Reklama

Reklama

Romantická pohádka z časů, kdy rytířská čest patřila k těm nejcennějším hodnotám a kdy pro úsměv své vyvolené nasazovali mladíci život na turnajových kolbištích... Na starobylém hradě žije krásná panna (J. Ježková) se svým otcem (J. Zahajský). Odmítá zatím všechny nápadníky. Sama ještě neví, jestli bude někdy milovat. Aby se vyhnula vdavkám, dá si podmínku, že její ruka bude patřit pouze tomu, kdo vyhraje klání oděn v pouhé plátno. Očekává, že všichni odmítnou, neboť bojovat jen ve lněné kytli znamená jistou smrt. Jeden z nápadníků (F. Blažek) však na podmínku přistoupí… Tak začíná rytířská romance o strachu, zbabělosti, odvaze, ale především o velké lásce... Výpravnou filmovou pohádku na motivy středověké francouzské trubadúrské poezie napsal Jiří Bednář a režii měl Vladimír Drha. Velkolepé turnaje a dobově laděné melodie Petra Traxlera podtrhují středověký kolorit dávného pohádkového příběhu. (Česká televize)

(více)

Recenze (97)

thunnus 

všechny recenze uživatele

Nevím moc, proč to tady lidé berou jako pohádku, když to pohádka vůbec není. Je to něco na způsob středověké romance a právě ta středověká místy skoro až snová atmosféra minesängerského příběhu a hezké písničky se mi na tom líbily nejvíce. Jistě, chyby by se našly, výkony herců mohly být lepší, dialogy buď více plné starých slov nebo naopak současné, ale když vidím hodnocení, jaké film dostal, myslím, že si ho vůbec nezaslouží ()

rochelka 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo pět,mamka mě na tohle vzala do kina v předsevzení hezkého víkendového dne. To ještě ale netušila,jak moc se budu nudit. Celý tenhle výtvor mi jako pohádka vůbec nepřišel, místy mě to vážně docela děsilo a chvílemi jsem usínala nudou nad tím, kde se berou ty otravné nicneříkající dialogy. Z kina jsme já i mamka odcházely pěkně otrávené... ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

"...i pro lásku se těžce umírá." Co se vám na tom nelíbí????? Mně to nepřijde tak hrozné, krásná hudba od Traxlerů, hezké texty i básně (Jacques de Baisieux), poučný příběh i dobří herci...co máte všichni s těmi odpady!?!?!? To se všichni opičíte po jedné recenzi, nebo co? Navíc, nechápu, co tady píšete o pohádce (Radyo, gouryella, berg.12 a další "borci"), když toto pohádka není, ale "romantický příběh". A takový romantický příběh s dobovým koloritem, parádní hudbou i verši si nechám líbit. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Když vidím ty odpady, tak lehce nechápu. Není to bůhvíco, ale písně Traxlerů a krásný hlas Hedy Hoškové ( a taky vlasy Filipa Blažka) se mi i po letech stále líbí. Konec konců natočit takový příběh tímto způsobem byla dost odvaha, která se jak vidím, těžce nevyplatila. .... života mého krásná paní, můj živote, mé umírání...... ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Teď radostně já půjdu v boj, a lepší nemohu mít zbroj. Než kytlici kterou přijímán, od té kterou nadavše rád mám." Samotný nápad s dialogy ve verších a s doprovodem poetických středověkých písní úplně špatný není. Škoda že ty verše jsou někdy trošku slaboduché. A herecké výkony většiny představitelů (možná s výjimkou Filipa Blažka) takové unylé. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se na hradě Vysoký Chlumec u Sedlčan a ve Starém královském paláci na Pražském hradě. (SONY_)

Reklama

Reklama