Reklama

Reklama

Ryan Bingham pracuje pro kariérní přechodové poradenství se sídlem v Omaze, jehož specializací je podnikový downsizing. Jinými slovy – propouštění lidí. Ryan létá po celých Spojených státech přes tři sta dvacet dní v roce a létání je podle jeho názoru nejlepší část jeho práce. Snaží se stát členem exkluzivního klubu častých letců, ke kterému potřebuje nashromáždit určitý počet letových mil. Zároveň se vyžívá v přednášení motivačních projevů o tom, jak si ulehčit život o fyzickou i emoční zátěž. Sám v tento způsob života věří, žije jen se svým příručním zavazadlem, se svým bytem má společné jen jméno na smlouvě, není si blízký se svou rodinou a nemá ani žádnou jinou blízkou osobou. Jeho život se ale obrátí vzhůru nohama, když jeho společnost najme Natalii Keenrovou, mladou ambiciózní ženu, která firmě doporučí, aby přešla k propouštění lidí „online“. Ryan věří, že Natalie tak docela nechápe, jaké to je někoho propustit z mnohaleté práce. Jejich šéf tak navrhne, aby Ryan a Natalie vyrazili na další pracovní cestu spolu. Ryana k přesvědčení Natalie vedou i osobní záměry, protože při svých pracovních cestách se stýká s Alex, která stejně jako on oceňuje elitní status jejich leteckého klubu. (Viacom)

(více)

Recenze (1 151)

Triskáč 

všechny recenze uživatele

Príjemná rozprava o "starom mládencovi" lietajúcom celý svoj život z jedného mesta do druhého, aby tak osobne vyhodil zamestnancov firmy, ktorá si ho najme. Vlastne je to celé o tom, čo je v živote dôležité a v celom filme je myšlienka, že mať niekoho a prežiť s ním svoj život je hlavná hodnota. Tento námet je použitý samozrejme v nejednej snímke, ale celé je to zabalené do cool obalu. Clooney a Farmiga sa k sebe hodia fantasticky a chvíľami som mal pocit, že sú v reálnom živote dokonalý pár. Štvrtá hviezdička hlavne za vydarený koniec filmu, kde sa nekoná žiadny happy end a osobne som očakával úplne iný koniec. ()

Adam1989 

všechny recenze uživatele

Nevím, nevím. Asi jsem na tento film zatím příliš mladý. A nebo mě tento film nějak nechytl, těžko říct sestra si ho nemůže vynachválit. Ale ona je přesně ve věku slečny vyhazovačky takže to značně mění situaci, rozhodně jsem se párkrát zasmál to určitě, ale to se většinou stává u nějaké komedie, pokud není úplně tragická.Děj se dal celkem snadno předvídat až na pár situací které jsem vážně nečekal. Ale na druhou stranu hlavní hrdina to trošku vytahuje a předvádí svůj vysoký standard. Takže 65 %. ()

BenNat 

všechny recenze uživatele

Jen náhoda mě dovedla k filmu, který pro mě skýtá obrovské překvapení. Na první pohled obyčejný snímek objevuje všechny taje moderního světa tak, jak ho známe my a otázek, které si každý klademe a problémů, které také řešíme. Neinvazivní snaha o nalezení stálých hodnot je dojemná, zvláště v podobě stále ještě sympatického, ale také znatelně stárnoucího Clooneyho. Dál už nemám slov, jednoduše jedinečné. ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu psát komentář. Prostě na to mrkněte a třeba vás to zasáhne tak, jako mě. Je v tom mnoho životní pravdy. ()

Andolino 

všechny recenze uživatele

Krásný klidný film, s trochou vtipu, lásky, smutku, ale zevšeho nejvíce plný samoty a prázdnoty hlavního hrdiny. Vynikající George Clooney a kamera. ()

matkoslav1 

všechny recenze uživatele

Z toho filmu sálá tak neuvěřitelná pohoda, klid a touha po rodině, že by se oženil i absolutní poustevník. Lítám v tom člověku nic nevnucuje, akorát nahlodá, jestli ten život, který člověk žije vlastně jenom nepřežívá. George Clooney, ač nejsem fanoušek uhlazených elegánů, je člověk, od kterého bych chtěl dostat výpověď, kterému bych chtěl pogratulovat za desetimiliontou míli či od kterého bych chtěl slyšet, proč se oženit. A co je na tom filmu krásného? Že to není stupidní romanťárna s pohádkovým koncem. Ale chytrá romanťárna se skvělou pintou =) ()

vikiii 

všechny recenze uživatele

Co je na tomto filmu tak výjimečného? Určitě ta atmosféra - pár herců, pár životních osudů a nějaký takový nízkonákladový zjev filmu... asi v tom je to kouzlo... Žádné pozlátko, žádné efekty, prostě jednoduchý životní osud a je to na světě. ()

chevronman 

všechny recenze uživatele

A tak nevím, jestli jsem nějaký buran či co, ale tenhle film ve mně zkrátka nic nezanechal. Byl dlouhý, nudný, ukecaný. Pointa krásná, trochu předvídatelná, ale to na její hodnotě nic nemění. Bohužel mám rád filmy, na které do příštího dne nezapomenu.... ()

bron 

všechny recenze uživatele

Třetí celovečerní film Jasona Reitmana. A pro mě třetí nezapomenutelný filmový zážitek od Jasona Reitmana. Laťku si nastavuje tento tvůrce poměrně vysoko, jen doufám, že si ji udrží a neopustí svůj jedinečný styl. Pro nás diváky to bude moc dobře. Jako vždy, ani v Up in the Air nechyběly skvěle napsané postavy vedené skvělou režií. 80% ()

susilson 

všechny recenze uživatele

Pro George Clooneyho mám slabost. Lítám v tom je příjemně se sledující film o životě v podstatě osamělého muže. Najdeme v něm humor, smutek, i něco málo k zamyšlení... Dávám 75% ()

Bilanc 

všechny recenze uživatele

„Rodina je základ státu.“ Člověk má pocit, jako by autor chtěl, abyste si podobné moudro z filmu odnesli. Nicméně i přesto mě Up in the air okouzlilo. Podařená kamera a letecké záběry americké krajiny, dotváří obraz pohledu hlavní postavy na život, tedy poněkud z výšky. I když se hlavní postava (George Clooney) myslí, že netouží po nějakých pozemských poutech, po čase se má přesvědčit, že i pro něj platí zákony přírody. Když už si tedy po zhlédnutí filmu neodnesete nějaké to moudro pro život, alespoň vás čeká příjemný zážitek. ()

marco.uk 

všechny recenze uživatele

Dejovo plytky film o citovo plytkom cloveku v moralne plytkej praci. Vsetci tu chvalite, aka uzasna romanticka komedia...Tak mi napiste jednu naozaj vtipnu hlasku z tohto fimu a napiste mi najromantickejsi moment filmu...Okrem ineho, Clooney nie je herec, iba usmievajuci sa manekyn, ktory v sukromnom zivote uprednostnuje zdielanie postele so svinou pred clovekom akehokolvek pohlavia. Dve hviezdicky su za jedine dve pozitiva filmu, a to je Vera Farmiga a pekna posledna veta filmu, ktora urcite poslala do kolien vacsinu z vas stvor a pathviezdickovych. ()

Bednobuch 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film o zajímavé skupině lidí. Clooney hraje člověka bez běžných závazků, jako jsou manželka, dítě, kamarádi, byt, auto a vůbec všeho. Clooney je dobrý herec a svoji roli hraje velice přesvědčivě. Film jsem i přes nudnou pointu shlédl celý. Konec by byl pro někoho překvapivý, ale profíci vytuší, jak by to mohlo skončit už v půlce filmu. Jinak stojí za shlédnutí. Je to příklad toho, jak bych já konkrétně nechtěl dopadnout. ()

TeresskaK 

všechny recenze uživatele

Každému z nás by se hodilo spálit batoh, do kterého jsme dali všechny věci, které denně používáme a začít znovu. Přesně tento nápad mě z celého filmu zaujal natolik, že jsem začala uvažovat o tom, zda by to nestálo za to zkusit. Kvalitní herecké obsazení doplňovalo již tak zajímavý děj. Po dlouhé době film, u kterého se člověk může zamyslet nad tím, jak vede svůj život a zda není někdy lepší sundat to břímě ze zad a udělat něco sám pro sebe. ()

MrAldridge 

všechny recenze uživatele

Když pominu, že je to důmlsně promyšlený reklamní tah AA a sítě Hilton, kterým vzhledem ke krizi v tu dobu musely brutálně klesat tržby, tak si zaplatili 105 minut dlouhou reklamu s Clooneym, tak je to i celkem slušná podívaná. ()

Mate0 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film,o životě...nedokážu si představit mít takovou práci,odvrácena tvář Úřadu práce ?Vyjímečně bez klasického happy endu jak to většinou u takových komedií bývá... ()

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Vera Farmiga v kovbojce

Vera Farmiga v kovbojce

18.04.2010

Byla oslňující v Lítám v tom (za které získala nominaci na Oscara) a snad ještě víc v hororu Orphan. V dalším filmu si pořádně zastřílí. Půjde totiž o nezávisle financovaný western A Thousand Guns, v… (více)

Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi

Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi

08.02.2010

Město Brno a Jihomoravský kraj budou mít konečně velký filmový festival. Cinema Mundi 2010 se uskuteční 24. 2. – 3. 3. 2010 v Palace Cinemas Velký Špalíček. Přichází nejen s unikátní dramaturgií, ale… (více)

Reklama

Reklama