Reklama

Reklama

VOD (1)

V rádiu hraje Jefferson Airplane, píše se rok 1967 a Larry Gopnik (Michael Stuhlbarg), profesor fyziky na klidné univerzitě na Středozápadu se právě dozvěděl, že ho jeho žena Judith (Sari Lennick) opouští. Zamilovala se do jednoho z jeho okázalejších známých, Sye Ablemana (Fred Melamed), který na ni působí rozhodněji než nesmělý Larry. V bytě s nimi bydlí jeho věčně nezaměstnaný bratr Arthur (Richard Kind), Larryho syn Danny (Aaron Wolff) je neustále v potížích a dcera Sarah (Jessica McManus) krade Larrymu peníze z peněženky a spoří na plastickou operaci. Anonym se ho snaží připravit o místo, jeden ze studentů ho uplácí a současně vydírá a sousedka odvedle ho mučí tím, že se opaluje nahá. Zoufalý Larry se vydá s prosbou o pomoc za třemi různými rabíny, aby mu pomohli vypořádat se s jeho problémy a stát se lepším člověkem. Seriózním mužem. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

mykhal

mykhal (hodnocení, recenze)

Jak ortodontista Lee s pomocí knihy Zohar dostal z הושיעני ‎8454473 místo 451, to neví nikdo, někdo možná snad, ale nikdo neví kdo.

Uživatel mykhal smazal svůj příspěvek.

hugochavez

hugochavez (hodnocení, recenze)

kurna to uz je jak lynch. To abych se naučil kvantovou fyziku. Ale snažim se pochopit nebo to není duležité Syi? :D

Bachy

Bachy (hodnocení, recenze)

st.ranger: Jo, moc pěkný názor. "Abych měl lepší dojem z filmu, musím prohledávat internet?" Mě to prostě vzalo hodně a spousta narážek mi docházela a to, co mi neseplo jsem si rád dohledal. A fakt, že jsem si to dohledal mi absolutně dojem nezkazilo, naopak jsem byl rád, že mě téma zajímá natolik, že si dále sháním ifnormace. Pochybuji, že to pro někoho bylo tak, že se mu to nelíbilo vůbec, pak si našel na netu vysvětlení a najednou z toho měl dobrý pocit. Přijde mi to jako nejpromyšlenější film Coenů spolu s Bartonem Finkem.

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

Abych měl lepší dojem z filmu, musím prohledávat internet? I Lynche mám moc rád, ale prostě Inland Empire jsem nedokázal shlédnout. Pokud je film zajímavý, interpretuje si to každý po svém bez nějakého dalšího pátrání. A jelikož mi Serious Man absolutně nic neřekl, nezajímá mě.

DeThomas

DeThomas (hodnocení, recenze)

A co ten zacatek, ta scenka s dybbukem, jak ho selka propichne sidlem? Mate nekdo nejakou interpretaci? Porad premyslim z jakyho duvodu tam byla, ale nic me nenapada.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

cechi

cechi (hodnocení, recenze)

já jsem byl velice spokojen. ale není to moc do kina, spíš DVD na nedělní odpoledne

st.ranger

st.ranger (hodnocení, recenze)

Nevím jak vy, ale já se nudil. Pořád jsem čekal, že to k něčemu spěje a nakonec jen tornádo.

Kracken

Kracken (hodnocení, recenze)

Trailer je výbornej :D Film je slabší ale musím to vidět znova....někdy....začas.....snad........možná

H34D

H34D (hodnocení, recenze)

No to by mě zajímalo, jak woody posuzuje kvalitu a soustředěnost režie... Jinak k té potrefené huse - jasně, že čím víc hvězdiček, tím větší pochopení filmu, haha.

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

Možná příště, až to rozšíří na 10 kategorií. Letos bych je s klidem nominoval na úkor Tarantina.

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

Tu měl už předem jistou :) Teď je ovšem otázka, zda ji dokáže proměnit. Za soupeře má The Hurt Locker, Inglourious Basterds, The Messenger a Up. Něco mi říká, že to bude souboj mezi pološíleným Tarantinem a těmihle dvěma vykutálenými bratry (sám za sebe doufám, že uspějí). Btw má i nominaci za nejlepší film.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

Taky mi to dělení přijde jako hloupé. Jejich širokou paletu témat redukovat jen na vážné a veselé? Ale jděte!

woody

woody (hodnocení, recenze)

H34D: Ne, já jsem ten, co jim vždycky sedne na lep... (btw. potrefená husa?)

DannyBoy80

DannyBoy80 (hodnocení, recenze)

bullshitski : nedelim je na cerne a bile, jen nektere maji vice pribuzneho s jednemi nez s druhými. Vsechny maji jeno spolecné, vytvorili to Coeni se svým specifickým humorem. Ja se taky nikam neradim, jen rikam ze filmy jako Fargo, Zbytecna krutost, No Country for Old Manj sou pro me krapet lepsi nez Lupici pani domaci, Po precteni spalte, Big Lebowski atd.

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

A je třeba Fargo víc komedie, než thriller? Záleží na úhlu pohledu. Mám sice radši jejich takzvanou "fargovskou" tvorbu, ale do žádné skupiny se nepočítám, jsem fanouškem Coenů, ne nějaké jedné, nebo druhé skupiny jejich filmů.

DannyBoy80

DannyBoy80 (hodnocení, recenze)

rozdělit se dají na komedie a na jejich pojetí černohumorného trileru. Jsou vyjímky které se asi zařadit nedají.

DannyBoy80

DannyBoy80 (hodnocení, recenze)

fanouškové Coenu se dělí většinou na dvě skupiny. Na ty co podle kterých je jejich nejlepší tvorba tzv. Fargovci - Fargo, Zbytečná krutost, Tahle země není pro starý, Muž který nebyl, Millerova křižovatka. Druhá skupina Lebowci - Big Lebowski, Bratříčku kde jsi?, Po přečtení spalte, Lupiči slečny domácí. Do které přibližně skupiny spadá tenhle film nevím, ještě jsem ho neviděl, ale zajímalo by mě jak hodnotí příznivci jednotlivých přibližných skupin. Osobně jsem spíš Fargovec :) ale je pravda, že špatný film od této dvojice neznám.

woody

woody (hodnocení, recenze)

olol, Coenové si proti sobě poštvali své "největší" fanoušky... jen ať se oddělí zrno od plev...

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

Doufám, že jejich další snímky se budou nést v podobné ultraabsurdní náladě. I když u takového True Grit o tom dost pochybuju :)

cineman

cineman (hodnocení, recenze)

Tento film beru pouze jako špatný vtip a nešvarný úlet obou tvůrců do neznámých vod. Doufám k návracení ke koukatelným a inteligentním snímkům.

MartinezZ

MartinezZ (hodnocení, recenze)

Obávám se, že mi něco uniklo. Co to mělo....?? Cvokárium doktorů Coenů?

Diego

Diego (hodnocení, recenze)

mel ten zacatek nakej odkaz v prubehu fimu, nebo jsem prosvihl spojitost? dik :)

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

Myslím, že od Bartona Finka se jedná o nejhutnější a nejstísněnější coenovský film (i když tady tohle je spíš taková židovská anekdota). Ale budu potřebovat pár dnů na to, aby se mi to rozleželo v hlavě.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Nechápu, proč je premiéra až za půl roku. Nejspíš proto, aby to mohli "slavnostně" uvést ve Varech?!

hunty

hunty (hodnocení, recenze)

jsou to zkuseni mladi zidi ne ?! : ) .. i ty Altar boys to dokazali rozjet.. nabozensky skoly jsou nejak zkazeny : )
btw pointa Goy's teeth byla vyborna

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Já si to myslel, ale těch vajglů je tam prostě strašné množství na té podlaze na záchodcích. To už by snad ani nemohl chodit :o)

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

DaViD´82: Zhulil se. Je to nasnímané identicky jako scéna, kdy se zhulí Gopnik se sousedkou (okraje obrazu jsou mázlé, kamera snímá z identicky lomených úhlů).

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Rob: ten konec nějak nepochopil jsem (asi jsem nedával pozor či co)

H34D

H34D (hodnocení, recenze)

DaViD´82: Imho to bylo tím, že se zhulil, naopak zhulený člověk přeci nemá trému (pakliže to nemá poprvé, nebo nemá "přehul" :) )

DaViD´82

DaViD´82 (hodnocení, recenze)

Spoileroidní dotaz: Ta "stísněná a divná" atmosféra během Dannyho bar micva, to mělo znázorňovat trému či se na těch záchodcích před obřadem tak zhulil (i když na to tam těch vajglů na zemi bylo trochu moc)?

Rob Roy

Rob Roy (hodnocení, recenze)

SPOILER SPOILER Poslední záběr bude určitě časem figurovat v nějakých sestřizch ikonických záběrů důležitých filmů. Uvidíte ho a hned poznáte z čeho to je

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama