Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cyklus výpovědí osobností k tématům, která formují českou společnost. (oficiální text distributora)

Recenze (24)

taryrta 

všechny recenze uživatele

Hodnotím díl s panem Somrem. Stačí pár minut s člověkem s velkým Č jakým Josef Somr je a hned je líp na duši. Ještě ten den jsem pana Somra viděla v Českém lvu, pěkný projev. Bohužel po jeho odchodu z jeviště už to tak pěkné nebylo. Popravdě řečeno přenos Českého lva byl děs běs, ale to už je jiné hodnocení. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Něco podobného jako "Síla lidskosti", viděl jsem dnes tedy 05.08. 2008 díl se spisovatelem Arnoštem Lustigem, ale tak smutnou, mrazivější a emotivnější výpověď-vyprávění, jsem ještě neslyšel (i když ono skoro každé vyprávění, nejen žida který přežil holocaust je svým způsobem depresivní), povídal tedy nejen o tom jak přežil své působení v jednotlivých koncentrácích ale i třeba o setkání se samotným doktorem Smrti, Josefem Mengelem u kterého si neodpustil trochu humoru o "devatero řemeslech". Mangele měl dobrou náladu, a díky tomu pan Lustig přežil.. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Viděn díl s Karlem Lopraisem. Milé setkání s Monsignorem Dakarem v roce 2011, kdy mohl hodnotit svou kariéru závodního jezdce i pracovníka v Tatře. Podíváme se s ním do Technického muzea v Kopřivnici a můžeme přemýšlet nad jeho pronesenými životními moudry a zkušenostmi. Rozhodně zajímavé. Hudební režie: Jiří Bura ()

a.mala 

všechny recenze uživatele

Vzkaz Zdeňka Sternberga - velice inspirativní díl - důstojný, slušný, chytrý pán a přese všechno, co prožil - nezahořklý a co dokázal - skromný. Dnešní namachrovaní "zbohatlíci" by měli tento díl shlédnout povinně. Kdyby byl mladší, docela bych si ho dovedla představit jako prezidenta ČR - ale zřejmě by do toho, s dnešní garniturou státu, nešel. Škoda. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Lopraisovský VZKAZ je hlasem muže, který nezapomněl, že naho znamená nahoře a dole, spoléhá na tradiční český um a to, čemu se říkalo více či méně oprávněně "zlaté české ruce". Klid, vyrovnanost a harmonie tohoto šestinásobného vítěze Dakaru imponují i jedenáct let po natočení dokumentu a divákovi tlumočí ty city a fakta, která dávají smysl života nejen jejich původci, ale také většině obyvatel naší země v pomyslném srdci Evropy. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama