Reklama

Reklama

Zákon gangu - Série 3

(série)
USA, 2010, 10 h 14 min (Minutáž: 42–62 min)

Tvůrci:

Kurt Sutter

Kamera:

Paul Maibaum

Hrají:

Charlie Hunnam, Katey Sagal, Ron Perlman, Mark Boone Junior, Dayton Callie, Kim Coates, Tommy Flanagan, Ryan Hurst, William Lucking, Theo Rossi, Maggie Siff (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Po únosu Jaxova syna Abela nastane zmatek a chaos. Jaxova matka uteče, protože ji obviní z vraždy Emonda Hayese. (Netflix)

Recenze (7)

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6/10. - Původně jsem na sérii recenzi psát nechtěl, ale nakonec se k ní rád vyjádřím. Série mě doposud nejvíc nudila a byla dost natahovaná. Zápletka byla strašně zajímavá a to prostředí tomu skvěle dopomohlo. Ze seriálu se téměř stává i thriller, jenže to jak seriál je natahovaný a je z toho nudná telenovela o životě to táhne dolu, ale seriál vás pak následně odměňuje emocemi, hereckými výkony, dramatem a napětím. Příběhu o zradách, intrikách a nedůvěry. ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatímco první série se nesla v duchu poznávání pravidel klubu a byla ukončena hrozným omylem, druhá série na to parádně navázala, a bylo velmi zajímavé sledovat jak konflikt uvnitř klubu, tak i to, jak dostávají postupně na prdel z vnějška byla ukončena poněkud neuspokojivým závěrem. Tam bohužel (logicky) začala i další série a ač jsem se snažil sebevíce (a sám si dokážu představit tu hrůzu, kdyby mi někdo unesl dítě), tak jsem nějak nebyl schopen se donutit, aby mě to nějak zajímalo. Celkově mě to přišla jako taková zápletka na sílu, aby se něco dělo. Napětí mezi členy klubu se vytratilo, mnohá rozhodnutí postav byla přinejmenším zvláštní a některé scény ji dokonce i mimo charakter (např. Gemma a Tara – ač omylem – zabijí nevinou ženskou a prakticky je to vůbec nesere, což je minimálně u Tary velmi zvláštní – nic se z toho nevyvodí, nijak to postavy neovlivní, jen další vedlejší postava k likvidaci, na kterou divák zapomene hned další díl). Mnoho dějových linek je vyloženě nepravděpodobných jako: (1) Policajt podílející se na dvojnásobné vraždě. (2) Agentka, která zastřelí svou kolegyni, aby přikryla svůj omyl. (3) Skoro cely gang, který nesmí vycestovat, jelikož je puštěn na kauci, si bez problému vycestuje a v místě si jezdí na motorkách a s vestami, aby je náhodou nikdo nepřehlédl (padouchům vlastně stačilo zvednout telefon a udat je). Také Gemmin útěk z nemocnice, zápletka s irskou policií, … to vše už poněkud zkouší diváka, čemu všemu je schopen uvěřit. Nicméně v druhé půlce se seriál alespoň stane více konzistentním a zajímavým, což trochu zalátuje výše zmíněné neduhy. Určitě jsem též rád, že se na konci třetí série více méně uzavřely všechny důležité dějové linky a další série tak může začít s čistým štítem. A celkově mě to zpětně docela bavilo. ()

Reklama

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia séria je zatiaľ suverénne najimpozantnejšia, čo sa zápletky týka. Vyhrotené emócie, ktoré so sebou prinášali predchádzajúce sezóny ostali, pridal sa komplexnejší dej, plný zrady, podrazov a nedôvery. Ako som napísal pri hodnotení záverečnej epizódy, v tejto fáze je to síce ťažšie uveriteľné, ale šialene dobre sa na to pozerá. Únos Abela odštartoval spleť intríg a vyústil až do výletu gangu do Severného Írska zachytenom v až takmer polke epizód, ktoré boli napriek trochu naťahovanému hľadaniu Jaxovho potomka príjemným sprestrením. Netreba snáď podtrhovať jedinečný hudobný podmaz, ktorý častokrát perfektne dotváral emotívne momenty. Navyše nám tvorcovia naservírovali pre zmenu zadosťučiňujúci záver, pri ktorom sa tentokrát odchádza od obrazovky s nebývalým pocitom satisfakcie. Spokojnosť... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pronásledování Abelových únosců zavede bezmála kompletní gang až na pobočku do Severního Irska, kde naráží na zrádce a zájmy pravé IRA. Radikální změna prostředí však k velkému oživení nevede, naopak zde spíš jen neurčitě popojíždějí tam a sem. Závěrečné díly sice vykopnou koňskou dávku napětí i nových impulsů, ale celkově 3. sezóně trošku vrže řetěz. 7/10 ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak zírám. Autoři se rozhodli, že se nebude jen jezdit na mašinkách dokola, ale odstartovali do normálního thrilleru! Hodného člověka tu asi nenajdete, kromě 8-mi měsíčního uneseného dítěte. Novým zpestřením je i ozbrojená výprava do Belfastu, kde motorkáři z USA zjistí, že život u nich doma je vlastně procházka zábavním parkem. V posledních dvou sérkách se taky povedla neuvěřitelně protivná, všem nervy drásající, podlá a seroucí agentka ATF. Tu jsem měl chuť odpravit každý díl. Tak ahoj na další zábavné jízdě. ()

Galerie (425)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama