Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Od hradu k hradu prochází jen s písní a z dávných časů obrazy si vysní…“ Dívčí hlas se nese pod klenbami hradu Kudla a neslyší jej nikdo, jen starý rytíř se smutnýma, laskavýma očima – Kornelius (J. Hanzlík). Celé dny vysedává před obrazem černovlasé mladičké krásky, o níž pověst říká, že když zapláče, kutálejí se jí po tváři pravé perly. Však i do rámu obrazu tajemné Perlové panny je zasazená veliká perla. Kornelius žije jenom pro svůj sen. A tato touha jej nakonec vyžene z hradu do světa poté, co mu černý rytíř Cyprián (R. Žák) ukradne milovaný obraz. Do Perlové panny se ale zamiluje i komediantský mládenec Vendelín (F. Blažek). Kdo najde krásnou pannu (K. Sochorová) a komu se nakonec zaslíbí? (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

otík 

všechny recenze uživatele

Nebýt poměrně podařeného konce, kdy Hanzlík hezky mluví nad vínem, byla by tato pohádka tak nebývale bezkrevná, až se musí divák divit. Už od začátku je vše špatně - bitky a bitky, nuda a nuda, šeď a šeď. Nic, co by upoutalo divákovu pozornost. Pohádka to rozhodně nebyla, spíše jen příběh s jakýmsi pohádkovým nádechem. Ale že jde natočit tak nudný příběh s velmi slušným obsazením, to jsem vskutku nečekal. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vyčpělý a nesrozumitelný pohádkový příběh, který nemá hlavu ani patu. Dvě doslova chlastající postavičky táhnoucí se celým dějem jsou velmi přes čáru. Co si z toho mají děti vzít? Král jedoucí na koni od někud někam vypadá, jakoby měl každou chvíli umřít. Trpí halucinacemi s jejichž vlivem např. bojuje na louce s na šňůře pověšeným bílým prádlem. Důvod? Nepochopitelný. Pohádka obsahuje i docela hodně šermířských soubojů, které však vypadají, jako záznam ze šermířského vystoupení. A příběh samotný? Je tu vůbec nějaký? Ne, tohle se rozhodně nepovedlo. Už takhle špatný scénář se nedal ničím a nikým zachránit. ()

Reklama

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Hanzlík jako šlechtic v donkichotském stylu, Jirák a Hartl jako dvojice věčně přiopilých, ale laskavých parťáků. Filip Blažek v typické roli krásného zachránce, výborný Lukavský jako starý malíř a Pomeje, který výborně pasoval do role obhroublého loupežníka, zaujal i Filip Rajmont jako zlodějský sluha pana Cypriána v podání Radka Žáka. Děj je sice plný nesmyslných situací, například když zlodějský sluha Hubert (F. Rajmont) prchá po provaze z hradu, ze kterého mohl normálně odejít, ale je také plný vtipných situací, například, když se Kornelius (Hanzlík) diví, že mu neteče modrá krev, nebo poznámka, že si komediantka Linda vybrala dobře, protože ženich ani nepotřebuje chomout. Takže já jsem byl docela spokojen, protože je to opět trochu jiný pohádkový příběh. ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Docela hezká pohádka se spoustou zvláštností. Vůbec jsem nepochopil, jestli se postava Filipa Blažka umí teleportovat, nebo jestli jenom umí lézt hrozně rychle, celá ta postava byla zvláštní. Dějová linie s Korneliem Kudlou je podle mě parodie na Dona Quijota, hlavně tím jak si představuje nepřítele ve věcech, jeko například ve vyvěšených hadrech. Hlavní děj se mi docela líbil, jeho konec mě i mile překvapil. Všechny ostatní aspekty filmu byly fajn, ničím výrazé, ale dalo se na ně koukat. 6/10 ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

Jedna z pohádek, kterou nemusím vidět vícekrát. Z Kuklové udělali krávu, která ví, že je kráva a má z toho hroznou radost. Hanzlík je bodrým schizofrenikem, Jirák leje ligu, Pomeje hraje klasickou svini jako vždycky a Blažek hraje sebevědomého idiota, kterého bych okamžitě poslal na rande se zastřihovačem vlasů. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Pohádka byla natáčena převážně ve Vlašském Dvoře v Kutné Hoře. Mezi dalšími lokacemi lze poznat Pražský hrad a hrad Točník. Exteriéry pak byly pro změnu natáčeny na Slapech. (rodo)

Reklama

Reklama