Reklama

Reklama

Zákon gangu - Série 2

(série)
USA, 2009, 9 h 59 min (Minutáž: 39–61 min)

Tvůrci:

Kurt Sutter

Hrají:

Charlie Hunnam, Katey Sagal, Ron Perlman, Mark Boone Junior, Kim Coates, Tommy Flanagan, Ryan Hurst, Johnny Lewis, William Lucking, Theo Rossi, Maggie Siff (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Clay s Gemmou utápějí klub v násilí. Jax se rozhoduje mezi láskou ke svému dítěti a věrností bratrům z domobrany. (Netflix)

Recenze (10)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je v něčem lepší a v něčem trochu horší. Konečně tu není tolik těch ubrečených citátů Jaxova fotra, z Tary a Gemmy je skvělá dvojka a nový záporák má vážně skvělý mafiánský charakter, ten je super. Jediné, co mě štvalo, tak byly pořád ty hádky mezi Jaxem a Clayem, protože byly naprosto zbytečné. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napětí mezi Jaxem a Clayem o směřování klubu se nesnesitelně vyostřuje, až začíná narušovat jeho chod a pospolitost. Hlavně se ale v Charmingu zabydluje ultrapravicová "bílá liga" a uhlazený podnikatel Ethan Zobelle; problémů se ovšem vrší násobně více (s pašováním zbraní, znásilněním, natáčením porna, ATF, …). Všechny je ukočírovat není pro scénáristy úplně jednoduché (např. epizoda ve vězení byla spíš pro jednorázový efekt bez důsledků), chvilkami se točí na místě a v závěru i trošku bojují (resp. já jsem bojoval) s překomplikovaností; ovšem postavy se rozhodně více "rozvily" a zažraly pod kůži. ()

Reklama

Dejf4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první spíše představující sérii přichází řada druhá, která je již více osobnější a postavy se vám začínají dostávat více pod kůži. Děj se moc neposouvá, ba naopak motá v kruhu a chvílemi je toho zase až tak moc, že nevíte kde vám hlava stojí. Závěrečné minuty slibují velké věci a jsem zvědav zda se již tvůrci více odvážou a nahodí pořádnou akci, ale zároveň hutné a osobní drama, u kterého si budete kousat nehty. Protože přeci jen 2 řady stále působí jako prolog a stále čekám více. 7/10 ()

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria najmä v svojej záverečnej časti dopláca na prílišnú prekombinovanosť. Človeku sa pri sledovaní toľkých pravých a falošných informátorov FBI a splete pravých a falošných spojenectiev začína pomaly krútiť hlava. Práca scenáristov tak trochu pripomína pavučinu, do ktorej sa miesto mušky zaplietol samotný papúk. Načtrli totiž možno až príliš príbehových a charakterových liniek (najmä čo sa oponentov SAMCRO týka), ktoré sa v závere snažili príliš rýchlo a niekedy nie veľmi obratne aspoň čiatočne ukončiť. Čo bezosporu fungovalo bola napätá situácia a vnútorný rozkol klubu, ktorý sa postupne piekol už od záveru prvej série. Niekoľko highlightov série: pobyt gangu v base, Opieho odhalenie okolností vraždy Donny, návrat Chucka, záverečná nie úplne podarená cesta SAMCRO za toľko plánovanou a očakávanou pomstou. 8/10 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k nechutně cliffhangerovému konci této řady jsem teď mnohem více osobněji a tudíž emocionálněji participován na tom, aby se všechno vyřešilo co nejdříve, tj. hned na Netflixu startuju sezónu další. To je šílený, co všechno s člověkem udělá konec seriálu, s jehož ústřední postavou má divák společnou (nebo aspoň brzo mít bude!) jednu důležitou věc, a může se tak mnohem snáz vžít do jejího utrpení. Takže je tenhle komentář neobjektivní a nikdo by ho neměl číst. Ha! Napínavý bitky mezi náckama a SoA gangem v průběhu celé vypiplané série jsou už pak jen třešničkou na dortu, protože... no prostě protože válka mezi skinheadama a motorkářema bude v bedně dycky megacool, ať už se ji rozhodnete ztvárnit jako osudový drama anebo akční muzikál! P.S. To druhý byl jenom příklad, Zákon gangu je spoustu věcí, ale rozhodně ne pohádka o zpívajících drsňácích v koženejch bundách. ()

Galerie (344)

Zajímavosti (2)

  • V scéne, keď v opustenom sklade znásilnia Gemmu (Katey Sagal), znie pesnička od rockovej kapely Lions s názvom "Girl from the North Country". (Patrik200s)
  • V scéne, keď prebieha v klube oslava návratu z väzenia pre Bobbyho (Mark Boone Junior) zavíta do klubu nezvaný hosť Ethan Zobelle (Adam Arkin), znie pesnička od rockovej kapely Toadies s názvom "Nothing to Cry About". (Patrik200s)

Reklama

Reklama