Reklama

Reklama

Zákon gangu - Série 5

(série)
USA, 2012, 11 h 17 min (Minutáž: 44–62 min)

Tvůrci:

Kurt Sutter

Kamera:

Paul Maibaum

Hrají:

Charlie Hunnam, Katey Sagal, Ron Perlman, Mark Boone Junior, Dayton Callie, Kim Coates, Tommy Flanagan, Ryan Hurst, Theo Rossi, Maggie Siff, Danny Trejo (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Recenze (8)

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Piata séria ponúkla najmemotívnejší moment seriálu (epizóda Laying Pipe) a rovnako aj najlepšiu epizódu seriálu doposiaľ (J'ai Obtenu Cette). Napriek tomu mi to na absolútne hodnotenie tentokrát akosi nestačilo. Zavážilo asi pekelné tempo, ktoré nasadila predchádzajú séria, ktorá bola ako celok predsalen o niečo pútavejšia. To však neznamená, že by som ostal sklamaný. Boli sme svedkami prelomových udalostí, z ktorých jednoznačne najpodstatnejšou je dokončenie výoja Jaxa, ktorý sa z idealistického mladíka na začiatku seriálu postupne zmenil v chladnokrvného vypočítavého lídra. Pár nových postáv sa objavilo na scéne, niekoľko ďalších zase scénu (väčšinou) krvavým spôsobom opustilo. Vyhadzov Claya zo SAMCRO definitívne podtrhol novú éru gangu, ktorú budeme sledovať v zvyšných 2 sériach... 8/10 ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na konci čtvrté série získal Jax konečně kladívko a stojí to za to. Je fakt super, jak se s ničím nemazlí. Jde trochu vidět, že mu ta moc vlezla do hlavy, a to je moc dobře. Zajímavé je, že Bobby už taky moc není ten párty týpek jako dřív, ale začal být strašně vážný a snaživý. Akorát mi přece jen trošku vadilo, že měl Jax čtvrtou sérii celou dobu plnou hubu keců, jak nahned opustí Charming a klub… Jasný, všichni jsme věděli, že tam zůstane, ale otočil to pouze jednou větou. ()

Reklama

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,, Sons live! Redwood bleeds. " Těžko říci co si o téhle sérii myslím. Natahovanost seriálu je viditelná, ale pořád ten seriál vždy strašně dokáže udivovat co ti autoři nevymyslí a jak je to výborně sehraný. Z Jaxe se po svrhnutí Claye stal velký badass a arogance mu s tím vstoupila do hlavy vzhledem k chování k jeho ex, která se dala do kupy a celkově Jax mi připomíná známého Dominica Torreta, který vše dělá za rodinu, ale dělá to tím stylem, že není tak otravný jako Dom a jsou zde propalované ty emoce a hlavně vážnost, kterou Rychle a Zběsile dávno ztratilo vzhledem k tomu jak dopadlo Fast X. Herci jsou takřka špičkoví a ždímají ze sebe maxima a jejich postavy tohoto seriálu miluju víc a víc! Některý jsou úžasný, po některých mi bude smutno a některý mi lezou příšerně na nervy. Charlieho Hunnama naprosto po tomto seriálu miluju a je to boží herec a jeho role Jaxe patří k peaku jeho kariéry společně s filmem Gentlemani, který mě sice natolik neuchvátil jako ostatní, ale je to precizní duchaplný snímek a to samé si myslím i tady o této 5 sérii kdy je to prostě půl na půl a musí to vždy v něco vykrystalizovat! Celkově po 4 sérii seriál změnil směr kam se seriál chce ubírat. Je to samozřejmě kvůli svrhnutí Claye, který dokonce dostal už i vyhazov se SAMCRO a už jenom vystihuje kam se gang bude ubírat. Dále musím i vypíchnout tu akci, které příbývá více a více.  Jsem zvědav kam tohle všechno povede, jelikož to tu vypadá na apokalypsu a těším se na poslední dvě série tohoto skvostného seriálu. Abych pravdu řekl, už bych to měl rád za sebou, jelikož už jsem tímto seriálem jakž takž přežranej a už mě to přestává bavit, ale na druhou stranu zase mi bude smutno bez tohoto seriálu! Celkově sérii hodnotím kladně jako 7.5/10. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět podmanivé, tento seriál prostě funguje. Vrcholem líbivosti ale byla zatím 2. a 3. sérka. Ve čtyřce se to posunulo jinam a v této ještě víc. Už je z toho jen ponuré drama, samé intriky a zrady, ale i velice chytrá a překvapivá rozhodnutí. Jen je škoda, že se právě z tohoto prostředí vytratil jakýsi folklór, který k tomu patří. ()

Galerie (262)

Reklama

Reklama