Reklama

Reklama

Bez úniku

  • USA Breathing Room (více)
Trailer

Myslíte, že ohraná variace na známý horor SAW již nemá co nabídnout? Že ani nemůže? V tomto mrazivém snímku půjde o čirou hrůzu. Nejsou zde ale zapotřebí žádná monstra, neboť i člověk sám o sobě dokáže být v krajních situacích dostatečně zvrhlý a odporný. Myslíte, že jste viděli všechno? Mýlíte se. (Davies182)

Recenze (51)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak bude vypadat Saw LXIV. Breathing Room je velmi lacině působící zástupce realityhororu (několik lidí je kdesi zavřeno, neví jak se tam dostali a proč tam jsou), který si opravdu neláme hlavu s logickým jednáním postav a s jejich psychologií. Přesto jsem celou dobu zvědavě čekal na konec, jak se to všechno vyvrbí. No vyvrbilo se to fakt podivně (palec dolů). Kdyby byl závěr povedenější, přihodil bych druhou hvězdu, ale takhle budu přísný. 30% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Filmů na tohle téma bylo natočeno už tři prdele, a většinou se mi líbily, jelikož se alespoň snažily mít nějakou pointu. Tady máte akorát více než lacný vizuál, velmi špatná úmrtí (takhle byste to natočili lépe i vy s nějakou obyč kamerkou a bastlí kečupu k tomu) a pokud čekáte nějaké rozuzlení, tak se nedočkáte ... jen se všichni tváří strašně drsně a jsou cool a sedí u netbooků .. sry za spoiler (ano, tohle je mega spoiler, krom jednoho "asi důležitého" zvratu, který jsem neprozradil), takhle totiž zní důvod, proč tam všichni jsou :) Ušetřete si čas a na tohle se vyserte ! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo, film jsem musel zkouknout na 3x!!! Protože jsem u něj tolikrát usnul. Do hajzlu. Tohle je neuvěřitelně nudná variance na Saw, Kostku a bůh ví co ještě. Obal tvrdí "Myslíte, že jste viděli všechno?" Jo do hajzlu a viděl jsem i lepší kopie Kostky. Nepouštět! ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Čo to je kurva za sračku? To je už plagiátorstvo legálne? Nejaký debílek videl prvýkrát v živote Saw a rozhodol sa natočiť takmer to isté s amatérskymi hercami a myslel si, že na tom zarobí? To si už ja môžem zobrať ošúchané kvádro od nejakého bezďáka, v hračkárstve kúpiť striekajúcu pištoľ a so svojím mobilom s prídavným foťákom začať točiť nového Kmotra. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru jde o naprosto zbytečný film, který nemusel být vůbec natočen. Nic nového nám totiž nepřinese, tedy kromě 89.minut nudy. Je zcela zbytečné zde hledat nějakou pointu příběhu, protože tenhle film v konečné fázi nemá ani hlavu ani patu. Všechno důležité co by mohlo diváky zaujmout se odehrává ve tmě, takže stejně vlastně nic neuvidíme. Nezkušenost tvůrců se tím pádem promítla na plné čáře a udělala z jejich snímku jen obyčejnou kupu nesmyslů a trapných dialogů. Samozřejmě se zde najde i několik světlejších okamžiků, ale těch je zde opravdu jen pár a kdybych tady ty dvě-tři scény popsal, tak by jste se už na něj ani nemuseli dívat. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tady někdo má strašně ulétává na Kostce (včetně Hypercube) a po shlédnutí Saw II dostal odvahu to taky sám zkusit. Jinak si to vysvětlit neumím. Prostě banda 14 lidí (s naprosto úchylnými charaktery, chvíli mi připadalo, jestli konečně nějaký filmař neťal do citlivého a nezavřel do té místnosti samé mentálně postižené - ale s pánem č. 5 byla alespoň sranda, na rozdíl od hysterické učitelky, kterou bych já v podobné situaci něčím umlátil během první minuty, co bych se v místnosti objevil) zavřená v jedné místnosti, kteří hrají hru, o níž se vůbec nic nedozvíme, stejně jako to, proč a za jakým účelem v té místnosti jsou zavření (což si myslím, že je zpravidla to nejdůležitější a nejzajímavější u podobných příběhů - alespoň teda mě vždycky spíše zajímá ne to, jak se chovají, ale proč jsou nuceni se tak chovat). Ve filmu se takřka nic neděje, vše podstatné (eliminace "soutěžících") přichází naprosto nahodile a většinou proběhne ve tmě nebo mimo záběr kamery, navíc docela suše a těch mrtvých vám ani nebude líto. Dialogy, herecké výkony, postavy, všechno hodně slabé a být to na mě, kameraman by dostal ne hodinovou, ale vteřinovou výpověď. Navíc, místnost je zářivě bílá a po chvíli je to až protivné. Často se na to nedá vůbec dívat, někde v půlce filmu mě z toho rozbolely oči. Zbytečná ztráta času. 0,5* za pána č. 5. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Probůh jak je možné, že někdo může vrhnout do distribuce takovou amatérštinu? Když navíc ještě za kamerou (nebo snad za mobilním telefonem?) stojí zjevně úplný diletant! Je to divný svět... Jedna hvězda dohromady za sexy hlavní hrdinku a za poněkud překvapivý konec. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Nepanikařte, prostě to přečkáme !!" ;) Se stejnou větou jsem přistupoval k tomuto filmu mísícímu prvky hororu a reality show a byl jsem zvědav, jestli již poněkolikáté pouze vstoupím do stejné řeky, nebo se dočkám i něčeho nového v rámci žánru !! Na rozdíl od většiny velký kus vykrádání přežiju, a tak jsem byl vcelku spokojen, nejde o nijak světobornou záležitost, ale film mě dokázal udržet v napětí a očekávání až do konce, a minimálně finální rozuzlení, které však maličko obnažuje děravost scénáře, se mi zamlouvalo, byť jsem ho tušil již od začátku.. Mimochodem myslím, že Breathing Room připomíná spíš KR13, než Saw či Kostku. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Takéto filmy si už pozerám len tak zo zvedavosti, či sa nenájde aspoň jeden, ktorý ma prekvapí. A pár ich aj bolo, no tento to rozhodne nebol. Príbeh bol lacný, nezaujímavý a vo viacerých prípadoch i blbý. Logika tam nehrá určite prím a postavy sa chovali ako pri takýchto filmoch je zvykom, príšerne. Film je i strašne predvídateľný a ten koniec, to bol už klinček do rakvy. Ale neviem celkom prečo, ale filmu dám aspoň tie 2*, asi preto, že som videl o niečo väčšie sračky a tie máju aj tak vyššie hodnotenie. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Trápna ukecaná a hlavne debilná variácia na Saw...namiesto blbé kecania, sa radšej mali kosiť a natočiť to normálnou kamerou..vtedy by sa to aj dalo pozerať... ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Breathing Room je snímek o lidském chování v mezních situacích, na kterém je zřetelně vidět, že pokud není k dispozici sympatický ansámbl, tak z povšimnutihodného scénáře tak akorát vycucáte starou belu. Po uchazivším rozjezdu přijde na řadu úmorná nuda s psychologickou rozpitvávačkou postav a brutální lowskill kameramana, kterému bych nesvěřil zdokumentovat ani dědečkovy sedmdesátiny. I přes to, sebetrýznitelsky doufáte v alespoň překvapující finále, které je samozdřejmě průserem největším a nemusím ani zmiňovat, že po konci projekce máte sto chutí slabomyslnému tvůrci této neskutečné hovadiny řádně natlouct po tlamě. Dejte přednost raději výmykům, podlézání a přelézání z cimry do cimry v The Cube, která je sice taky nic moc, ale je určitě působivější, než smrtelná nuda v koupelně. 1/10 ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Bída s nouzí. Tenhle film si o SAW ani neškrtne. Čirá hrůza není ani naznačena. Mrazivý snímek? A čím jako mrazí. Obsah je totálně mimo mísu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Saw“ byl chytrý film, ať už si o jeho pokračováních myslíte, co chcete. „Kostka“ byl také chytrý film, ale v jejím případě opravdu jen ten první díl. „Bez úniku“ je ž ale jen parazitování na zajímavém nápadu, který ale zůstal naprosto nevyužit. Tady není ani trocha invence, ani trocha snahy vyprávět příběh, který by byl alespoň trochu zajímavý. Navíc je to i celkem špatně natočené. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Biedna výprava, biedna kamera a čo najhoršie, atmosféra je úplná sirota. Keď vás film nepresvedčí o svojej reálnosti, je načase ho zhodiť z útesu. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě jak málo to má hodnocení. Přitom to bylo celkem dobrý. Slušná psychárna, tentokrát je zavřených 14 lidí a jen jeden má šanci přežít. Tak že je třeba se navzájem pozabíjet. Kdo by měl přežít je jasné hned od začátku, i děj je poměrně předvydatelný. jen mě někdy mrzelo , že se některý vraždy odehrají za tmy , tak že prd vidíme. Ani bych to Saw nepřirovnával spíš ke Kostce 2 a 9 hráčů se smrtí k tomu se to blíží asi nejvíc. Konec byl zajímavý až na toho novýho hráče, co tam křičel, že vše je jinak než to vypadá, ale už to nedokončil. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Co to zase bylo... Každá postava se tu chová jak debil, kdo za to může jsem uhádl už v prvních pěti minutách a konec stál za prd. Žádné napětí, je to ukecané, nelogické, nudné... V něterých momentech už je to tak blbý, že jsem se tomu i tak trochu smál, takže za to ta hvězdička. ()

kinghome odpad!

všechny recenze uživatele

Totální odpad. Film o hovně ve kterým se pořád jen mluví a když tam konečně z někoho vystříkne krev, tak to vypadá jako kdyby jsem na někoho vylil kbelík s vodou od vodovek. O hereckým obsazení ani nemluvim. No děs, jen tak tak jsem to dokoukal až do konce. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Klišé strieda klišé a ja sa už pri úvode pýtam sám seba: čo musí mať film o jednej miestnosti, skupine ľudí a šialencovi, čo ich väzní? No predsa 5 ústredných charakterov (provokatér, vodca, debil, fešanda a slečna tajomná), smrteľne vážne dialógy, ktoré sú maximálne skôr do plaču a hlavne - takýto film musí prejsť cez kopirák (v tomto prípade kopíruje Saw, House of 9 a Cube). A nemýlil som sa... Čo sa týka "imidžu" filmu, strašne mi vadí tá blbá kamera, klasicky amatérsky herci a v neposlednom rade tá predvídateľnosť (*SPOILER Bolo jasné, že ten černoch sa zastrelí... SPOILER*). To je však to najmenej, ehm. Ďalej je tu "big brother" s teplošským ksichtom, hysterická plačúca dáma v stredných rokoch a smiešne psycho scény v tme, ktoré zrejme boli odkukané z Jack in the Box. Nuž áno, je tam pár pozitív, ale viem si akosi spomenúť len na jedno - na tú fešandu. A pointa tiež stojí za... Ďalšie minúty z môjho života, ktoré som mohol "premrhať" na lepší kúsok. ()

Reklama

Reklama