Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cass Pennant - najlepšie predávaný autor kníh čiernej pleti v Británii a zároveň aj člen obávanej chuligánskej ekipy klubu West Ham United, ktorá si hovorí I.C.F.. Film sleduje Cassov životný príbeh od čias, keď ho, ako sirotu z Jamajky adoptoval starší biely párik z Londýna, až do čias, keď z neho vyrastie jeden z najobávanejších futbalových chuligánov v Británii. (Tomco)

(více)

Recenze (55)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Cass je o násilí, troše fotbalu a i když to většinu stopáže nevypadá, film je především o tom, jak před násilím, které vás pronásleduje celý život, utéct. Je to celkem dobře natočené a i přestože mi Nonso Anozie v roli Casse Pennanta jako herec moc nesedí, zahrané je to solidně. Dokonce jsou i místa, která jsou nadprůměrná, ale buď jsem už příliš namlsán podobnými výtvory o hooligans nebo mě tento snímek nevtáhl do takové míry, jaké by na své téma měl a to i přes oblíbený britský akcent. Nižší rozpočet filmu samozřejmě neprospívá a tak je tento životopisný příběh sice převeden na filmové plátno, ale zasloužil by si jistě lepší zpracování. (6/10) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Takovej klon filmu Rise of the Footsoldier, ale s hrdinou kterej je sympatičtější a je větší dobrák. Jsou tu klasický pouliční hooligan bitky, ale ne tak intenzivní, jak třeba ve zmíněném Footsoldierovi. Cass má zase sympatičtější postavy a celistvější děj. Na nudu rozohodně nebyl čas. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MUSEL JSTE SE NA NĚCO O VÍKENDU TĚŠIT. DOBA SE OD POLOVINY SEDMDESÁTÝCH LET ZMĚNILA. FOTBALOVÁ CASUAL PŘEVZALA ULICE, TAKŽE SE JEDNALO O NAVRŽENÉ OBLEČENÍ A NAVRŽENÉ NÁSILÍ. NYNÍ JSME SI ŘÍKALI INTER CITY FIRM. ICF. NOVINY NÁM ŘÍKALY LES THUGS NOUVEAUX...“ /// Nebejt jen černoch. Bejt součástí ,,NĚČEHO“. Bejt výjimečnej. Jako Cassius Clay… Další zvláštní (?) pohled na fotbalový ,,hooligans“. Několik zajímavejch okamžiků v zajímavým životě ,,děsivýho černýho muže“. Životopis směřující ke dni, ve kterým Cass Pennant zjistil, KDO OPRAVDU JE. Fajn, ale já jsem spíš na drsnější sociální dramata… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jedu jen filmy podle skutečnosti. 2.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal v roce 2002 Cass Pennant jsem nečetl. 3.) Zjistím, kdy je stylový přijet k hospodě pohřebákem. 4.) Thx za titule ,,pBen“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

petero 

všechny recenze uživatele

Ďalší príbeh z hooligans prostredia, kto má takéto filmy rád bude určite spokojný. Niečo ako THE FOOTBALL FACTORY (2004), HOOLIGANS / GREEN STREET HOOLIGANS (2005), RISE OF THE FOOTSOLDIER (2007). ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů o Hooligans. Cass Pennant byl dobrej blázen :D Stará dobrá Anglie kurva! - Chuligáni, skinheadi a pěkně natočený bitky, jen škoda že jich nebylo víc. Taky se mi moc líbilo jak tam hrajou herci z The Football Factory a Green Street Hooligans :) West Ham United Forever! Oi! ;) ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Hezká vstupenka do historie ICF, jak se z rawdies stávají town boys až po naprosto tvrdé hooligans. Ve filmu Rise of footsoldiers je velice vedlejší postava jednoho z hlavních chuligánů (hovadskejch, viď?) černoch. No a zde máme kompletní film o tamto pánu, který nasazoval život za West Ham United (I'm forever blowing bubbles), až z toho jednoho dne dospěl. Trochu naučné, ale hlavně je tam fotbal a rvačky. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak si kuci dělnický dávaj o víkendech do držky s lidmi s podobným koníčkem. Nad rámec věty výše ve filmu nic moc dalšího hledat netřeba. Škoda té glorifikace zločinu a zlehčování násilí (a navážení se do Thatcherové....). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kdyby ve filmu bylo více rvaček, bylo by to super, protože právě ty byly vcelku slušně udělané a byly asi tím nejzajímavějším na tomto dramatu. Cass Pennant to neměl lehké již od svého narození, ale právě okolí a šikana z něj udělali to, co se z něj stalo. Chtěl někam patřit, chtěl si něco dokázat a hlavně se mu to málem několikrát vymstilo. Až jeho vlastní rodina ho opravdu dokázala změnit. Několik vedlejších postav taky stály za pozornost, ovšem některé pasáže byly poněkud nudnějšího rázu (zvlášť to vězení mě moc nebavilo). Znám ale mnohem lepší kousky o fotbalových chuligánech a rivalství mezi hooligans. Vidím to na takový obyčejný průměr s jistým poselstvím… ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Aj keď tu ozrutný Nonso Anozie občas pôsobí neohrabane (napr. bitka vo väzenskej cele), pre stvárnenie postavy Cassa Pennanta bol dobrou voľbou. Pri obsadzovaní ostatných postáv už tvorcovia filmu takú šťastnú ruku nemali a napríklad partia najväčších, najdrsnejších a najhrozivejších vyhadzovačov v Londýne, ktorú tu Pennant zostaví zo 60 kilogramových frajerov vyznieva skôr úsmevne. Inak je Cass vo všetkých ohľadoch iba priemernou chuligánskou snímkou, to napríklad Pennantov súpútnik z éry ICF Carlton Leach sa v podobe o rok staršieho Rise of the Footsoldier dočkal o poznanie solídnejšieho filmového spracovania svojho životného príbehu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Není to tak syrové jako Rise of the footsoldier a nemá to takový koule jako The Football Factory - je to spíše životopisné drama o jednom z nejvyhlášenějších chuligánů a nutno podotknout, že drama výborné, uvěřitelné a nemoralizující. Pro mě neznámý Anonzie zahrál Pennanta skvěle a zdatně mu sekundovali i další "chuligánští" herci Tamer Hassan a Leo Gregory. Neseděl mi jen protivnej ječák Nathalie Press, ale dalo se to přežít. 90% ()

devNull 

všechny recenze uživatele

Neokoukané tváře, dobré herecké výkony a opět jiný pohled na britské Hooligans. Tohle téma mě poslední dobou zajímá, Football Factory to samozřejmě nemůže překonat, ale i tento film na mě v mnohém zapůsobil. Cass - hlavní hrdina - se potýká s problémem začlenění do společnosti. A věřím, že v sedmdesátých a osmdesátých letech v UK byla rasová nesnášenlivost i větším problémem. Není to celé o Hooligans, je to hlavně o úhlu pohledu jednoho člověka - a zcela ho chápu, když ho v ranném věku mezi sebe nevzal nikdo, než právě ICF. Film mě nenudil ani minutu a to si myslím, že jsem náročný dívák. Od začátku mě chytl a pustil až na konci. Doporučuju. Sice neznámý, ale výborný snímek. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Skorofilm o skutočnosti, ako si dávala cez víkend po držkách robotnícka trieda frustrovaná z výrobných pásov v tých ich anglických fabričkách. Hoci si na tie búdky nakladali pomerne statočne a Nosno Anozie odviedol celkom sympatický výkon, hooligans mi môžu byť ukradnutí spolu s celým West Ham aj s jeho okrskom, sú to tam samé krumplové hlavy, čo vám budem hovoriť. Koho to tiež nezaujíma, minie ho film ako chrípkový vírus. Ledva do trojky. ()

swe 

všechny recenze uživatele

Životní příběh černého fotbalového chuligána Casse Pennanta. Od mládí se Cass potýká s všude přítomným rasismem a z toho plynoucím problémem zařazení do společnosti, až se nakonec dostane mezi skupinu fotbalových výtržníků, kteří jej, jako jediní, mezi sebe přijmou. Sám Cass byl konzultantem filmu a dle jeho slov se štáb držel jeho doporučení, takže lze film označit za dobově autentický co se hudby, oblečení, vizáže herců a výběrů lokací týče. Samotný snímek se skládá ze tří části. V první je zobrazen Cassův život coby vůdce westhamského chuligánského gangu I.C.F., v druhé jeho pobyt ve vězení a ve třetí touha po normálním životě, který není možný, dokud se nevyrovná se svou minulostí. Milovníci pouličních bitek budou asi zklamáni, protože se jich mnoha nedočkají, na druhou stranu, těch málo rvaček, co se ve filmu objeví (tuším že tři), je natočeny velice naturalisticky a běhá z nich mráz po zádech. Herecké výkony byly velmi dobré, Cass a jeho přátele jsou zahráni velice uvěřitelně (zde bych vyzdvihnul Cassova mafiánského kamarádíčka Raye v podání Tamera Hassana),stejně tak jako jeho rodiče, jen mě štvala ta jeho hysterická přítelkyně. Místy je film okořeněn skvělým humorem, který v kontextu s vážným tématem působí jako odlehčení. Velice zdařilý chuligánský film s několika nezapomenutelnými scénami a životním moudrem na konci. :::Po druhé projekci ubírám hvězdu - celková působivost filmu trochu opadla::: ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Skvělé drama o tvrdém vyrůstání černocha mezi bílími. To vše spojeno s jeho začleňováním do různých sfér: kamarádi, hooligans, rodina či práce. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Hodně povedenej životopis Casse Pennanta. Jak černej kluk převzal otěže chuligánský party West Hamu. Nicméně podle mě to na kvality Fabriky a Green Street nemělo. Hodně mě sice potěšili Leo Gregory (známej jako Bovver z GSE) a herec co hrál Frankieho Wildea v "It´s all gone, Pete Tong". Na druhou stranu mi ten Anozie moc neseděl a pár momentů tam bylo dost utahanejch. Jinak ten West Ham je nějak moc filmovanej, uvítal bych něco o Rudejch Ďáblech z Manchesteru. Každopádně dost povedený dílko plný bitek, násilí a emocí. Snad to časem zkoukne víc lidí. ()

Reklama

Reklama