Reklama

Reklama

Ryan Bingham pracuje pro kariérní přechodové poradenství se sídlem v Omaze, jehož specializací je podnikový downsizing. Jinými slovy – propouštění lidí. Ryan létá po celých Spojených státech přes tři sta dvacet dní v roce a létání je podle jeho názoru nejlepší část jeho práce. Snaží se stát členem exkluzivního klubu častých letců, ke kterému potřebuje nashromáždit určitý počet letových mil. Zároveň se vyžívá v přednášení motivačních projevů o tom, jak si ulehčit život o fyzickou i emoční zátěž. Sám v tento způsob života věří, žije jen se svým příručním zavazadlem, se svým bytem má společné jen jméno na smlouvě, není si blízký se svou rodinou a nemá ani žádnou jinou blízkou osobou. Jeho život se ale obrátí vzhůru nohama, když jeho společnost najme Natalii Keenrovou, mladou ambiciózní ženu, která firmě doporučí, aby přešla k propouštění lidí „online“. Ryan věří, že Natalie tak docela nechápe, jaké to je někoho propustit z mnohaleté práce. Jejich šéf tak navrhne, aby Ryan a Natalie vyrazili na další pracovní cestu spolu. Ryana k přesvědčení Natalie vedou i osobní záměry, protože při svých pracovních cestách se stýká s Alex, která stejně jako on oceňuje elitní status jejich leteckého klubu. (Viacom)

(více)

Recenze (1 151)

Tempter 

všechny recenze uživatele

Velmi podařená "TV" inscenace zpoza velké louže. Nikde to nedrhne, všechno to příjemne klouže, na tak docela sociálně drsné téma velmi příjemný zážitek. A ten zadek Very veru very nice je :-) ()

phoenix9 

všechny recenze uživatele

Komédiou by som práve nenazval , iba ak okrajovo. Celý film vyzdvihuje Clooney , a na zarasteného Batemana je nezvyk pozerať. Prjemne sa na to pozerá , taký film o živote, ale mladý Reitman má na konte aj lepšie filmy. 65 % ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Co to , ksakru, bylo, komedie? To snad ne, nenašel jsem jediný moment, kterému bych se zasmál. Romance? Ale kdepak, žádné jiskření, jenom rutina, šeď a nuda. Drama? Ani náhodou, dávat někomu stále dokola padáka už není drama, ale opakující se stereotyp. Stejně jako ty letištní haly a lety do Miami, Chicaga, Detroitu a kdo ví, kam ještě. Už se mi dralo na jazyk - LEŤ UŽ DO PRDELE, GEORGI!!!! ()

BStone 

všechny recenze uživatele

Když si hýčkáte svoji vlastní samotu, můžete zjistit, že už vás nikdo nepotřebuje. Parádní příběh osamělého vlka, který přijde na to, že může být hodně věcí v životě dost jinak. Skvěle hrající i vypadající Clooney, krásná i výborně hrající Vera Farmiga a sebejistá režie Jasona Reitmana dělají z tohoto filmu opravdovou lahůdku. Na filmovém trhu přesyceném superhrdiny je toto opravdu balzám na duši. 90% ()

r140xx 

všechny recenze uživatele

Mám rád Klůňáka a v tomhle filmu si ho užijete. Zajímavé prostředí letiště, letadla a život na neustálé cestě. Za mě skvělá oddychovka co neklame. ()

evita_ 

všechny recenze uživatele

Pri tomto filme som prišla na to, čo sa mi na Cloonym nepáči, ale to je iný príbeh...V zásade veľmi pekne spracovaný motív neustále zaneprázdneného a doslova rozlietaného muža, ktorý nemá čas na nič (vrátane vzťahov), pričom osud mu do cesty (úplne nečakane) prinesie JU... Zamiluje sa, ani sám nevie ako...a potom buuuum, facka cez celú tvár. Strašne sa mi nepáčilo ako sa k nemu zachovala, čo mu naložila aj keď si nikdy nepovedali, že je to niečo viac. Ale z toho ako sa k nemu správala...zrejme všetci by si mysleli, že je to niečo viac. Nuž ale prišla ľadová sprcha, smutný George, koniec romantiky a následne aj filmu... ()

EricNor 

všechny recenze uživatele

Tak na 50%. O cem to vlastne bylo? Odnesl jsem si, ze nektere americke firmy neberou propousteni na lehkou vahu, radi byvalym zamestnacum, co delat. Mozna i kvuli zalobam. Docela nuda, feelgood se nekonal. ()

Jimmy.y 

všechny recenze uživatele

,,Dáte si kolupne? Colu, pane?!" :))) Naprosto skvělá nenáročná přimočará oddychovka, která rozhodně neurazí. Vypráví příběh samotáře Ryana, který tak na první pohled nepůsobí. Žije život v letištních halách, letadlech a firmách, kde dává lidem výpovědi. Pro Ryana rutina, jeho samotného ho to naplňuje. Až do doby kdy potká sedět v baru velmi krásnou Alex v podání Very. Je zvyklý dělat sám a najednou pod křídla dostane mladou, úzkoprsou a velmi ambiciozní Natali, která má nápad jak ekonomicky i časově ušetřit firmě kde pracují - o praxi toho moc neví, proto bude létat právě s Ryanem, který z toho moc radost nemá. Unikátní a šarmantní Clooney, krásná Vera a skvěle vlezlá Anna :)) trošku zklamání z konce, ale každý, ať si to přebere sám ... od tohoto filmu nesnáším slovo "vsuvka" :)) 5/5 ()

horskejvlk 

všechny recenze uživatele

Věra Farmiga celý film povznesla po vizuální stránce ❤️, zbytek byl pro našinec jak ze sna, žít po letištích svoboda pohybu jen zdánlivá práce nepříjemná ale když je práce koníčkem ? ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Při recenzi na "Děkujeme, že kouříte" Jasona Reitmana jsem si všiml, že u tohoto filmu mám jen hodnocení. Výborný George Clooney v roli profesionálního vyhazovače, jehož cílem je nalétat 10 milionů mil, což se mu nakonec podaří. Nedaří se mu v osobním životě, kde preferuje osamělost a když se tomu vzepře, dostane pořádnou ránu přes prdel. Výborný příběh, odpočinkový film. ()

wollfy 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film pro lidi 40+. Dovede vás k zamyšlení o tom co je v životě důležité a jestli to co dělám má smysl. A tak k poznání že né vše se dá vyřešit online. Pro holky je tam Clooney, pro kluky Kendrix a pro nas starce sexy MILFka Farminga. Nestřílí se tam ani neprcá ani honičky v autě nejsou. Je to o vztazích o nadějích o nedorozumění. Není to pro každého, teda je ale né každý si z toho něco vezme. Dost lidí to asi prostě jen nepochopí. Pár příjemných cameo rolí se tam mihne. Určitě doporučuji těm kdo rádi po filmu přemýšlí a diskutují. Ti kdo na něj nadávají jsou tí co nic z toho co v tom filmu je nezažili. ()

peproch 

všechny recenze uživatele

Svérázná Road movie. Na cestách Ryan je, ale létá, aby jednak hnal rekord, jednak aby odletěl od závazkových vztahů  a nečekaně se potká a protne s Alex. Naděje na vztah? I jeho typ profese, vyhazování lidí z práce, se distancuje. Pitomá perspektiva k usazení? Deziluze. Jak George C. nemusím, tak toto je jím výborně sehráno!!! ()

Související novinky

Co chystá Jason Reitman?

Co chystá Jason Reitman?

10.05.2016

Po Děkujeme, že kouříte, Juno a Lítám v tom patřil Jason Reitman mezi nejobletovanější mladé režiséry. Po Znovu a jinak, Prodlouženém víkendu a Mužích, ženách a dětech už mu ale tolik lidí nevěří.… (více)

Karlík a továrna na mrtvoly

Karlík a továrna na mrtvoly

17.09.2012

Rozhodnutí čím dál úspěšnější kabelové stanice A&E (letos masivně zabodovala westernovou detektivkou Longmire) natočit seriálový prequel k slavnému Hitchcockovu Psychu zpočátku neznělo jako… (více)

Vera Farmiga v kovbojce

Vera Farmiga v kovbojce

18.04.2010

Byla oslňující v Lítám v tom (za které získala nominaci na Oscara) a snad ještě víc v hororu Orphan. V dalším filmu si pořádně zastřílí. Půjde totiž o nezávisle financovaný western A Thousand Guns, v… (více)

Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi

Mezinárodní filmový festival Cinema Mundi

08.02.2010

Město Brno a Jihomoravský kraj budou mít konečně velký filmový festival. Cinema Mundi 2010 se uskuteční 24. 2. – 3. 3. 2010 v Palace Cinemas Velký Špalíček. Přichází nejen s unikátní dramaturgií, ale… (více)

Reklama

Reklama