Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavou proti kulisám i proti všemu pokrytectví. Mladý herec Perda (B. Polívka) je zaměstnancem provinčního divadélka a dosud hrál výhradně epizodní role, tzv. štěky. Avšak nečekaně dostane úkol ztvárnit hlavního hrdinu v nové hře Hlavou proti kulisám, kterou napsal ambiciózní spisovatel Kamil Laborec (A. Hryc). Hned na čtených zkouškách se ukáže, že jde o nudnou hloupost plnou prázdných frází. Inscenace se přesto nastuduje, neboť divadlo potřebuje vykazovat činnost a získat od ministerstva peníze na rekonstrukci. To, že většina diváků na premiéře odejde během přestávky, trápí jedině Perdu. Ten má od režiséra vlastně jediný úkol – aby na jevišti příliš nevyčníval a nestrhával na sebe pozornost. Jenže jeho trpělivost je u konce. Herec se odhodlá k činu a začne vyčnívat. Hodně vyčnívat… (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

Flego 

všechny recenze uživatele

Bolek Polívka v tomto slovenskom filme dokázal, že vie hrať. Príležitosť využil, ako sa patrí, v podstate mu patrí celý film a vládne mu pevnou rukou. Nahovoril ho Marián Slovák a Chýlkovú Iveta Kožková. ()

Falcor 

všechny recenze uživatele

"Když už nemůžu hrát v tom divadelním představení, tak aspoň na to představení budu chodit a vždycky během něj v hledišti něco udělám. A taky si zahraju. Třeba se během hry postavím v první řadě, otočím se a s upířími zuby se hezky usměju tím mým inteligentním výrazem na diváky." ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Éra stagnace v plné kráse. 1) Ano, tak nějak to vypadalo, než přišel Gorbačov, přestavba a poté listopadový převrat. 2) Film se o spoustě věcí nezmiňuje, protože nemůže a jiné naznačuje jen zlehka. 3) Problémem snímku je nuda. Nicméně tento lehce zvetšelý film své kouzlo má. Druhá polovina je lepší. 4) Poznámka pod čarou: dabovat Bolka Polívku do slovenštiny je práce pro vraha. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Dabovaný Polívka nějakým slovenským kokotem! Dabovaná Chýlková! To je nedívatelné. Kterej dement toto způsobil? ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je to na odpad, ale postupem času je to lepší a lepší. Škoda toho zaspaného úvodu, na víc než 3* se to nevyšroubovalo. Bolek je ovšem výborný, až na toho lopucha, který ho předaboval... ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Světový unikát, štěkající polívka... a zcela podle známého úsloví, ani ona nekousala, nemohla, kolegyně jí zabavila zuby... takže se nakonec musela pomstít sokovi v lásce jinak, tím, že na jeho představení dělala psí kusy. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, sice zapomenutý, smutně-veselý film, co však mnoho diváků nedokáže moc oslovit. Co nejvíce potěší, je svým způsobem civilní výkon Bolka Polívky a velice podařená režie (hlavně velice schopné propojení hry a dění v zákulisí). ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Jedna za Polívku aj keď dabovaného, jedna za nostalgické spomienky a jedna za to, že teraz našťastie na tieto časy už len spomíname.. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Polívkova výborná pantomima je naprosto degradována jeho dabingem, přes to jsem se nepřenesl. Nevěřím, že by tu slovenštinu nezvládl. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Dost zajímavý pohled do divadelního světa. Zajímavé, zábavné, s úžasným Polívkou. Zase mi to trochu kazila Chýlková, tu já opravdu nemusím. Ale zase tady nebyla zrovna sympatická, tak to tolik nevadilo. Pořádně jim to zavařil. Úplně jsem jim to přála, a držela jsem mu palce. Možná by to chtělo ještě udělat trochu svěžejší, svižnější. Ale mně se to docela líbilo. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Ve druhé polovině už celkem i legrace, jinak to občas dost drhne. Bolek je skvělý, ostatní také, ale již ne na jeho úrovni. Je to prostě tak někde uprostřed. ** A PŮL ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"Tí herci si myslia, že si môžu dovoliť všetko!" Polívka (dabovaný Slovákom) sa po drobných štekoch konečne dopracuje k hlavnej roli v pochybnej zlátanine, ktorú sa rozhodne rôznymi spôsobmi sabotovať. Jeho anarchistické výčiny sú najskôr postihované, no keď sa ukáže, že oživujú inak nudnú hru, začnú byť z rôznych strán a rôznych dôvodov chválené a vyžadované, čo nášho rebelantského umelca samozrejme neuspokojuje a preto tlačí stále viac na pílu. Film z perestrojkového obdobia, z ktorého mám pocit, že si ho herci natočili skôr pre seba ako pre divákov, čo nemusí byť na škodu. A asi boli tvorcovia radi, že ich scenár realizovali aspoň v Bratislave, kde predpokladám bola podmienka dabingu do slovenčiny. Herecky ma okrem Polívku zaujali Řehák (ktorého slovenčina je dosť slušná), Poloczek (takisto), Hryc, Kožka a Štepka. Zaujímavý film zo zaujímavej doby. ()

vlkcz 

všechny recenze uživatele

Nebýt Bolka, bylo by to k nekoukání. Takhle je to v podstatě one man show. V některých fázích se film trochu vleče, takže celkem bych dal 70 %. ()

ToddB 

všechny recenze uživatele

Polívka v roli ne nepodobné té v Kalamitě. Škoda jen, že film byl natočen ve slovenštině, tak jsme přišli o jeho typické mrmlání. ()

Reklama

Reklama