Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký velvyslanec v Izraeli Peter Hacker se dostává do potíží. Už dlouho pracuje na netradiční formě vyjednávání, jež by mohla konečně dopomoci k uzavření příměří mezi Izraelem a Palestinou. Veškerou snahu ale zhatí jeho manželka, jež si dopřeje milostný románek s vůdcem palestinských povstalců. Hacker ztrácí pro obě strany na důvěryhodnosti, a navíc se stává terčem vydírání. Snaha pomoci dobré věci se mění v osobní boj. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Máte kolem sebe teď opravdu velkou publicitu, pane velvyslanče !!" - "Tu měli i Bonnie a Clyde.." Upřímně řečeno, jakkoli považuju J.L. Thompsona s tím jeho zvlášť pro pozdější tvorbu typickým tvrdohlavým křížením žánrů a snahou vymanit se z žánrových konvencí za výborného a osobitého režiséra, v případě Velvyslance, který opravdu jen velmi zvolna adaptuje povedenou novelu výtečného Elmora Leonarda 52 Pick-Up, jejíž hlavní motiv nevěry a následného vydírání nakonec spíš převrací naruby a dále rozvíjí v politický thriller, si vlastně nejsem úplně jist jak se k němu postavit, byť zejména v kontextu s tou Leonardovou předlohou i Frankenheimerovým snímkem Ber 52 se mi The Ambassador jeví spíš jako hodně špatný vtip.. A nakonec i slabá, jakkoli volná, adaptace, když tenhle poslední biják Rocka Hudsona vlastně není ničím jiným než otravně hloupým béčkem, byť s výtečným Robertem Mitchumem a tradičně bezvýhradným Adamem Greenbergem s jeho kamerou.. A tak Velvyslanec nakonec dostojí snad jen označení filmové rarity, která své pozoruhodnosti v detailech navzdory upadla v zapomnění.. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Na to, že se jedná o produkci králů béček Golana a Globuse, tak to nebylo tak zlé. Je to sice naivní pokus o řešení izraelsko-palestinské otázky, smíchané s obyčejným vydíráním, ale nebylo to tak špatné. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Veľvyslancova manželka žila zrejme v nejakom paralelnom vesmíre, prípadne bola mimozemšťanka, keď konala ako konala. Na strane druhej, naháňačky medzi trabantami a moskvičmi boli zábavné. Pekné dve hviezdičky, sú v tomto prípade tak akurát. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama