Reklama

Reklama

Temnota dětské duše

  • Velká Británie In a Dark Place
Drama / Horor / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie / Lucembursko, 2006, 95 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Není temnějšího místa než je dětská duše...
Anna má novou práci. Bude se starat o dvě malé děti v odlehlém domě, obklopeném nádhernými lesy. Obě děti, Miles a Flora jsou sladké a okouzlující. Tato idyla se ale vytrácí, jakmile Anna zjišťuje znepokojivé skutečnosti. Její předchůdci zemřeli za záhadných okolností. Navíc v záblescích vidí různé postavy. Jsou to bývalé chůvy, které jsou nyní mrtvé. Tyto postavy mají vražedné úmysly a Anna pochopí, že životy a duše obou dětí jsou v ohrožení. Anna se proto musí pustit do boje s temnými silami, aby očistila duše obou dětí. Temnota dětské duše je vynikající duchařský horror, plný napětí a ponuré atmosféry. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V rámci nabídky DVD edice jde o slušný nadprůměr, ovšem tato firma se chová podobně jako např. Řitka video k válečným filmům, tzn. značně macešsky, ke svým produktům a zákazníkům. Jde o film tématicky podobný Kubrickovu Osvícení, tj. věnuje se mapování temných míst lidské psychiky a rozpadu osobnosti jednoho nešťastníka na odlehlém místě v rámci malé lidské komunity. Místy slušná atmosféra a celkově přijatelné herecké výkony, zejména v první půli se režisérovi daří vytvářet záběry kamery a hudbou ponurou atmosféru odcizení, stísněnosti a chladu. V druhé půli, kde si pomáhá i klipovitým střihem, už to taková sláva není, scénář mohl být trochu rafinovanější a výše zmíněnému Osvícení se to neblíží ani vzdáleně, ale na tři hvězdičky to stačí. Celkový dojem: 55 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Film s takovým názvem jsem si nemohl nechat ujít, notabene když hlavní roli hraje Leelee Sobieski, notabene když jsem odhalil, že jde o x-tou adaptaci duchařské klasiky Henryho Jamese Turn of the screw, jejíž předchozí zpracování NÁVRAT MRTVÝCH s Patsy Kensit mi dost utkvělo. Oproti němu měla bohužel TEMNOTA zlomkový rozpočet, takže vypadá odporně televizně, ale rejža to přesto předem nevzdal a i když nic originálního nepředvedl (soustředíc se nato, co nejčastěji Leelee před kamerou vykoupat), nenudil jsem se a dokonce měl párkrát i nahnáno. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemám rád anglické filmy. Nepáčia sa mi anglické horrory. Zopár som ich už videl a z prevažnej väčšiny to bola len nuda a strata času. Takže do titulu "Temnota detskej duše" (In a Dark Place), ktorý bol natočený v anglicko-luxemburgskej koprodukcii som sa veru moc nehrnul. Pustil som si ho viacmenej z donútenia. Mal to byť vraj vynikajúci ducharský horror plný napätia a ponurej atmosféry. Nič také mi však nebolo dopriaté. Zahliadol som len zmätený príbeh mladej, traumatizovanej Anny, ktorá sa zamestná ako opatrovateľka dvoch podivných detí. Nuda od začiatku až do konca. * ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Slušný hororové drama s prvky thrilleru. Sice bez překvapení, ale za to s krásnou Leelee Sobieski a příjemně mrazivou atmosférou. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Názov dobrý, no horor to nie je žiadny, nie je tam ani jedna strašidelná situácia. Len psycho blbosti. Škoda, že tak talentovaná herečka ako Sobieski hrá posledných 10 rokov väčšinou v samých sračkách. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5...Žiadny prúser, len totálne priemerný, komorný,skromný atmosferický snímok, kde chlad a pôsobivosť prostredia miestami supluje scenáristickú bezradnosť a klišoidnosť, rovnako tak hereckú topornosť. Pár ľakačiek je podarených, miestami sa vydarila aj nepríjemne temná a paranoidná atmosféra, zväčša exteriérová. Ako celok nie je tento film ničím výnimočný a ničím nevybočuje z "béčkovej" filmovej rady... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento film z Lucemburské produkce je prvotinou režiséra Rotunda, který se jinak především živí jako producent. Film má docela solidní, i když ne příliš originální scénář, který stojí na pevných základ duchařiny, jež patří mezi velice oblíbené náměty. Máme možnost vidět střídání reality s představami či sny hlavní hrdinky, ve kterých se tyto scény střídají v barevném a černobílém provedení, což má za výsledek velice pěkné schéma, které dokáže diváky zaujmout. Snímek samotný nám nabídl hned několik variant o co v něm vlastně šlo. Bohužel perfektně rozjetý začátek a solidní střed se ke konci všechno jaksi zvrtlo. Tedy alespoň mě připadlo, že autorům došla inspirace, do všeho se jaksi zamotali a obrovský finiš se nekonal. Spíše v mé hlavě zůstalo několik nezodpovězených otázek, na které se bohužel už nedozvím odpověď. Slabší 3* ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Normálně mi nedělá problém komentovat film bezprostředně po jeho shlédnutí, ale u tohohle to problém byl a pořád (už je to asi 5 dní) ještě je. Temnota dětské duše je, pro mě zcela překvapivě, totiž jeden z těch filmů, který pokračuje i poté, co ho dokoukáte, vězí vám v hlavě a ovlivňuje vaše myšlenky, nutí vás rozebírat to co jste viděli dál a dál a nutí vás snažit se dopátrat se alespoň nějakého závěru ohledně toho, co jste to vlastně viděli. Pro mě tento film byl skoro rána z čistého nebe. Pravda, je to jako by si scénárista a režisér otevřeli kuchařku duchařských (?) hororů a podle těch nejvyzkoušenějších a nejzaručenějších receptů (podle nichž nemůžete nic zkazit), natočili sice ne originální, ale chutný psychologickoduchařský chod. Ale!!!!! Přes všechnu neoriginálnost a komornost pokrmu, ho dokázali přikořenit něčím, co zanechává dlouhý chuťový ocas. A to je něco, co mám na filmech hodně rád, když s vámi tráví nějaký čas i poté, co vyjdete z kina, nebo vytáhnete DVD z přístroje. Bezprostředně po shlédnutí filmu a i hlavně díky náhlému, nečekanému a na první pohled nic nenaznačujícímu a nevysvětlujícímu konci (film jako prostě najednou skončí, jako když zmáčknete vypínač a v místnosti se najednou, v nečekanou dobu) zhasne, jsem lavíroval na nějakých 50%. Jenže druhý den ráno jsem šel vyvenčit psa a zjistil jsem, že ten film nemůžu pustit z hlavy a tak jsem tomu dal volný průchod, strávil s ním celé venčení a dobral jsem se k tomu, že jednak ten konec má svůj smysl, ale najednou mi dává smysl i celý film. Takže, v mých očíh ten film zraje jako víno, čím delší doba uplývá od okamžiku, kdy jsem ho viděl, tím více v mých očích stoupá na hodnocení. A nejen kvůli dobře odvyprávěnému příběhu, ale také kvůli Leelee (konečně nějaká dobře stavěná, neokázale hezká herečka s neuvěřitelně uhrančivýma očima), Taře Fitzgerald a zajímavé hudbě. Možná si budete klepat na čelo, ale jdu do 4*. Tu pátou nedávám jen z jakéhosi záchvatu objektivnosti. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem nad tím přemýšlel a nakonec to zhlédnul, a jak to dopadlo no bože do všech různých žánru hodně daleko, celkově nezáživné zvláštní a rozhodne divné. Na jednu lekačku nic víc nečekejte. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Látka ( román ), ktorý bol toľko krát spracovaný a zadaptovaný, že si kľudne môže podať ruku s nejakým tým Shelleyinym alebo Stokerovým bestsellerom. Tentokrát sa Turn Of The Screw pozrel do súčasnosti, čo z môjho pohľadu je trošku na škodu ( predsa len gothic horory mávajú lepšiu atmosféru ), ale iný prístup k príbehu ( myslím tým režijné myšlienkové pochody ) robí z filmu občas aj pekne strašidelné dielo. Tak teda, ako pre koho. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Hodně povedenej duchařskej horůrek se zajímavým koncem. Jako každý z takovýchto filmů se pomaleji rozjíždí, ale udržuje si napětí a atmosféru. Místy mě pěkně zatrnulo. Obsazení podařené, hlavní role pěkně zahraná. Hudební doprovod pěkně podbarvuje atmosféru. Za mě 80% :) ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Zmatený pokus o psychologický horor, který ani neděsí, jelikož vždy když k tomu má blízko tak jde spíše o směšný okamžik a trefu vedle. Leelee je zde jen odleskem dřívější Johanky z Arku a Tara Fitzgerald se "přeorientovala" na zcela jiný typ, než jsme mohli spatřit v Tmavomoderém světě a také získala zcela jiné choutky. A věčně rozhalená ňadra hlavní představitelky jsou těžký kalibr. Člověka je pak dětí až líto, pak je ta temnota v jejich duši docela jasná, když musí žít s takovou dvojkou. Závěrečná pointa je buď úplně blbá, nebo se pro mě její "genialita" ztratila někde v podivném chování postav. Alespoň, že prostředí má nějakou atmosféru a děti se chovají v rámci možností docela přirozeně skoro jako dle Plívové-Šimkové metody. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Čí duše byla temná, dětí nebo Anny? Dětská duše není temná, protože je čistá a nezkažená.Je jako nepopsaný list papíru,který se až časem zaplní. Hudební podkres byl zajímavý. Na horor mi to přišlo příliš slabé. Buď mám špatnou ruku při výběru hororů nebo už se dobré netočí. Taru Fitzgerald jsem odhadla hned na začátku. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem fajn horor, který se ale dle mého nakonec snaží zamotat divákovi hlavu tak moc, že z toho nakonec nemůže vylézt něco, co ho oslní. Co asi budeme povídat, já jsem spíše dějový typ, což mi zrovna u tohohle filmu trochu chybělo. Jako kdybych byl o něco ochuzen, což je pocit, který se s finále může snadno dostavit u každého. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

No, to teda bylo divné... In a Dark Place je věrný svému názvu a snaží se hrát na temnotu lidské duše. Jenže od začátku vlastně ani není jisté čí duše by teda měla být ta temná. Přišlo mi to dost zmatené, neucelené, skoro jako kdyby tvůrci nevěděli, co z toho má vzniknout. Primární snahou nejspíš byla duchařina, ovšem výsledek zcela uspokojivý nebyl. Stejně se dá mluvit o neskutečně neoriginální pointě, kterou jsem navíc předpovídala už od druhé poloviny filmu. Svá pozitiva to jistě má a nejspíš by se někde našel člověk, který z toho bude celý paf, ale u mě tohle zkrátka moc nefungovalo. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Vcelku solídny film, ktorý budí mysteriózny dojem. Celá línia filmu je síce jednoduchá, ale je zaobalená do celkom zaujímavého formátu. Dvd edice si u mňa aspoň trošku napravila reputáciu. ()

LordSnape odpad!

všechny recenze uživatele

Tak vám nevím, zdali to měl být horor, drama o debilních dětech nebo lesbické porno. Všichni herci (až na děcka) vypadaj jako když si odskočili z pornoprůmyslu, přesně tak i hrají a co se týče lokací, střídají se tam asi tak tři místa furt dokolečka a prakticky i scény samotné. Hrozný vopruz. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mě opravdu zklamal. S hororem to mělo pramálo společného, i když mysteriózno bylo vytvořeno, ale ne v takové míře, abych byl u sm filmem spokojený. Dvě * dávám snad jen za Leelee Sobieski v hlavní roli a pár povedených scén s mrtvými. ()

Reklama

Reklama