Reklama

Reklama

Epizody(193)

Obsahy(1)

Dr.Tenma po smrti svého syna Tobia postaví identického robota, kterého obdaří speciálními schopnostmi, jež z něho dělají neporazitelnou zbraň. A tady začínají slavná dobrodružství Tetsuwan Atoma! (Tomihiro)

Recenze (3)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno snad mohly příběhy robotického chlapce bojujícího se zlem vyvolat na tváři škvrňat spokojený úsměv. Dnes však už prajednoduchá animace, schematický děj i postavy a věčně přítomný hlas vypravěče osloví asi málokoho. Snad jen některé roztomilé bizarnosti (např. vize mimozemského života) jsou alespoň trošku nadčasové. Nicméně - tady se rodilo anime. Slabé ***. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Heh, ani som netušil, že korene japonského sci-fi anime siahajú až tak "ďaleko" do minulosti. Ešte čiernobiely, jednoducho animovaný robot Astro Boy dokáže už všetko to, čo aj jeho dnešný kolegovi - lietať, strieľať laserové lúče a hlavne zachraňovať bezbranných pozemšťanov. ()

Tomihiro 

všechny recenze uživatele

Osamu Tezuka odstartoval v šedesátých letech průmysl japonských animovaných seriálů. I když animace není tak propracovaná (opakování jednotlivých sekvencí, přibližování a oddalování kamery na statickou kresbu), stále se jedná o velice zdařilou adaptaci původní mangy. ()

Reklama

Reklama