Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dlouhé věky od dob, kdy Bohové vyhráli svůj mýtický zápas proti Titánům, se zjevuje nové zlo zmítající světem. Šílený touhou po moci, započal král Hyperion (Mickey Rourke) válku proti lidskosti. Hledá bájný luk Epirus, zbraň nepředstavitelné moci, kterou ukoval bůh Áres. Aby luk našel, shromažďuje krvežíznivou armádu vojáků znetvořených jeho vlastní rukou a začíná válečné běsnění a kruté drancování starého Řecka. Jen ten, kdo vlastní tento luk, je schopen vysvobodit Titány lačnící po pomstě, od úsvitu věků uvězněné hluboko v kameni hory Tartaros. V rukou krále Hyperiona znamená luk zkázu lidstva a pokoření moci bohů - ti totiž dle prastarého zákona nesmějí zasahovat do sporů smrtelníků. Jsou tedy bezmocní, ale jen do chvíle, kdy se objevuje jejich jediná naděje, venkovan Theseus (Henry Cavill). (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (90)

Trailer 3

Recenze (1 089)

castor 

všechny recenze uživatele

Immortals si to plynou až k titulkům bez vrcholů i výraznějších pádů. Děj bez zvratů ani nápadů nemá smysl řešit, vizuální stránku filmu rozhodně ano. Syté barvy a výrazné kontrasty Singh prostě umí. Je to velmi propracované, čisté, ale svým způsobem se to sem ani moc nehodí. 90% diváků totiž po zhlédnutí traileru nepůjde na Immortals kvůli uměleckému cítění režiséra Cely. Ale kvůli akci. Právě jatka jsou to místy nadmíru slušná, ale většinou až příliš umělecká, komorní a bohužel i taková předpřipravená. Záporáci prostě jen efektně naskakují ve zpomalovačkách na kopí nebo čepel meče. Chyběla mi ta špína boje, kontakt, fyzično. Tak či onak se zase vracíme na začátek, ke scénáristické impotenci, která může za to, že k postavám nemáme pražádný vztah. Forma holt drtivě vítězí nad obsahem, navíc ani to krásně nasvícené pozadí nepatří Freidě Pinto. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Že to bude úchylná kryptometrosexuální podívaná (ať už předpona "krypto" dělá se slovem cokoliv), jsme věděli. Celou dobu šlo o to, jestli to jako takové bude fungovat. Sighn je audiovizuální génius, příběh ale odvyprávět neumí, alespoň tentokrát, což je zásadní problém, kvůli kterému musím říct, že jakkoli je fascinující sledovat každý záběr, podruhé to vidět nikdy nechci. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Trailer jsem si teda uzil daleko vic. Bohuzel se to neda srovnavat ani s 300. Vizualne to sice vypada pekne, to se musi Singhovi nechat a spomalovacky jsou presne tam, kde bejt maj, ale ze by byl ten vizual nejak oslnujici, to se rict neda. To samy vicemene plati i pro hudbu. O deji se neni asi ani treba vyjadrovat, hodne jednoduchej, misty se to rozpada na jednotlivy sceny, obcas to divne skoci v deji, ale tohle vsechno bych tomu odpustil, kdyby to byla nejaka ultra rubacka, ale to ne. Vzdy to je kecy, kecy, kecy, uz uz to vypada, ze je puda pripravena pro mega akci, pak se to ale sfoukne nejakym drobnym soubojem a pokracujem v kecech dal. Bohuzel v dost nudnejch kecech, ktery dej nijak zvlast neposouvaj kupredu. Nezachrani to ani zaverecna rubacka, ktera buhvijak epic neni. Co se tyce hercu, je fajn, ze nikdo nijak extremne nevycniva a vsichni hrajou obstojne, ale hlavni borec zrovna moc charismatu nepobral. Celkove si tak z filmu budu asi pamatovat jen zaverecnou bitku Bohove vs. Titani, to je nadhernej krvavej masakr. Takze ani tentokrat me Tarsem o nejaky svy vyjimecnosti nepresvedcil, ne ze bych se nudil, ale cekal jsem daleko vic a 3D je v tomhle pripade vcelku zbytecny, nektery sceny vypadaj, ze v 3D ani nejsou, obcas to je mazly a i kdyz to vetsinu casu vypada prirozene, nepusobi to jako neco, bez ceho byste se u filmu neobesli. Slabsi 4*. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Čtyři protože zadek Freidy Pinto (na "stínový" téměř full-frontal jsme čekali skoro tři roky, ale stálo to za to), bitky Bohové vs. lidé/titáni a nejkulervoucnější závěrečná scéna roku - při té mrazilo po celém těle! Jo, a nejvtipnější štípání dřeva v hollywoodské kinematografii - v bájném Řecku asi měli stromy z gumy. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Stylový záporák, sexy princezna a samozřejmě talentovaný prosťáček s těmi nej. úmysly. Ano, správně. K mému obrovskému údivu mají Immortals narozdíl od novodobých Titánů všechno, co by měla moderní pohádka pro dospělé(?) mít. Před čím ale musím vážně smeknout, jsou skvěle nasnímané slow motion bitky, které tu narozdíl od druhého Sherlocka nerušily děj a byly tak více než vítané. Jojo, takovým filmům plátno sluší - 75%. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (22)

  • Na začátku film drží Hyperion (Mickey Rourke) při osvobozování Titánů luk v pravé ruce. Na konci filmu ho však v té samé scéně drží v levačce. (S.U.E.S.)
  • Bronzový býk, ktorého používa Hyperion (Mickey Rourke) na mučenie a varenie ľudí, sa kedysi v starovekom Grécku skutočne používal ako mučiaci nástroj. (misterz)
  • Při dobývání velké hradby leze Theseus (Henry Cavill) po žebříku beze štítu a beze zbraně, ale v dalším záběru má v jedné ruce meč a ve druhé štít. (CrashONE)

Související novinky

Marco Polo – žhavé zboží?

Marco Polo – žhavé zboží?

31.05.2012

Vypadá to tak. V současnosti totiž existuje několik projektů, které chtějí mapovat život slavného benátského cestovatele z druhé poloviny třináctého století. Každý je úplně jiný – třeba seriál… (více)

Superman postaví Velkou čínskou zeď

Superman postaví Velkou čínskou zeď

11.02.2012

Uvidíme, co na to Čínská lidová republika :). Tak nebo tak, Edward Zwick pokračuje v přípravách svého nového historického eposu The Great Wall pro studio Warner Bros. a novou produkční společnost… (více)

Proyasův ráj ztracený?

Proyasův ráj ztracený?

14.12.2011

Studiu Warner Bros. se v posledních týdnech moc nedařilo. Zaručené „hity“ jako Happy Feet 2 a Šťastný Nový rok tvrdě narazily na nezájem publika i nepřízeň kritiků. A přestože Sherlock Holmes: Hra… (více)

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

Herkules kráčí ve stopách krále Leonida

01.05.2011

Ještě vás fráze „ve stylu 300“ neomrzela? Užili jste si seriál Spartacus a líbí se vám trailer na starořeckou fantasy Tarsema Singha Immortals? Připravte se na další projekt v podobném duchu. Tím… (více)

Reklama

Reklama