Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cyklus výpovědí osobností k tématům, která formují českou společnost. (oficiální text distributora)

Recenze (24)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Krásné vyprávění Květy Legátové o demokracii zasazené do přirozeného prostředí (domácnost Květy Legátové). Moudrosti autorky novel Želary nebo Jozova Hanule bych vydržel poslouchat déle než 15 minut. "Nepřijímejme pasivně cizí stanoviska." Jiří Stránský se trefně (skautsky) naváží do stavu současné české politiky. "Škoda každého dobrého slova, které se neřeklo." Václav Havel ve svém nadnárodním přemítání o uspořádání společnosti obrazně uvádí příklad na uspořádání letenské pláně. "Mysleme dopředu." ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Něco podobného jako "Síla lidskosti", viděl jsem dnes tedy 05.08. 2008 díl se spisovatelem Arnoštem Lustigem, ale tak smutnou, mrazivější a emotivnější výpověď-vyprávění, jsem ještě neslyšel (i když ono skoro každé vyprávění, nejen žida který přežil holocaust je svým způsobem depresivní), povídal tedy nejen o tom jak přežil své působení v jednotlivých koncentrácích ale i třeba o setkání se samotným doktorem Smrti, Josefem Mengelem u kterého si neodpustil trochu humoru o "devatero řemeslech". Mangele měl dobrou náladu, a díky tomu pan Lustig přežil.. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Náhodné setkání s tímto pořadem věnovaným Evě Gérové-Šanovcové bylo opět rozpačité, jak už to tak se současnou publicistikou ČT bývá. Co čekat od scénáře Pavla Taussiga? Hlavní slovo měla herečka, takže on měl na starosti jen dramaturgii výběru ukázek a fotografií a i na tak malé ploše, jako je kariéra skládající se z 12 filmů, dokázal zklamat. Označit Kondelíka za Lízalku a dále zmínit už jen Bílou vránu, to je směšné. Horší je ještě, aby si kameraman zaměnil Gérovou za Glázrovou. Dílčí epizody cyklu zde možno najít samostatně, je nutno posečkat na propojení. Do té doby možno okem spočinouti například na epizodě s Krejčíkem, která je také velmi hudlařská. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Viděn díl s Karlem Lopraisem. Milé setkání s Monsignorem Dakarem v roce 2011, kdy mohl hodnotit svou kariéru závodního jezdce i pracovníka v Tatře. Podíváme se s ním do Technického muzea v Kopřivnici a můžeme přemýšlet nad jeho pronesenými životními moudry a zkušenostmi. Rozhodně zajímavé. Hudební režie: Jiří Bura ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Lopraisovský VZKAZ je hlasem muže, který nezapomněl, že naho znamená nahoře a dole, spoléhá na tradiční český um a to, čemu se říkalo více či méně oprávněně "zlaté české ruce". Klid, vyrovnanost a harmonie tohoto šestinásobného vítěze Dakaru imponují i jedenáct let po natočení dokumentu a divákovi tlumočí ty city a fakta, která dávají smysl života nejen jejich původci, ale také většině obyvatel naší země v pomyslném srdci Evropy. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama