Reklama

Reklama

Joon-soo (Keun-suk Jang) je rebelujícím mladíkem ve věku, v němž si mladí často rádi myslí, že jim patří celý svět. Svůj atraktivní vzhled prodává snadno jedné dívce za druhou, za což ho spousta jeho chlapeckých přátel zrovna dvakrát nemusí. A podobně reagují i jeho rodiče, kterým se jeho excentrické chování zajídá stále víc a víc. Kdyby tak jen nepostrádal byť sebemenší smysl pro zodpovědnost. Joon-soo je ale tvrdohlavým mladíkem, smýšlejícím o sobě přesně tak, jak o sobě mladí často smýšlejí. Jednoho dne se ale vrací do prázdného domu. Záhy zjišťuje, že jej opustili dokonce vlastní rodiče, jejichž číše trpělivosti přetekla, a protože Joon-soo ve vlastní sociálně-konstruktivní krátkozrakosti nenalézá nic diskriminujícího, rozhoduje se pro velkou večerní oslavu začátku jeho nového života. Ještě to stejné odpoledne vyráží na nákup všeho potřebného, když v tom se mu v nákupním košíků zjevuje malé dítě. Konsternovaný Joon-soo se po chvíli tupého zírání rozhoduje vyhledat jeho svěřence, to se mu ale nedaří. A nedaří se mu to ani po několika dlouhých hodinách. S nalezencem se vrací zpět domů. Samozřejmě se jej snaží zbavit všemožnými i nemožnými způsoby. Osud jej ale vždy spojí opět dohromady. A protože Joon-soo navštěvuje střední školu, jeho narůstající absence začíná být problémem, který po ředitelském napomenutí řeší rázným, ale racionálně odůvodněným způsobem; bere s sebou do výuky i nalezené dítě. Díky tomu si zasluhuje nejenom pokárání, ale také okamžité vyloučení. Zdecimovaný Joon-soo se rázem ocitá v nejsložitějším období svého života, z něhož mu dokáží pomoct jen ti nejbližší. (Conspi)

(více)

Recenze (30)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrá komédia. Má pomerne dobrý príbeh o študentovi vysokej školy, ktorý robí len samé problémy, kvôli čomu má mimoriadny úspech u dievčat, ale autority ho nemajú radi a dokonca a dokonca aj rodičia ho načas opustia a nechajú žiť samého. Ale keď pri ňom niekto nechá dieťa, ktoré má byť jeho, nezodpovednému mladíkovi sa úplne zmení život a navyše mu začne pomáhať sympatické dievča, ktorá ho má platonicky rada. So spracovaním som spokojný, síce tieto zápletky s deťmi až tak moc nemusím, ale toto mi celkom sadlo. Dej je dostatočne zaujímavý po celý čas, dobre sa pozerá na mladíka, ktorý je úplne nezodpovedný a dieťa nemá rád, ale postupne sa mení, či už jeho charakter, ale aj vzťah k dieťaťu, veľkým plusom je aj línia s kamarátkou, ktorá ho má rada, nesklame ani tých pár výraznejších prvkov a aj kvôli krátkej dĺžke to nemá žiadne slabé miesto, takže sa je na čo pozerať. Problémom je ale humor, je ho tu dosť a síce nie je zlý, lenže až na asi dve situácie ma moc nezaujal a to je v tomto žánri celkom problém. Ani ten prvok s vnútorným hlasom dieťaťa, ktoré sa vyjadruje k jednotlivým situáciám nie je moc využitý, takže mi to prišlo aj celkom zbytočné. A navyše sa to ani nenesie v tej príjemnej atmosfére, ktorá po celý čas dokáže udržať úsmev na tvári, čo mám pri mnohých juhokórejských komédiách tak rád, skôr je to taký normálny film. Herecké obsadenie je na tom dobre, mladík je úplne ideálny, ale viac si ma získala postava kamarátky, ktorá ma z celého filmu bavila najviac a dobre obsadené sú aj zvyšné postavy, kde poteší plno známych tvárí. Réžia a technická stránka sú plne ideálne, na žánrovú špičku to samozrejme nemá, ale stále je to príjemný nadpriemer. Škoda, na lepšie hodnotenie by som potreboval doladiť humornú stránku, ale aj tak je to dobrý film. 68% ()

artemis2 

všechny recenze uživatele

Joon-soo má 18 rokov, poneviera sa stále von s kamarátmi a robí problémy, keď mu do toho z ničoho nič privedie život do cesty dieťa. V odkaze, ktorý nájdu pri malom je napísané, že je to jeho syn a má sa o neho postarať. Joon-soo sa ho prv snaží zbaviť čo ale nie je vôbec jednoduché a tak sa nakoniec začne o malého starať a vytvorí si k nemu hlboký vzťah... Celkom milá komédia s vtipnými scénkami, ktoré z môjho pohľadu prevažujú nad tými menej vydarenými a dej osviežilo aj to, že malému prepožičali dospelácky hlas, takže to čo si on myslí my aj počujeme, čo je tu strašne milé. Ja som sa bavila, aj keď som videla určite aj lepšie komédie, ale táto ma tiež potešila. P.S. Byeol Kim nemá chybu. ()

Reklama

Cracker 

všechny recenze uživatele

Opäť raz šialená komédie z kórejskej kuchyňky, ktorá dokáže pobaviť, potrápiť a bohužiaľ aj ponudiť. Nie je to však také zlé a väčšinu filmu sa veľmi dobre bavíte. Najvtipnejšie bolo však Joon-soove dieťa, ktoré hlášky boli na nezaplatenie. Koniec prekvapivý, ale niečo také sa dalo očakávať obzvlášť keď je to z Kórey ;) ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Hojne nadhodnotím, lebo som sa výborne bavila. Kórejci majú neskutočne originálny humor. Keď som začula hlášku: "Kto mi uverí, že mám dieťa, lebo som nemal peniaze na kondóm," takmer som si cvrkla od smiechu. Bábo bolo na zjedenie, kto by si ho neobľúbil. Celkovo príbeh plynie prirodzene, preto som nič iné neriešila. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jiný kraj, jiný mrav a jiný pohled na kinematografii. V korejské veselohře je nejspíš normální, že jinak sympaticky podaná učitelka mlátí žáky baseballovou pálkou přes zadek. Vůbec k fyzickému násilí zde mají blízko všichni a spouští ho i pranepatrné důvody. Asi jsou Korejci hodně kontaktní a vzteklý národ, dle tohoto filmu tedy. V příběhu se mísí kýčovité melodrama s občasnými komickými momenty a s náznaky drsného sociálního dramatu. Skoky v ději jsou občas přímo obdivuhodné. Závěrečný, očekávatelný, twist se vůbec nevysvětlí a přejde se jedním brutálním střihem. /17. 6. 16./ ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama