Reklama

Reklama

Obsahy(1)

11. června 2006 dojde v indické metropoli Mumbaí k bombovému útoku na několik městských vlaků. V tom okamžiku 209 životů vyhasne a miliony dalších jsou nenávratně pozměněny. Tohle je příběh pěti z nich.

Nikhil je přeživší cestující, který teď trpí fóbií z vlaků a ze strachu o život svůj i své těhotné manželky zvažuje emigraci do USA. Počítačový odborník Suresh začne trpět nenávistí a podezřívavostí ke všem muslimům a vrhne se na stopu jednoho z nich. Chudý obchodník Thomas, který nemůže unést nepřátelskost města, využije nastalé atmosféry strachu k posilování vlastního sebevědomí a začne na policii ohlašovat falešné útoky. Reportérka Rupali se vyrovnává se smrtí svého snoubence a sama se stává obětí hyenismu svých novinářských kolegů. Konstáblu Tukaramovi zbývá pár dní do důchodu a tak smutně rekapituluje svou kariéru, za kterou nechytil jediného zločince, nezabránil žádné vraždě a jen apaticky přebíral úplatky od drobných grázlů.

Snímek se snaží odpoutat od obecných debat na téma terorizmu a zaměřuje se na osudy a traumata konkrétních postav, jichž se vzrůstající násilí ve společnosti dotklo. (Niktorius)

(více)

Filmotéka

Uživatel Formát Jazyky Přidáno Pozn.
ladynka DVD
21.08.2009
Niktorius DVD
14.07.2009

Reklama

Reklama