Reklama

Reklama

Ryan Bingham pracuje pro kariérní přechodové poradenství se sídlem v Omaze, jehož specializací je podnikový downsizing. Jinými slovy – propouštění lidí. Ryan létá po celých Spojených státech přes tři sta dvacet dní v roce a létání je podle jeho názoru nejlepší část jeho práce. Snaží se stát členem exkluzivního klubu častých letců, ke kterému potřebuje nashromáždit určitý počet letových mil. Zároveň se vyžívá v přednášení motivačních projevů o tom, jak si ulehčit život o fyzickou i emoční zátěž. Sám v tento způsob života věří, žije jen se svým příručním zavazadlem, se svým bytem má společné jen jméno na smlouvě, není si blízký se svou rodinou a nemá ani žádnou jinou blízkou osobou. Jeho život se ale obrátí vzhůru nohama, když jeho společnost najme Natalii Keenrovou, mladou ambiciózní ženu, která firmě doporučí, aby přešla k propouštění lidí „online“. Ryan věří, že Natalie tak docela nechápe, jaké to je někoho propustit z mnohaleté práce. Jejich šéf tak navrhne, aby Ryan a Natalie vyrazili na další pracovní cestu spolu. Ryana k přesvědčení Natalie vedou i osobní záměry, protože při svých pracovních cestách se stýká s Alex, která stejně jako on oceňuje elitní status jejich leteckého klubu. (Viacom)

(více)

Recenze (1 151)

iz67 

všechny recenze uživatele

Kromě toho lítání a vyhazování je to samé klišé, bez vtipu a nápadu. Hrůza. A to lítání a vyhazování vlastně taky. Dialogy doslova bolí. ()

gicous 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch neokázalých ale působivých snímků, který balancuje na hraně mezi mainstreamem a nezavislým filmem. Nemá klasicky vystavěný příběh, který je vygradovaný až do finále. Spíše pomalu plyne, jakoby někde do ztracena. Hlavním tahounem je Clooney, který předvádí další výborný herecký výkon. Jeho postava je výborně napsaná, prochází zcela zřetelným vývojem. Začíná jako tvrdý a bezcitný chlap, který vyhazuje lidi jako na běžícím páse, ale pomalu se proměňuje, jak postupně potkává obě hlavní ženské postavy. Začíná se dívat na svou práci a život jinak, z jiné perspektivy a uvědomuje si, jak je dobré a hlavně příjemné v životě někoho mít. O to bolestnější je potom prozření v závěru. Lítám v tom je opravdu výborný film, který nelze jinak než doporučit. Je v něm spousta životních pravd, dobře napsaných dialogů a málem bych zapomněl - jedna skvěle sestříhaná a natočená svatba, která mi utkvěla v paměti a určitě tam taky dlouho zůstane. ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

O tom, že rodina je víc než parádní hotelový pokoj. O lžích, které si pěstujeme. Clooney jako vždy k sežrání ... ()

drtickaa 

všechny recenze uživatele

Najsympatickejší Clooney, akého som kedy videla. Prvá polovica zaujímavo graduje, v druhej sa zdá, že upadáte do stereotypu - a predsa to tak nie je! Dramedy rozprava o tradičných hodnotách, po ktorej zástancovia na oboch frontoch musia chvíľu popremýšľať, nakoľko film otriasol ich presvedčením. 85% ()

rob_troy 

všechny recenze uživatele

Trochu vyspělejší filmová tématika, která je na solidní úrovni v rozumu a jednání lidí v současnosti na vyšší pracovní úrovni. Působí dost chytře s obsazením na jedničku a naprosto přirozené hraní skutečných lidí. Jako komediální drama působící opravdu pravě a drama na úrovni. Byl jsem potěšen Georgem Clooney, který nepřekvapí nikdy svou připraveností pro každou roli. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Ach Georgi georgi, jsi fakt tak neschopný herec nebo já kulturní negramot? Další film, kde je G. Clooney hlavní role a já byl stejně znuděný jako u všech dalších filmech kde se vyskytuje stejný herec. Co dodat, když uvidím v hrají G. Clooney tak se filmu radši vyhnout velkým obloukem. Sice to na američana nemá, ale i tak.. ()

Nalimator 

všechny recenze uživatele

Příslušnice něžného pohlaví asi přihodí hvězdičku či dvě, film je hlavně založen na šarmu hlavní postavy, prošedivělého sympaťáka Cloonyho. Ale koukat se na to dalo, některé dialogy byly docela dobré, jen to celkové poselství bylo nějaké omšelé. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Komentář dávám až po druhém shlédnutí. Profesí Ryana Binghama (George Clooney, tehdy 48 let) je "vyhazovat" ze zaměstnání. Mohlo by se zdát, že jde o film pro personalisty, naštěstí to tak není. V tomto filmu je tolik hezkých okamžiků a je vyřčeno tolik hezkých myšlenek, které osloví jak singles, tak ty, co jsou zrovna v páru. Proto všechno se mi zdá, že je film trochu nedoceněný. Krom toho tu Vera Farmiga (tehdy 36 let) vypadá opravdu božsky. Proto po třetím shlédnutí ještě přihodím hvězdu, ty vyřčené hlubší myšlenky o vztazích mě vážně berou. 90%. ()

huzgi 

všechny recenze uživatele

Nesplněné vyhlídky. Od spojení Reitmana a Clooneyho jsem čekal rozhodně více. Od poloviny filmu se divák tak trochu těší na závěr, který je tak nějak až moc nezajímavě obyčejný. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát 4*, pak jsem si vzpomněl na scénu s nahou Verou Farmiga, tak jsem chtěl dát 5*, ale pak jsem si zase přečetl, že se nechala dublovat, takže zase 4*, jenže hlavně díky dokonalému a skoro oscarovému Georgi Clooneymu a parádnímu konci si nakonec ode mě Up in the Air tu pátou vysloužil. V rolích vyhozených zaměstnanců hvězdí i Zach Galifianakis nebo J. K. Simmons, to fakt můžu. Jason Reitman prostě umí, stvořil zábavný, oddechový i atraktivní film najednou. ()

zubrik66 

všechny recenze uživatele

Hladný človek vidí tanier polievky. V ruke drží lyžicu a približuje sa k tanieru, a v tom prichádza reitman a dá ten tanier niekomu inému...náznak satiry spadne do fašírkovosti školskej jedálne. ()

marek29 

všechny recenze uživatele

Zajímavé komediální drama se stárnoucím Clooneym. Zamýšlí se nad tématem smyslu života a jeho prožití, takže by se dalo říct i přesah filmu, když tě nutí bilancovat, ale zas to není tak horké. Tu a tam hollywoodské klišé a komediální rovina filmu ho lehce tahá do mainstreamu a tudíž i rádoby líbivosti masám. S klidným svědomím 4* protože lepší než průměr je to určitě ;) pokud jsi neviděl, neváhej :) ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Bylo by naivní se domnívat, že je tento film bezchybnou možností, jak udělat netradiční film. Ale Reitman se vyhýbá snad všemu možnému klišé, jaké známe a nechává diváka na pochybách až do konce příběhu. Zároveň se může opřít o naprosto špičkové herce, kteří ze své role ždímají maximum a vy si tak každou svým způsobem oblíbíte. K tomu všemu velmi dynamický střih a výborné dialogy činí z tohoto filmu velice povedenou příjemnou zábavu, která díky své nenucenosti a lehkosti může obstát i v dnešní době. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 7,4/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 91%, Audience Score - 79% | FDb.cz - 72.4% | Podle očekávání dost dobrá hořká komedie o lásce a samotě, která je díky svému originálnímu pojetí skvěle zapasována do dnešní moderní doby plné shonu, ale láska nikde. Navíc George Clooney jako obvykle hraje charismatického frajera táhnoucímu na padesátku, který svým sobeckým jednáním ničí životy spoustě lidí. Bohužel ostatní z obsazení byli vesměs mdlí, ale cameo Sama Elliotta opravdu potěšilo. Jinak prostě dobrý film, který se do dějin nezapíše, ale rozhodně umí hezky zpříjemnit večer. 75% ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o muži se zajímavou práci (by mě zajímalo jestli je to real). Často to tak je, že se člověk za něčím honí a když to získá tak si uvědomí, že to nepotřebuje či to není to co chtěl. A jiné to není ani v tomhle filmu. Také je zde vidět jak lidé skrze sebe ovlivňují jiné. Pěkný v celku uvěřitelný příběh s dobrým hereckým obsazením. Hodnocení: 67/100. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

70% Film bych vyškrtl z kategorie komedie. Jde spíš o odlehčené, civilní drama, které nabízí pár příležitostí na zamyšlení se nad svou prací, vztahy a životem obecně. To na něm také nejvíc oceňuji. Nedokáže ale téměř vůbec chytit za srdce, a proto rychle mizí z paměti. A hlavní postavy Clooneyho a Farmigy pro mě nejsou moc uvěřitelné. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

George si viac vazi loajalitu k aerolinkam ako k zivemu cloveku. Vykonava pracu, na ktoru musi mat clovek zaludok. Zauca kolegynu, vdaka ktorej skysne v kancli a nebude moct lietat. V momente ako sa jednej zene otvori, to aj olutuje. Je to velmi prijemny film. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film Jasona Reitmana. O všech věrnostního kartách, nalétaných mílích, propuštěných lidech, ale i tom, co je vlastně důležité, proč potřebujeme city. Příjemné pokoukání, u kterého občas silně mrazí a tak trochu ohlédnutí pro všechny z nás. A somozřejmě, skvělý George Clooney ()

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Vera Farmiga v kovbojce

Vera Farmiga v kovbojce

18.04.2010

Byla oslňující v Lítám v tom (za které získala nominaci na Oscara) a snad ještě víc v hororu Orphan. V dalším filmu si pořádně zastřílí. Půjde totiž o nezávisle financovaný western A Thousand Guns, v… (více)

Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi

Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi

08.02.2010

Město Brno a Jihomoravský kraj budou mít konečně velký filmový festival. Cinema Mundi 2010 se uskuteční 24. 2. – 3. 3. 2010 v Palace Cinemas Velký Špalíček. Přichází nejen s unikátní dramaturgií, ale… (více)

Reklama

Reklama