herci a střízlivá režie. ale i tak budete mít pocit že to mohlo dopadnout mnohem mnohem líp. 5/10 ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Průměr mezi průměrama. Třetí hvězdičku zachraňuje spíše ta nostalgická nálada při sledování. Originál nemá chybu, nic proti remakeu, ale líp než original to prostě nikdo nikdy nenatočí. Fanouškům hororu by to ale ujít nemělo. 46% ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Více jak celou první hodinu stopáže mi film přišel hodně průměrný. Skoro žádná atmosféra. Když pominu tak 2 až 3 hororové scény, tak by zobrazovaný příběh obstál jako drama. Poslední třetina filmu byla o něco lepší, ale na 4* to prostě pro mě není. Sice už byla obstojná atmosféra, ale čekal jsem, že většina této části bude o hledání nejmladší dcery v jiném světě. To mi přišlo hodně odfláknuté (možná vinou malého rozpočtu?). Přišlo mi, že většina scénáře byla psána horkou jehlou. Příliš mě to nezaujalo, proto zůstanu u slabšího průměru. ()

bozka10 

všechny recenze uživatele

Už samotná klasika neni moc strašidelná,aj keď je ikona dnes,Sam Rockwell je úplne otrasný s lookom retarda.Otrasní herci, otrasný film.Originál mal aspoň zapamätateľné postavy. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Jo jak sem si přesně myslel, prostě nejhorší díl série Poltergeist. První díl je skvělý, druhý díl je výborný a třetí díl je velmi povedený a jako zakončení trilogie to velmi dobře funguje. Příběh je docela dobrý, postavy jsou blbé a nesympatické kromě toho týpka který má zničenou nohu. Hudba ujde, atmosféru tento film má docela dobrou, napětí je zde párkrát za film, lokace jsou docela zajímavé a kamera filmu je docela povedená. Za mě prostě sklamání. 3/10. ()

tyna97 

všechny recenze uživatele

Příliš rychlý spád, příliš nesmyslností a nelogických věcí. Žádná pořádná scéna, u které by se divák bál nebo aspoň lekl. ()

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama