Reklama

Reklama

Ryan Bingham pracuje pro kariérní přechodové poradenství se sídlem v Omaze, jehož specializací je podnikový downsizing. Jinými slovy – propouštění lidí. Ryan létá po celých Spojených státech přes tři sta dvacet dní v roce a létání je podle jeho názoru nejlepší část jeho práce. Snaží se stát členem exkluzivního klubu častých letců, ke kterému potřebuje nashromáždit určitý počet letových mil. Zároveň se vyžívá v přednášení motivačních projevů o tom, jak si ulehčit život o fyzickou i emoční zátěž. Sám v tento způsob života věří, žije jen se svým příručním zavazadlem, se svým bytem má společné jen jméno na smlouvě, není si blízký se svou rodinou a nemá ani žádnou jinou blízkou osobou. Jeho život se ale obrátí vzhůru nohama, když jeho společnost najme Natalii Keenrovou, mladou ambiciózní ženu, která firmě doporučí, aby přešla k propouštění lidí „online“. Ryan věří, že Natalie tak docela nechápe, jaké to je někoho propustit z mnohaleté práce. Jejich šéf tak navrhne, aby Ryan a Natalie vyrazili na další pracovní cestu spolu. Ryana k přesvědčení Natalie vedou i osobní záměry, protože při svých pracovních cestách se stýká s Alex, která stejně jako on oceňuje elitní status jejich leteckého klubu. (Viacom)

(více)

Recenze (1 152)

verbal 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká další geniální počin typu "Děkujeme, že kouříte" nebo "Juno", musí být zklamán. Je to přesně takhle: (Pozor spoiler) Obstarožní fešák, který díky své práci soutěží o titul "Jsem furt v prdeli", je chudáček maličký. Nemá pořádný byteček, žádné kamarádíčky, jedinou sestřičku zná jen z emailíčků, pohybuje se v luxusní šedi leteckých prvních tříd a neosobních Hilton hotelů, ale myslí si, že "tak je to spravne a tak to ma byť" a nic víc nepotřebuje! Jednoho krásného dne potká v letištním baru paní, která vypadá, že je jeho ženský klon. Mají spolu styk, pak další a ještě jeden, až se nám chudáček maličký zamiluje! Vystopuje paniččinu adresu, ozlomvaz jí běží vylít srdíčko, zazvoní u dveří a to by jste po pěti vteřinách neuhádli!!!: Panička má dva fakany a úžasného manžela. Střih a hrdina odchází šedivým letištním terminálem vstříc svému osudu chudáčka maličkého. A mezi těmito mantinely - bla bla bla, klišé, klišé, klišé, jediný vtip, blá, blá, klišé, klišé konec. Nicméně Clooney je feshak a charismatický, tak dvě hvězdy. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

70%. Tak trochu jako Vratné láhve. Tak trochu óda na Clooneyho šarm. Tak trochu povaření všech klišé z filmů o lidech, kteří měli ve dvou hoďkách prozřít a poznat, o čem je život. Tak trochu komedie a tak trochu drama. Tak trochu přednáška o lásce a rodině. Tak trochu vražda nezávislýho filmu jako škatulky, ze který Reitman vzal všechno podstatný a taví to ve svoje dokonale přístupný mainstreamový věci. Prostě... tak trochu dobrej film. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Lítám v tom je jeden z nejpříjemnějších filmů poslední doby. Příběh, postavy a jejich vývoj jsou pro Reitmana na prvním místě a z toho plyne i nezapomenutelný divácký zážitek. Jason Reitman jako jeden z mála mladých tvůrců ví, jaké filmy chce točit a jde si svou vlastní cestou. (90 %) ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Vyhřátá postel je lepší, než studená a studená je občas lepší, než vyhřátá za každou cenu. A pak tam bylo něco o té rodinné posteli. Někdo musí nalítat míle s kovbojským veteránem, někdo nejdřív natočit film o těhotné teenagerce, ale oba na to nakonec přijdou. Sentimentem to může smrdět sebevíc, ale víc obhajob pravých hodnot už se do jednoho filmu vejde jen těžko. ()

Houdini 

všechny recenze uživatele

Oscar 6 nominací: Nejlepší film, Režie, Herec HR - George Clooney, Herečka VR - Vera Farmiga, Herečka VR - Anna Kendrick, Scénář - A ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Povedené konverzační a vztahové drámo o tom, že "love is in the end all you want"? Rozhodně. "Brilantní film dokonale vystihující ducha naší doby?" No to jste se asi... A ona ani ta první část není tak docela pravda. Reitman mladší je rozhodně dobrý režisér, a obžalovávat společnost mu jde stejně jako práce s herci i s obrázky, to víme. A tady to předvedl opět, o tom žádná. Ale podívejte se, to že zrovna je krize, a že se tvůrci rozhodli použít pro některé rozhovory skutečně vyhozené lidi, a že se z toho udělalo obrovské haló, protože se tím ti chudáci cítili očištění, to už není film, ale propaganda... Reitman stejně jako jeho hrdina bohužel trochu moc propadl létání, a tak si ulítnul ohledně toho, co nám chtěl vlastně říct. Nakonec to vypadá tak, že vlastně nic, protože celou dobu blábolil a blábolil, aby se nakonec rozhodnul to vyřešit jinak - tak jak je to popsáno v první větě. Originálně tak sice vydrbe se svým hrdinou, ale divák (resp. já) má spíš pocit, že se něco stalo špatně. Pokud ovšem nebylo účelem natočit "jiný" film. Možné je leccos, já jenom vím, že mě Up In The Air trochu zklamalo svou falší - a tím nemyslím jen dublování Very Farmigy;) Nicméně dávám 80%, neboť stále platí, že "Life is a bitch...and then you die.";) Napodruhé a v českém dabingu je to tak na 70%, protože vás už nic nepřekvapí a pokud jste na "ty důležité věci" neslyšeli prvně, tak se to rozhodně jen tak nezmění... Třeba taková Juno ale funguje pořád stejně dobře. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Mysleme tržně. Doba je zlá, lidé ztrácejí práci a mají depku. Krizi nezastavíme, tak alespoň natočme nějaký nadějeplný, ne moc nákladný film, který vyzdvihne důležitost rodiny a připomene, že peníze sice hýbou světem, ale štěstí si za ně nekoupíte.“ Ano, Up in the Air dokonale vyhovuje současné poptávce, dokáže však budit dojem, že promyšleným marketingovým tahem je až v druhé řadě. Prvoplánově neútočí na bránici ani na city a nekončí stoprocentním happy endem (se svými životy jsou v závěru teoreticky spokojenější lidé nemajetní a nepříliš bohatí). Reitman vsadil zejména na Clooneyho charisma, jemný, běžnými situacemi podepřený humor a posmutnělou atmosféru, kdy věci nejsou úplně v pořádku, leč tušíte, že se změní k lepšímu. Ryan Bingham je typem muže zkušeného, dobře zaopatřeného a sebevědomého, přesto muže, kterému jeho pozici nelze závidět. Něco podstatného mu chybí, jak po návratu z oblak zpátky na zem sám zjišťuje. Není postavou, na níž by celý příběh stál, slouží jenom jako sympatický průvodce světem, který postihla krize. Věřím přitom, že má moc někoho navést tím správným směrem nejen po dobu trvání filmu, ale dlouhodobě. Podobně jako Amélie, k níž je skrze fotky s papundeklovým párem (namísto trpaslíka) odkazováno. Nejvýstižnější adjektivum k sobě samému má Up in the Air obsažené v sobě samém: glokální. Film časoprostorově omezený na Spojené státy a přitom vycházející vstříc divákům z celého světa. 80% Zajímavé komentáře: imf, Marigold, handsome, Flipper, FlyBoy, agathon, Orthank ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

90% a další Reitmanův snímek na společenské téma... Zajímavá byla debata o klišé, kterou jsem v souvislosti s tímhle filmem vedl. Mě v zásadě nevadí, důležité je, jak se z něj vybruslí/do něj dostane. Děj, vztahy, člověk, život. Mě to o Jasonovi napadlo! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné pokoukání, ale vyloženě nadšenej bohužel nejsem. Na Up in the Air ještě nemám ten správnej věk. Kdyby oscarové ocenění dostala Vera Farmiga, scénář a režie, tak bych se vůbec nezlobil. V případě nejlepšího filmu však asi ano. 75% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl použít jedno slovo, kterým bych odůvodnil své hodnocení, neváhal bych ani chvilku a použil bych slovo OPRAVDOVOST. Zdařilé prolínaní, smutných, zábavných i životně drsných chvilek je vynikající. Tak trošku film a tak trošku pan život osobně. Při scéně z Detroitu bylo v kině naprostý a totální ticho, jo ano, to byla nejtvrdší reálná scéna ze života za posledních x let, co jsem viděl. Vynikající i když pakliže někdo zažil podobnou situaci co onen pán z detroitské firmy, asi mu v tu chvíli bylo hodně úzko. Já sobně jsem při některých scénách viděl taky slušný zrcadýlko. George Clooney pomalu, ale za to zatraceně jistě vchází do mé herecké Top, nejen , že je vynikající herec, ale vybírá si vynikající filmové projetky a to prostě nemůže být náhoda, navíc má v sobě víc charisma než velryba tuku. Po všech strankách dokonalej filmovej zážitek. Jen jednu věc je ještě třeba zmínit. Pokud bych měl film někomu doporučit, nejdříve bych se ho zeptal na věk, protože, ale to je jen můr názor, mám dojem že u mladších ročníků nemá film Lítám v tom šanci dostat se hluboko do srdce a tam pomalu, ale jistě rozkvétat. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jason Reitman zase inak a zase výborne. V tomto "avatarovskom" období je veľkou úľavou vidieť film s dobrým scenárom, ktorý má snahu niečo povedať (niečo naozaj o nás) a zároveň je miestami vtipný, miestami smutný (skoro až depresívny) a tak správne oscarovo sa pohybuje na hrane sentimentu. Neznášam ten výraz, ale má to "výpovednú hodnotu" a zároveň je to skvelá zábava. Reitmanova réžia vynikajúca, herci skvelí (Clooney do tej úlohy pasuje dokonale a Anna Kendrick je zjavenie takmer o sile Ellen Page). Veľká spokojnosť. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Reitman dospěl. Dosáhl kvalit vlastních kraťasů a natočil myšlenkově nejzajímavější film o (ne)obyčejnosti života od Americké krásy. Opakovaná projekce v nejbližší době. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tvrdí se, že divák kouká na film, protože chce utéct od reality. Chce vidět tuny mrtvol, neuvěřitelných scén a scén, které by se jim nezdáli ani ve snu, aby si potom měli o čem snít. Nechápu teda, proč mě vždycky nejvíc zaujmou filmy tiché, mírumilovné a plné lidskosti, která ve filmu v současnosti neskutečně chybí. Každopádně George Clooney si umí vybrat a podruhé za sebou mi ukázal, že jeho postavy dokážou zahrát přesně tak, jako kdybych s ním seděl v hospodě a naprosto přirozeně s ním řešil baby, fotbal a popíjel nefiltrovanou jedenáctku, která nesmí k samotné dokonalosti chybět. Lítám v tom je totiž neuvěřitelně hezký a přirozený film, který se nechá volně plynout, aby nám nakonec ukázal, že ty lidské střípky mohou potkat prakticky každého, že svět ale přesto není zase tak hrozný, že to je prostě život, který přináší jak strasti tak potěšení. A o tom všem právě tento film je. A nádherně se na něj kouká. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $83,823,381Tržby Celosvetovo $166,842,739Tržby za predaj DVD v USA $18,657,763 //počet predaných kusov 1,175,540║ Celkom zaujímavé témy rozoberá Jason Reitman, hlavne ide o to ako ich dokáže podať, skvelo zahrané úlohy. /80%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si myslel, že je to povrchnější než Reitmanova tabáková óda. Pak jsem si myslel, že je to nudnější než epopej uhláškováné těhotné teenagerky. Jenže pak jsem si uvědomil, že povrchnost byla jen maskovaným štítem, který mi měl znemožnit uvědomění, že i já táhnu svůj batoh. A že tahle jednoduchá, až spielbergovská fráze, skvěle funguje i bez filozofického chrapláku George Clooneyho, úmyslně husičkovské Anny Kendrick i životem protřelé Very Farmigy. Lítám v tom je jen nažehlenou a vycizelovanou demonstrací pravidel, které skrytě ovládají životy většiny lidí. Právě jejich "nabílednost" by snad někoho mohla svést k pocitu, že Reitman trivializuje a hraje na oscarovou jistotu. Ale ono to opravdu není o jemném jazzíku, záběru na plovoucí oblaka a pár hláškách o elitním klubu sběratelů kreditek. Otevřete svou mysl, otevřete svůj batoh, a tenhle film rázem začne vypadat jinak. A pokud to cynikové nazvou lacinou spielbergovinou, tak ať si... myslím, že s takovou pochvalou Jason snad ani nepočítal. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Mihne se kolem jako letadlo a zanechá za sebou kondenzační páry hezkých frází, učebnicových pravd a povzbudivých výroků. Stačí pohyb Clooneyho obočí a svět se zdá být laskavým místem, kde i největší ztráta má své kladné stránky. Jenže podobně jako hrdina Ryan i Reitmanův film nabízí především ošetřené motivační poplácání – sice mě nikterak neurazilo, ale popravdě, lítal jsem úplně mimo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Skvělé. Svým minulým snímkem mě Reitman obletěl jako americká stíhačka Juno ruský vzdušný prostor, ale tentokrát dostal povolení k průletu. Příběh muže, který žije na cestách a přednáší sám o sobě a o svém vlastním baťohu je poutavý, lidský, sympatický a především skvěle natočený. George Clooney zraje jako víno a pomáhá mu podobně "chutná" Vera Farmiga a roztomilá Anna Kendrick (její scénu s smskou v mobilu jsem rozdýchával asi 10 minut:)). Jediné, co mi chybělo bylo více emočně silnějších scén. Film působí inteligentně, vyváženě a nenuceně, ale prostě nemá silnější momenty (kromě těch výrazně vtipnějších:)), což je trochu škoda. Takhle si jdu zopáknout opening a end credits, protože Reitman ty oblaka natočil pro mě:)). Sympatiemi a lehkostí přeplněný film, co nezklame. PS: škoda, že si Reitmanův poklad přišel pro oscara ve špatný rok... ovšem jeho čas jistě přijde...brzy... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jason Reitman, Sheldon Turner .. Hodnotné. Šarmantní George Clooney v roli střižené na míru osobnosti a zároveň výborně satirická reflexe krize, plná úvah a čistých pravd ze života. Progresivní Anna Kendrick a uhlazené filmařské řemeslo jako potěšující přídavek. Naplnit dlouho prázdný batoh může bolet, ale odhodit svůj zaplněný taky nejde lehce. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Absolutne nadcasove, prirodzene, inteligentne a do/vyspele... Bez pretvarky, bez umelych vsuviek, ktore so zivotom nemaju nic spolocne. Po Away We Go a 500 days of summer sa Up in the Air stava pre mna rozhodne tym najlepsim, co som v poslednej dobe videla. A poprosim Oscara pre Veru Farmigu - ta zena ma tolko talentu, tolko charizmy, ze aj keby nevyhrala, pre mna je vitazkou vo vsetkych ohladoch. ()

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Vera Farmiga v kovbojce

Vera Farmiga v kovbojce

18.04.2010

Byla oslňující v Lítám v tom (za které získala nominaci na Oscara) a snad ještě víc v hororu Orphan. V dalším filmu si pořádně zastřílí. Půjde totiž o nezávisle financovaný western A Thousand Guns, v… (více)

Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi

Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi

08.02.2010

Město Brno a Jihomoravský kraj budou mít konečně velký filmový festival. Cinema Mundi 2010 se uskuteční 24. 2. – 3. 3. 2010 v Palace Cinemas Velký Špalíček. Přichází nejen s unikátní dramaturgií, ale… (více)

Reklama

Reklama