Reklama

Reklama

Americký prezident a britský premiér by šli do války, ovšem ne každý souhlasí, že válka je dobrá věc. Například americký generál Miller (James Gandolfini) a britský ministr pro mezinárodní rozvoj Foster (Tom Hollander) jsou zastánci míru. Když ovšem Simon Foster jaksi nechtěně podpoří vojenskou akci v televizi, získá najednou ve Washingtonu spoustu přátel. Pokud se mu podaří spojit se ve Washingtonu s těmi správnými lidmi a pokud se jeho pobočník (Chris Addison) vyspí s tou správnou stážistkou, možná se jim podaří i zastavit válku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Úderná a naprosto perfektně obsazená politická satira, u které mi formálně přišlo, že takhle nějak by to asi vypadalo, kdyby se Paul Greengrass rozhodl natočit komedii. Dokumentární styl umocňuje pocit, že to v podstatě není ani moc výmysl filmařů. Jednoznačná kultovka, u které by mi vůbec nevadilo, kdybych se dostal k původní čtyř a půl hodinové verzi. Povinnost pro vyznavače suchého britské humoru a politických kruhů. P.S. Neurotická postava Malcolm Tucker má jasný kultovní status a už kvůli ní si hodlám nakoukat původní seriál. P.P.S. Je neuvěřitelné, s jakou elegancí dokáží Britové fuckovat v naprosto každé větě, aniž by to působilo vulgárně. Je to jen zatraceně vtipné. „This is a government department, not some fucking Jane fucking Austen novel!“ ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Největším nedostatkem v jiných ohledech perfektního britcomu The Thick of It (česky Je to soda) byl nízký počet epizod. In the Loop má délku i kvality téměř čtyř takových epizod a podobu jakéhosi prequelu k celému seriálu. Důsledek není těžké vyvodit. Všichni zdejší fanoušci (cca jednomístné číslo menší než pět) seriálu mohou sledováním filmu bezbolestně spáchat komediální harakiri. No a zbytek, tzn. většina, asi po většinu času nebude chápat, jakouže bandu psychopatů to sleduje a proč zní „doprdele“ vedle každého druhého z jejich slov jako eufemismus. Kadence nadávek, které bych – nekoledovat si tím o komplikovanou frakturu – s chutí sám použil, se blíží počtu amerických vojáků zastřelených v Iráku, čímž necitelně odkrývám tu druhou, serióznější vrstvu díla. Vážně se má reálné dění ve vysoké politice k tomuhle filmovému jako Winston Leonard Spencer-Churchill k Davidu Rathovi? Nemají výroky politiků za zavřenými dveřmi mnohonásobně větší říz než perly, které tytéž individua trousí veřejně? A opravdu nejsme oběťmi klamu, když věříme, že důležitá rozhodnutí na mezinárodní úrovni nejsou jenom vedlejšími produkty osobních neshod jistých lidí? I kdyby někdo někdy natočil politickou satiru pravdivější, dozajista nebude stejně vtipná a vyšperkovaná cameem Jamese Gandolfiniho a vidlácky zakamuflovaného Steva Coogana. Teď, po úspěšném zfilmování seriálu, kde se hlavně rychle a sprostě buď mluví nebo řve, už mi představa celovečerní verze jiných britcomů (Black Books, IT Crowd) vůbec nepřijde nereálná. 90% Zajímavé komentáře: Rex Mundi, dr.Orlok, knotie ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Takový drsnější, silnější a vostřejší Jistě pane Ministře popřípadě Premiére. Jen s tím problémem, že to postrádá takový ten nonšalantní přístup, který právě onen seriál měl a spíše se snaží zaujmout sprostými vtipy, které v jistých ohledech jsou super, ale všeho moc škodí. Kromě toho, pokud jsem to chvíli na sto procent nevnímal, okamžitě jsem se ztrácel. Psát titulky na tenhle film musel být fakt porod, protože jenom o dialozích tenhle film je. A co víc, lítají tam jedny hlášky za druhou a je neskutečně těžký se v tom v pohodě orientovat. Určitě zajímavý film, ale radši se vrátím k jeho noblesnější podobě v podobě právě seriálu Jistě pane Ministře. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jesse Armstrong, Simon Blackwell, Armando Iannucci, Tony Roche .. Tak ono je to hodně vtipné, černohumorně, posměšně a očividně přepáleně, ovšem v dané tématice se ne každý orientuje, tudíž je jasné, že ne každého pobaví. Já mám politicky zaměřené filmy rád a tento přináší skutečně poutavý pohled na "vysokou politiku." Nezastavitelný kolotoč jednání, meetingů, arogantních, zákulisních praktik - to je In the Loop. Obdivuji, že tohle dokáže jak někdo vymyslet a taktéž poutavě spojit ve funkční celek s výborným tempem. Takovým, že mnohým obsah uteče dřív, než stačí naladit své přijímače. Ani já bych reprízu neodmítal, hlavně bych si to podruhé ještě více vychutnal.. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Nejzběsilejší komedie od dob Wilderovy Raz, dva, tři s jazýčkem (spíše žiletkou) tak satiricky nabroušeným, že oproti ní jsou Yes, Prime/minister a Vrtěti psem břitké asi jako Poláčkových Bylo nás pět... Scénář je mistrovsky vybroušený kousek od něhož by mohli všichni odkoukávat timing dialogů, jakož i vykreslení postav na ploše pár minut, přičemž žádná ovšem nespadne do kategorie jednoduchých karikatur. Prim hraje obzvláště Peter Capaldi jakožto poradce britského premiéra, který si svou malost kompenzuje maximalistickou misantropií a používáním nejsprostších anglických slovíček jako spojek ve větách... ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Vypadá to trochu jako Kancl, tématem se to blíží Jistě, pane ministře a vtipem se obému bezmála vyrovná. Ačkoliv - příprava války přece není vtipná, že ne? ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Frenetická konverzační satira o tom, že v politice nerozhoduje snaživost, cílevědomost ani blbost a neschopnost, ale pouze to, co si zamane pár největších žraloků v rybníce. Film s výmluvnou hořkostí ukazuje, že neschopáci a zmetci jsou pro politiku stejně potřební jako lidé, kteří opravdu umí rozhodovat. "In the Loop" je jeden z nejmrazivějších filmů o válce, ačkoli v něm nevystupuje žádný voják, a současně je enormně vtipný a geniálně vystavěný co do scénáře a filmového zpracování, které lze popsat jako titěrně vystavěnou obyčejnost. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

„Jestli se to stalo nebo ne, není důležité. Je to pravda!“ Přirozené popírání nepopiratelného dělá mému vrozenému cynismu velkou radost a stejně tak svižné přetavení protiválečných argumentů v neotřesitelné důvody k vyhlášení války. Tedy baví mne to ve filmu, ale ve skutečnosti se mi z těchto standardních postupů zvedá kufr. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jistě zajímavé nahlédnutí pod pokličku, jen tedy zcela nepřekvapivé, přesně takové, jak se dalo čekat, a to ve všech ohledech coby nekorektní komedie z daného prostředí. To je ale jediná výtka k jinak svižné, cynicky vtipné podívané. Nominaci na Oscara se docela divím - ale to myslím v dobrém vůči rozhodnutí Akademie zkusit taky něco "trochu jiného" než klasickou cenopudnou konverzačku. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Politická satira šla Britům odjakživa nejlépe. Tahle má snad jedinou chybu - že se v každé scéně nevyskytuje Peter Capaldi a jeho Malcolm 'Fucking' Tucker. Původní britcom přijde na řadu vzápětí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Politické kruhy formou připomínají britský Kancl, žánrem Jistě, pane ministře a obsahem a mikroznaky pak seriál uváděný u nás pod názvem Je to soda. Z něj totiž tento snímek vychází, takže Politické kruhy se mají k Sodě stejně jako Simpsonovi ve filmu ke stejnojmennému seriálu. Politická satira na poměry ve vysoké politice (nejen ve Velké Británii) ostrá jako břitva a nemilosrdná jako Nemesis. Oproti podstatně známějším sériím Jistě, pane ministře a Jistě, pane premiére taky výrazně špinavější, ošklivější a agresivnější. Tady už nekraluje blahosklonný Sir Humphrey, který v sobě nezapřel noblesu "lepších" lidí z vyšší společenské vrstvy. Jeho elegantní intriky a lstivé manipulace nahradilo vydírání, urážky, bezohlednost a přímočarý nátlak těch, co se nemusí ohlížet na přítomnost televizních kamer. Vzhledem k vysoce nadprůměrnému výskytu vulgarismů tohle není dílko, které by se chtělo a mohlo líbit všem, ale kdo dá přednost úderné zkratce a cynickému šklebu před prázdnou květnatou diplomatickou řečí, ten kvality Politických kruhů ocení a navíc se doví, jak to vlastně bylo se zahájením invaze v Iráku. Celkový dojem: 90 %. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Politická satira, říznutá suchým britským humorem, doplněná o pár výborných výkonů (zejména Toma Hollandera a Jamese Gandolfiniho) ve mně zanechala příjemný pocit dobře strávených 106-ti minut. Humor je hodně nepředvídatelný a hodně sofistikovaný. Nejlepší je nejspíše scéna s kalkulačkou a dvanácti připravenými vojáky. U té jsem se nasmál jako naposled u Zacka a Miriho. Armando Iannucci je pro mě velkou neznámou, avšak musím říci, že budu s očekáváním vyhlížet jeho další film. Z nic neříkajícího In the Loop se vyklubalo příjemné překvapení. Palec nahoru. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Šíleně ukecanej film, že jsme ani nepochopil odstatu filmu. O čem to vlastně vůbec celé bylo? Ani se nedivím, že film zde nemá doposud napsaný obsah filmu :) Každých deset minut se objevil vtip nebo narážka, která mě pobavila. Ale zbytek filmu byla snůška politických keců, které pro mě neměli hlavu ani patu. Obvykle britský humor mám velice rád, ale tohle mi vůbec nesedlo. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ako by povedal jeden z hlavných predstaviteľov filmu: nepredvídateľné! Scenár k tomu to filmu je skutočný unikát a som rád, že sa nedostal do rúk tých správnych ľudí. Vybrúsené dialógy, úžasná herecká húževnatosť a nápaditá réžia. Ručná kamera umocňuje dojem, že podobný námet vôbec nemusí byť len vymyslená záležitosť, ale že podobné frašky sú v politickej byrokracii na dennom poriadku. Intrigy, najštipľavejšia satira a elegantná paródia. Alebo nie? Možno je pravda niekde uprostred, ale každopádne je to veľká zábava a veľmi hlbokým podtextom, ktorý je treba neprehliadnuť. 80%. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

"Fuck off, Frodo!" V politike som sa strácala, v konverzačnom a situačnom humore vyžívala. Teda ak som stíhala tempo, lebo britská aj americká angličtina tu má kadenciu samopalu AK-47. Hlavne z úst Malcolma Tuckera. Taký človek keby ma oslovil, asi by som zaregistrovala iba úvodné a záverečné "fuck". Inak výborná komédia, i keď príliš ukecaná, a pre nás, ktorí musíme čítať titulky, občas aj neprehľadná (po anglicky viem slušne, ale tu som nestíhala :-). ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Silně mi to připomínalo film kdo je tady ředitel, což opravdu neeee :-D Samá konverzace a mluvení, nic pro mě... ()

Související novinky

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

Politická komedie od tvůrce Viceprezdent(ky)

09.09.2018

Přesně osm studií vyjádřilo zájem o komediální námět tvůrce seriálu Viceprezident(ka) a filmů Ztratili jsme Stalina nebo Politické kruhy Armanda Iannucciho. Ten přitom svůj nápad sdělil světu… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama