Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V každém domě "bydlí" dějiny konkrétních lidí a také dějiny společnosti. Nová dokumentární série, kterou připravují studia ČT v Praze, Brně i Ostravě, přitom představí místa, která pamatují a případně zažívají osobní i historické příběhy neobvyklého charakteru. Půjde přitom o domy, ve kterých se bydlelo či bydlí a to z území celé republiky a různorodého sociálně-historického charakteru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak který díl. Někdy těch dvacet minut působí dost natahovaně, a ne každý vybraný dům má natolik zajímavou historii, resp. přítomnost, aby to udrželo pozornost po celu dobu. Třeba u jednoho domu, jenž se objevil i ve filmu a v knize, je vlastně vše podstatné řečeno během deseti minut, a zbytek času se opakuje již jen slyšené a viděné. Podobně u toho kolektivního domu ve Zlíně, kdy brzy se začnou obyvatelé opakovat v nářcích na to, že dům je chráněnou památkou a oni si nemohou udělat ani koupelnu. Za sebe myslím, že by často poloviční čas stačil, nebo při této stopáži by se měla historie a současnost domu vzít více zeširoka a z dalších perspektiv. ()

hippyman

všechny recenze uživatele

Herbenův dům - ve víkendovém útlumu opět příjemné četédvojkování... na základě jednoho dílu nelze hodnotit cyklus, ale tohle poetické představení se líbilo... ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele

Příběhy domů 1. díl Pohled kláštera.****. 2. díl Trampoty rodu Broušků.***. 3. díl Kavárna AVION-NOIVA 4. díl U Hofmanů na Soláni 5. díl 400 let na gruntě 6. díl Třicet lopat renesance 5* 7. díl Vila Primavesi 8. díl Poslední ze všech...? 9. díl  Priessnitzovy lázně,4*  10. díl  Vila Sibiř, 400 let na gruntě 4*,  11. díl  U Hofmanů na Soláni,  12. díl Liskova vila 13. díl Kouzelný život, Zámek Dolní Benešov. Společně si odpočinout. Dům na sile. U moravského Bivoje, Vizovická pekárna...Dům U zlaté studny, Buďánka ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Opavský Blücherův palác, který postavil vítěz proti Napoleonovi od Lipska a Warterloo odměněný pruským králem. Dnes zde sídlí Slezské muzeum.(max.50%).............................................................................. Znovuzrozený zámek Fryštát. Pojednává o historii rodu Larisch-Mönich a třech zámcích na těšínském území, z nichž se zachoval pouze Fryštátský zámek, v 90.letech rekonstruovaný či vytažený z trosek, ()

Antal89 

všechny recenze uživatele

Trampoty rodiny Broušků i přesto, že celý díl je víc o jeskyních než jejich trampotách (např. Chybí i svědectví o tom, jak si starý Alois Broušek v klidu v e.1947 říká, že už doplatil úvěr na hotel a už v klidu to bude vydělávat a místo toho přišel rok na to bolševik a všechno jim sebral. Otázkou je, jak velké trampoty pro tento dům a celou rodinu přinese stávající covid histerie. :/ ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama