Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá rodina s dvěma dětmi obývá miniaturní jednopokojový byt na sídlišti, bez naděje na cokoliv lepšího. Do velkého vedlejšího bytu se přistěhuje nový nájemník, který vypadá velmi distingovaně, tajemně a intelektuálsky (Milan Lasica). Po večerech navíc velmi volnomyšlenkářsky. Nešťastní Syslovi, kteří nemohou najít ani chvíli, ani prostor pro své soukromí, jen bezmocně naslouchají zvukům odvedle. Jednoho dne však otec (Marián Zednikovič) nešťastnou náhodou udělá do zdi díru, díky níž může procházet do sousedova bytu. On a postupně i celá rodina začnou objevovat nový svět – zdánlivě svět všeho, na co se Syslovi neodvážili pomyslet ani v nejsmělejších snech. Z prolínání obou prostorů i napětí z odhalení, mizení lidí v jednopokojovém bytě atd. vznikají komické situace vycházející z postřehů z nejvšednějšího rodinného života. Pod kůži se však zadírá i úvaha o lidské svobodě a prostých lidských touhách. (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

Martinius 

všechny recenze uživatele

jednoznacne najlepsi raposov film, ktory ziskal na kvalite predovsetkym vdaka vybornym hereckym vykonom zednikovica a bydzovskej a pritomnosti lasicu a satinskeho. hviezdicka dole za hryca v indickom prestrojeni. ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Ked som bol maly, tak tento film mal pre mna nejake zvlastne caro. Ale teraz som bol sklamany. Skor ako komedia je to taka satira. Dialogy su miestami dost nedoveryhodne a este aj zneju ako nadabovane (zrejme 'kvalitne' nahravanie zvuku na placi). Pri tomto nostalgickom pozerani na staru Petrzalku som si uvedomil, ze to bol asi aj ten dovod, preco sa mi to vtedy tak pacilo - ze sa to odohravalo v dobe a na mieste kde som vyrastal. 3 zhovievave brmbolce z nostalgie. [#139/2013] ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Perfektna komedia z osemdesiatych rokov minuleho storocia,kde Zednikovic a Lasica boli fakt super,chybaju mi tieto starsie filmy,skoda,ze sa uz take netocia...:-) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Našel jsem si, protože zde byl presentován, jako dost možná jediný stravitelný filmového Pata a Mata v jednom Dušana Rapoše……no a asi na tom něco bude. Sice mi asi chybí slovenská mentalita (ať chceme nebo ne, jsme v mnohém jiní), abych se dostal úplně do hry, ale minimálně cením samotný nápad a vlastně i provedení. ()

AxelWers 

všechny recenze uživatele

Na scénu vo výťahu do smrti nezabudnem. A myslím, že ani Peter Šimun :)) U mňa najlepší film s Mariánom Zednikovičom. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Kolega v zoologické zahradě měl zajímavý případ. Také odmítal potravu zjistilo se, že je mrtvý..." Téměř groteskní "socialistická" komedie lehce evokuje díla zde účinkujícího Jiřího Menzela. ()

Joski 

všechny recenze uživatele

Jedna z veľmi mála podarených slovenských komédií. A je mi veľkou záhadou, že sa to podarilo práve trápne slabému režisérovi Rapošovi. Pre mňa je to jeho naj film:) ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne vtipná, ostrá a jedinečná satira na frustrovaného manžela vo frustrujúcom socializme. Toto je "Vrchní, prchni!" slovenského filmu, v ktorom šliape všetko tak, ako má. Zdá sa, že Rapoš má vyárendované miesta na oboch extrémoch slovenského rebríčka: od najväčšj pohromy v histórii slovenskej kinematografie (Fontána pre Zuzanu 3), až po jeden z jej najlepších filmov vôbec. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Celkom slušna a vydarena slovenska komedia z druhej polovice 80.rokov.Jediny dobry film režisera Dušana Rapoša. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Ono to vyšlo letos za 49,-?!?! Pomooooc!! To chciiii!!!! :) *** A už to mám! Tak výměnou, za to, že se podívám na Nothing Hill se se mnou (přes iracionální strach ze slovenského filmu z roku 1986) žena podívala... a byli jsme spokojeni oba! Tenhle kousek v sobě kříží několik linií k zamyšlení. Výkony herců jsou fungující! Dokonce i slovenský ind Andrej Hryc byl uvěřitelný! :) Tak tohle je pro mě tedy povedené filmové retro! Ne jako o den dříve zklamání s Dobyvateli ztracené archy... ()

oasismanik 

všechny recenze uživatele

Sympatický film, svieži, originálny, ľahko úsmevný. Akurát mám obrovskú antipatiu voči tvári Zuzany Bydžovskej. 7,5/10 ()

Něrpa 

všechny recenze uživatele

No to byla ale bžunda. Jako námět na bakalářskou povídku, která má tak 15 minut by to ušlo. Ale vyblít celý film? Když si tak zapátrám v hlavě, tak asi neznám dobrou slovenskou komedii. Líbila se mi jedna s Lasicou a Satinským, která byla ale dětská. No, ještě mi zbývá vyzkoušet Raz, dva, tri a jestli ani to nepomůže, tak to vyzkouším sledovat po flašce borovičky. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

No komedie u které se třicet minut od začátku ani nepousměju, hm hm... Ale tohle komedie byla, podle všech. Mně to jako komedie vůbec nepřišlo. Koukal jsem na to jako tele a stále nechápal co s to k čertu děje a čemu se mám smát. Nakonec jsem to vzdal, nechal film běžet a dělal jinou činnost. Snímek jsem dokoukal jen jedním okem. 201110248156/8318 +++++++++++++++++++++ Skoro souhlas, jen jedna hláška pana Menzela, jinak opravdu nic k zasmání, potřetí netřeba. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Utíkejme, už jde! není zase tak dobrá komedie. Ale je to především o splněných snech takových, které se nám pravděpodobně nikdy nesplní. Milan Lasica má totiž všechno, co Marián Zednikovič chce. Velký byt, cesty do exotického zahraničí, televize a krásné ženské. Je ironií osudu, že náhodou dostane možnost navštěvovat byt svého souseda. Akorát jsem nepochopil, že rodina si nedávala pozor a několikrát opakovaně se nechala zaskočit brzkým příchodem nájemníka. A pak se také říká, že kdo chce moc, nemá nic a tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. A ono se utrhlo. Většina ženských jde totiž za lepším. A za majetkem tím spíš. Zuzana Bydžovská pochopila, že její muž je nejprve neschopný a posléze naschvál neshání byt, takže to vyřeší po svém. Útěky do sousedova bytu jsou zároveň takovou alegorií na všechno, co jinak komunismus nenabízel. Soused disponuje lepšími potravinami, nábytkem a zařízením, hady nebo též pornem. Jinak musím přiznat, že Andreje Hryce jsem vůbec nepoznal. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Jediný RAPOŠOV pozerateľný film! Sqvelý ZEDNIKOVIČ + BIDŽOVSKÁ a dobre sekundujúci KIŠ. Originálny scénar z ktorého dnes čerpá námety na reklamné šoty aj IKEA :) A krásne vykreslené socíkovské pomery s bývaním, vidno že už sa Gorbačovalo ;) 75% ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

Mně to zase tak vtipné nepřišlo, ten základní nápad nebyl moc využitý. Ta linie s kouzelníky a indickým mágem byla úplně mimo a navíc zbytečná. ()

Související novinky

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

28.05.2019

Letní filmová škola Uherské Hradiště, která se letos koná v termínu 26. července až 4. srpna, přivítá dva významné představitele česko-slovenské kinematografie – režiséra Hynka Bočana a herce Milana… (více)

Semináru slovenského filmu, Nitra

Semináru slovenského filmu, Nitra

24.10.2009

5. - 8. 11. 2009 sa v Nitre (Aula UKF v Nitre) uskutoční II. ročník Semináru slovenského filmu. Seminár slovenského filmu bude tento rok pri príležitosti dvadsiateho výročia novembrovej revolúcie… (více)

Reklama

Reklama