Reklama

Reklama

Ryan Bingham pracuje pro kariérní přechodové poradenství se sídlem v Omaze, jehož specializací je podnikový downsizing. Jinými slovy – propouštění lidí. Ryan létá po celých Spojených státech přes tři sta dvacet dní v roce a létání je podle jeho názoru nejlepší část jeho práce. Snaží se stát členem exkluzivního klubu častých letců, ke kterému potřebuje nashromáždit určitý počet letových mil. Zároveň se vyžívá v přednášení motivačních projevů o tom, jak si ulehčit život o fyzickou i emoční zátěž. Sám v tento způsob života věří, žije jen se svým příručním zavazadlem, se svým bytem má společné jen jméno na smlouvě, není si blízký se svou rodinou a nemá ani žádnou jinou blízkou osobou. Jeho život se ale obrátí vzhůru nohama, když jeho společnost najme Natalii Keenrovou, mladou ambiciózní ženu, která firmě doporučí, aby přešla k propouštění lidí „online“. Ryan věří, že Natalie tak docela nechápe, jaké to je někoho propustit z mnohaleté práce. Jejich šéf tak navrhne, aby Ryan a Natalie vyrazili na další pracovní cestu spolu. Ryana k přesvědčení Natalie vedou i osobní záměry, protože při svých pracovních cestách se stýká s Alex, která stejně jako on oceňuje elitní status jejich leteckého klubu. (Viacom)

(více)

Recenze (1 152)

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Takový krásný film a na konci taková facka! Okaté připomenutí toho, že ne každý příběh končí happy endem. Ačkoliv, to by nebyla Amerika, kdyby si hlavní hrdina náhodou něco neuvědomil... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbila trojice George, Anna a Vera. George měl až překvapivě velmi sympatickou roli a docela jsem mu ten jeho život záviděla. Ráda bych si to s ním vyměnila a létala z jednoho státu do druhého, i když to musí být velmi osamělý život, ostatně, tak je to ve filmu ukázané. Vera byla skvělá "záporačka", když to tak nazvu, škoda, že jim to nevyšlo, hodili by se mi k sobě. Anna spíše sekundovala, místy mi přišla až nesympatická. Film se mi celkově velmi líbil, ale neoslovil mě natolik, abych mu dala lepší hodnocení. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Nejsou to takové pecky jako předešlý Juno nebo Děkujeme, že kouříte, ale i tak jsem strávil čas u stále perfektního Clooneyho. Jen vím, že si ale na tuhle komedie za čas nevzpomenu jako u předešlých dvou filmů. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Jason Reitman už dávno přerostl svého stále ještě slavnějšího (ačkoliv asi už ne moc dlouho) otce a v Up In The Air nám servíruje svoje zatím nejlepší dílo.Jak už u něj bývá zvykem,i tentokrát balancuje na hraně komedie a dramatu,takže toto budiž varováním pro ty,co čekají nějakou třeskutou zábavu u které se budete smát od začátku do konce.Naprosto souhlasím s larelay,že po výborném Mendesově Away We Go a 500 Days Of Summer tu máme další velmi příjemný,pravdivý a zamyšlení hodný film.Možná,že to trošku zavání nostalgií,ale Reitman nikterak netlačí na pilu a nechává diváka aby si vše přebral sám.Když k tomu všemu připočtu ještě tradičně výborného Clooneyho spolu s okouzlující a pro mě donedávna ještě neznámou Verou Faminga je Up In The air tím nejlepším co sem letos měl možnost vidět.90% ()

Agoran 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film, který v druhé polovině slušně vyděsí pádem do klišé, ale naštěstí se mu z toho podaří docela obstojně zvednout. Každopádně bych jako cílovou skupinu zařadil páry po třicítce. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

No..., mám rozporuplné pocity. Herci to zahráli opravdu úžasně, jak Farmiga tak Kendricková, ale George...divím se, že opravdu nedostal oskara. (no, ti co hlasovali byli asi lehce dementní, když TF2 ani 2012 oskara nedostali, ani do finále oskarů) Film ubíhá zatraceně rychle, a těch 109 minut je fakt málo. I když jde film v podstatě od ničeho k ničemu, pořád mám takový zvláštní pocit, že je to prostě dobré. Čistokrevná komedie to sice díky prvkům dramatu není, ale občas se taky zasmějete. ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

"Moving is living." Představte si batoh. Batoh plný stokrát omílaného klišé. Máte? Je to těžký batoh, člověk cítí popruhy, zařezávající se do těla. Ještě aby ne, vždyť tu mluvíme o situacích typu "mladý člověk přijde s nápadem k firmě, doposud fungující jako dobře sloužící starý stroj, a začne prosazovat něco, do této chvilky úplně nemyslitelného. A aby to nebylo vše, do týmu dostane někoho, kdo zastává přesně opačné názory, co se nutnosti změny od starého k novému týče. Navíc si ti dva postupem času pomalu ale jistě od původních neshod hledají cestu k sobě." Šmarja, teď už snad chybí jen situace na konci filmu, kdy řečník uprostřed proslovu u pultíku zmrzne, rupne mu v bedně a zahodí předem připravenou řeč, aby konečně udělal něco, co měl vykonat už dávno! Nebo nechybí? No co, tak už tu něco podobného bylo. Je ale třeba uznat, že charismatický Clooney už tu byl rovněž - a i teď podává výkon dostatečný k tomu, aby to na sebe utáhl. Pomiňme teď taktně scénu, při níž na nějaké párty pod cizí jmenovkou "tančil". Naopak ještě přičtěme všechny ty nádherné kravaty, jimiž ho kostymérky do jednotlivých záběrů vybavily, a jsme zase na výsluní. Co se týče snímku samotného: neurazil, ani příliš nepřekvapil. Škoda nevýrazného hudebního podkladu, jistě by celkovému dojmu dal zas něco navíc. Něco, co by závěrečný emotivní (a tohle slovo jsem u posledních třiceti minut filmu chtěl v souvislosti s komentářem na čsfd použít snad až nezdravě často) záběr umocnilo tak, aby v divákovi zanechal vzpomínku, trvající déle než do druhého dne, kdy si pustí nový díl svého oblíbeného sitcomu. Ale aby to všechno snad nevyznělo jako úplná kritika, to chraň bůh. Jedná se prostě o dalších z těch snímků, hledajících smysl života, akorát trochu jinak a tak nějak celkově naruby. Navíc s kabátem, ušitým sakra dobrým výkonem Clooneyho před a Reitmanem za světly kamer. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nebudu se tady nijak rozepisovat.Je to chytrý,plný životních pravd a mouder,ale z průměru se to prostě nevyhrabe.50%. ()

wohna 

všechny recenze uživatele

Pro mě největší překvapení roku! Jason Reitman začíná být můj oblíbenec. Výborný režisér a ještě lepší scénárista. Thank You For Smoking, Juno a tedkonc Up In The Air. Na tomhle filmu je všecko super do poslední tečky. Herci jsou geniální. A že jich tam není málo. 5* zasloužených. ()

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Člověk, kterého ztvárňuje Geroge Clooney, vyznává jiný způsob života, který se razantně odlišuje od většinové představy, v níž figuruje domov a rodina a který nám zvyk, tradice a většina hollywoodských filmů vnucuje. Podstatné ale je, že Ryan je šťastný a spokojený a jeho volbu akceptuju a plně chápu, že život, v němž se vystřihuje stereotypům a v nichž poznává nová místa a lidi, je svým způsobem zajímavý. Navíc on není prvoplánově ani skrytě nějak zkažený nebo zlý, dokonce bych ho nenazval ani cynikem. Scénář mu staví do cesty ale takové překážky, kvůli kterým je nucen přehodnotit životní postoje a najít si zalíbení v usazeném životě, aby mu v závěru vlepil pořádnou facku, a osamění, které si neuvědomal, musí začít snášet z plnou vahou. Je to vůči němu nefér. Jinak se samotný film pohybuje na rozmezí komedie-nekomedie, drama-nedrama a není to tudíž nijak extra zvláštní. Nížší hodnocení i za scénář, který je svým způsobem originální, ale vyvíjí se nešťastným směrem. ()

ifa 

všechny recenze uživatele

Členské karty, zlaté karty, karty prioritního klubu, lákavá představa. Život v batohu, zajímavá a i možná i trochu pravdivá životní filozofie. Up in the air, ledová satirická sprcha citů, které se vynořily a netutápí se ve sladkosti přeromantizovaných koktejlů. George Cloony, stvořený pro tuto roli.Nakročeno k páté hvězdě, ale budoucí jisté projekce ověří. 90 % ()

nithiel 

všechny recenze uživatele

V bitvě o oskary sice fandím panchartům, ale pokud vyhraje Up in the air, vůbec mi to nepůjde proti srsti - pořád je o několik tříd lepší nez pozlacený či spíš pomodčený Avatar. První část filmu má více komediálních prvků, ale nejsou to vtipy, ze kterýcjh by člověk padal ze židle, krása je v tom, že má při sledování téměř celou dobu zvedlé koutky. Navíc je skvělé, že Reitman v tom skutečně lítá, nikde se zbytečně nezdržuje, nikde nehraje na city (třeba u svadby, zvládnuté za tčicet vteřin a ještě beze slov). závěrečná část je dramatičtější a na pohled mnohem negativnější, ale opět se to zde nijak moc neřeší - život jde přece dál a další miliony mil leží před námi. ()

Džef! 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý nápad natočit film o muži, který žije jen pro létání, dokud mu něco nepřijde do cesty. Celý film jsem si říkal, zda přijde pravý americký konec. Opravdu bych si chtěl někdy tenhle styl života vyzkoušet, porovnávat váhu kreditních karet, načítat 16 miliónů kilometrů, poté mít kvantum výhod a žít si jak král... ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Reitman jde nahoru a nahoru. Je neuvěřitelný, že už po třech filmech má tenhle rejža tak signifikantní styl. Opravdu neznám nikoho, kdo by ve svých filmech dokázal až lehkonohou, nezávislou a pohodovu atmosféru propojit s hlubokými životními moudry, dilematy a film nepůsobil jako hybrid. Výsledkem je, že se většinu času smějete a chvíle mezi tím jsou prokládanými momenty, kdy ani nedutáte a hluboce přemýšlíte. A výsledný dojem? Pohoda a úsměvy převáží, ale myšlenky nastolené se vrací. Víc asi není potřeba v tomto případě psát. Zkrátka se koukněte a vychutnávejte film. Ale jo, ještě se vyjádřím ke Clooneymu. Tohoto postaršího libového frajera jsem nikdy moc nemusel, ale tady mě dostal a věřil jsem mu každý pohled, každé slovo. Role jak ušitá! ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Příběh o samotářským muži, kterýho největší zábavou je lítat po celý Americe (jako pasažér, nikoliv pilot) a přitom vyhazovat lidi, a největším snem dosáhnout 10 miliónů nalítaných mil. Do toho do práce přijde nová mladá přechytralá kolegyně, která mu chce jeho sen zhatit. Něco mezi dramatem a komedií, najdete zde scény, u kterých se zasmějete (například ty s fotografií sestry a jejího snoubence nebo jak společně s Natalii vyhazují lidi z práce), některé zahřejou u srdce a při některých vám možná ukápne slza, když si společně s hlavním hrdinou uvědomíte, že vlastně kromě práce a románků na jednu noc nic nemá. George Clooney v jedné ze svých nejlepších rolí, která mu naprosto padne a obě jeho partnerky na cestách mu zdatně sekundují. Něco mezi 4 a 5 hvězdičkama (85%). ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Život v oblakoch, v tomto prípade doslova. Niekedy sa naozaj naháňame za svojimi cieľmi, no ich bezvýznamnosť si uvedomíme až keď ich dosiahneme. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Už jenom ten začátek byl hodně slibný. A to jsem si předtím říkal, že mě to musí poselstvím absolutně minout. Taky že jo, ale Reitman je naštěstí tak dobrý režisér, že bylo celou dobu úplně jedno, jestli se mě to nějak dotýká, nebo ne, protože se na to prostě skvěle koukalo. Velmi potěšující bylo i nadprůměrně dobré obsazení. 85% ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

67. Zlatý Glóbus za rok 2009 - cena (1) - *Nejlepší scénář - Jason Reitman, Sheldon Turner + nominace (5) - Nejlepší film (drama), Nejlepší herec (drama) - George Clooney, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Vera Farmiga, Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Anna Kendrick, Nejlepší režie - Jason Reitman ()

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Vera Farmiga v kovbojce

Vera Farmiga v kovbojce

18.04.2010

Byla oslňující v Lítám v tom (za které získala nominaci na Oscara) a snad ještě víc v hororu Orphan. V dalším filmu si pořádně zastřílí. Půjde totiž o nezávisle financovaný western A Thousand Guns, v… (více)

Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi

Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi

08.02.2010

Město Brno a Jihomoravský kraj budou mít konečně velký filmový festival. Cinema Mundi 2010 se uskuteční 24. 2. – 3. 3. 2010 v Palace Cinemas Velký Špalíček. Přichází nejen s unikátní dramaturgií, ale… (více)

Reklama

Reklama