Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká černá komedie režiséra Michaela A. Nicklese vypráví o patnáctiletém Michaelu Peckovi (Keir Gilchrist)), který to nemá ve škole vůbec lehké. Jeho učitelé ho považují za idiota, spolužáci se mu posmívají, a doma to není o moc lepší, protože rodiče (Marcia Crossová a Adam Arkin) ho nutí dělat to, co nechce. Možná by to ale mohla změnit první láska - Emily ovšem budí pozornost na každém kroku, a pokud chce tenhle outsider získat její srdce, bude muset vymyslet něco velkolepého. Třeba vědecký projekt, jímž ohromí celé své okolí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že to bude nějaká komedie o tom, jak si středoškoláci užívaj na mejdanech a chlastaj a fetujou. Tohle teda neni moc typická teen komedie. Humor je spíš suchej a zase tak moc k zasmání toho ve filmu neni. Ke konci jsem měl dojem, že spíš sleduju drama. Film neni vyloženě špatnej, ale já jsem prostě čekal něco jinýho. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

U mě panuje po zhlédnutí této teenage komedie absolutní nadšení a jsem přesvědčený, že lépe už to ani dopadnout nemohlo. Velice také oceňuji, že film není po celou dobu jen komedií, chvílemi se totiž mění v tragikomedii, nebo chcete-li v drama, ale to celému filmu ve výsledku jen a jen pomáhá. Příběh je velice jednoduchý, Michael Peck je patnáctiletý teenager, kterého jeho rodiče berou spíše jako obchodního partnera než jako dítě. Ten právě nastupuje do druhého ročníku na střední školu a zamiluje se do dívky Emily, která ho pak inspiruje k vytvoření projektu do vědecké soutěže. Takže se jedná, dalo by se říci, o nenáročný film, který ale rozhodně zaujal a já si ho maximálně užil. Před zhlédnutím filmu jsem se trochu obával účasti Keira Gilchrista, který zde ztvárňuje hlavní roli, ale mé obavy byly zbytečné, on je to vlastně docela sympaťák, který na první pohled vypadá jako outsider, ale zdání samozřejmě klame. Ale co na tomto filmu považuji za zvláštní, to je tah tvůrců filmu obsadit do role lásky hlavního hrdiny herečku Brie Larson, protože právě tato herečka hraje v seriálu "Tara a její svět" sestru Keira Gilchrista, takže před kamerou se v tomto filmu sešli seriáloví sourozenci a hlavní hrdina se do své seriálové setry zamiluje. Neotřelé, ale o to zajímavější. Film mi svým pojetím trochu připomněl teenage filmy "Keith" a "Charlie Bartlett", které byly stejně kvalitní, byly tomuto filmu dosti podobné, a byl jsem z nich nadšený stejně jako z tohoto filmu. Nemám nad čím váhat, uděluji pět hvězd. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Židák, Pakistánka a budúca držiteľka Oscara na jednej kope vo veľmi slabom snímku, ktorý ako tak ťahá len dvojica rodičov. Brie Larson ani nemohla tušiť, že sa jej filmovo neskôr podarí z tejto bažiny vystúpiť, lebo tento film je skutočný močiar. Tak nechutného hlavného hrdinu len ťažko nájdete. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ten rozpor mezi rodinným filmem a teen dramedy mě tam docela vadil. Na jednu stranu místy až dětinský humor a povrchní až nevěrohodné pojetí, jindy je to zase trochu satirické drama a do toho nějaké to hulení trávy, které v rodinném filmu působí nemístně. Nekouká se na to špatně, ale působí to roztříštěně. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to moc nebavilo, a koukal jsem vlastně jen kvůli Marie Cross. Pak mě ale film začal bavit. Hlavní hrdina se svojí "kámoškou" jsou sympatičtí. Ke konci filmu jsem si přál aby to trvalo ještě trochu déle. Film je perfektně zakončený. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film prežije svoje technické obmedzenia vďaka talentu hereckého obsadenia a určitej originalite a dobrému humoru pochovaným v príbehu obsahujúci klišé. 5,5/10 ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Žádná bomba to teda rozhodně neni. Co zaujme asi nejvíc, je taková milá domácká atmosféra, kterou v megalomanských kinohitech pociťovat nemůžete. Herecké řemeslo je na všech frontách odvedeno bez námitek a specielně rodiče hlavního hrdiny jsou super. Na druhou stranu zde postrádám cokoliv originálního nebo alespoň málo viděného. Tempo bylo na můj vkus také příliš pomalé, a tak když to všechno donesu do sklepa a sestavím, mám 60 %. Oblíbená část- bitka matky s ředitelkou ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Rodiče byli úžasně zahraní a vynález mldého hrdiny mě dostal....jen mám trochu obavy, co by mi vyšlo.... ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Život je děvka a pak umřeš. Dosti překvapivé dramedy, které jde tak trochu proti klasickému stylu rodinných filmů a zesměšňuje americké moralizování. Bude to i tím, že zde hodně zasahuje už spíše teen komedie a sprosťáren je na rodinný film poněkud hodně. Bohužel dětinsky trapné vtípky se uplně nevytratily, a tak film bojuje na pomezí žánrů. Z obou stran ne zrovna úspěšně. ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Opět jedna s těch ulítlých komedii, o které, až jí za nějaký ten pátek pustí v TV, řeknete, to už jsem asi viděl. Žádný zázrak, ale ani úplná hloupost. Tak něco mezi tím. Keir Gilchrist roli zahrál bravurně a mít jeho rodiče, tak volím dobrovolně internát na druhé straně zeměkoule! Další jednokuk a nic víc. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Vubec jsem nevěděl co mám od tohohle filmu čekat, bže jsem o něm nikdy neslyšel. A nakonec jsem mile překvapenej. Aby bylo jasno, ona to není žádná pecka, jen průměrnej film o středoškolákovi, jeho kamarádech a rodičích. Ti jsou mimochodem dobře praštění. Ale film rozhodně není blbej (což většinou teenagerský komedie bývaj) a má velice příjemnou atmosféru. Ňákým záhadným způsobem mi tenhle film prostě sedl. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nevtipná, lehce černá komedie o nepříliš oblíbeném středoškolákovi. Přátel má co by spočítal na jedné ruce nešikovný truhlář, rodiče ho nutí k aktivitám, které se mu příčí a jeho platonickou láskou je starší rebelská kráska. K získání jejího srdce mu má dopomoct utajený projekt do vědecké soutěže, která je pro devadesát procent osazenstva školy exhibicí šprtů, bláznů a outsiderů. Jde o takovou tu teenager komedii, která se místo bujarými večírky a ukazováním poprsí zabývá lehce dramatickými tématy a tvářením se strašně dospěle. Nejde o žádný zázrak, který trhá divácké rekordy – je to prostě jenom obyčejný Peck. ()

atmen 

všechny recenze uživatele

Je příjemné sledovat snažení Michaeala Pecka, jak se vymanit z područí svých rodičů, jak se začlenit do školního kolektivu, jak získat přízeň krásné, starší školní krasavice Emily, ale bohužel chybí mi zde nějaká přidaná hodnota. To je scéna, kterou bych si zapamatoval a až příště uvidím v tv programu Prostě Peck si tak vzpomněl, tohle chci vidět ještě jednou... ()

studo 

všechny recenze uživatele

Dôkaz, že ak chceme vypnúť a pozrieť si nenútený film pri ktorom sa budeme baviť a nemusia to byť len poletujúci roboti či piráti. Od takých teen klasík ako 10 Things I Hate About You, pre mňa už aj Adventureland alebo American Pie to má síce ešte ďaleko, no stopáž ubieha veľmi rýchlo a Peckovi fandíte už od prvých minút. +1 za neokukanú čajku Emily ()

Naki 

všechny recenze uživatele

Velmi slabá teen komedie. Nic moc příběh, docela nerealistické a hlavně neatraktivní hlavní herec, takže... ()

zberatel 

všechny recenze uživatele

Podareny mix krasnej atmosfery a roznorodych sympatickych postaviciek vytvaraju kokteil ktory som ochotny si dat kedykolvek :) ()

lakiboy 

všechny recenze uživatele

Celkom vkusný, nenásilný a miestami veselý rodinný filmík o platonickej láske. Pár krát som sa zasmial. Takže na nedeľné odpoludnie padne vhod. Deti bacha, nezaľúbte sa do blond pubertiačky. Môžu z toho byť problémy. :-) ()

johhny007 

všechny recenze uživatele

Popravdě? čekal sem kluka co se mu bude každý smát a bude mít jen jednu kamáradku bohužel tohle byla tuctová určitě ne černá rodinná "komedie" 45% ()

Reklama

Reklama