Reklama

Reklama

VOD (1)

Šestnáctiletá Junie změní střední školu v průběhu školního roku po smrti její matky. Přichází do nové třídy, do které chodí její bratranec Mathias. Ten se stává jejím prostředníkem v skupině jeho kamarádů. O Junie se začnou rychle zajímat kluci ze skupiny, ona si vybere nejtiššího z nich, Otta. Ale brzo je konfrontována s velkou láskou jejího učitele italštiny, Nemourse. Vášeň, která se mezi nimi zrodí, je odsouzena na zánik. Junie, která nechce podlehnout svým citům, tvrdošíjně odmítá štěstí, které je v jejích očích pouhou iluzí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jaký to rozdíl oproti například filmu Mezi zdmi! Také se jedná o středoškoláky, také se celý děj odehrává ve škole, ale zatímco v Mezi zdmi se řešily otázky rasové diskriminace, šikany žáků i učitelů, sociální problémy a celkově věčné otázky spojené se školou a učením, Krásná Junie nabízí "jen" sladkobolný příběh o tom, jak 17 leté děti hledají své lásky a sexuální orientaci a věnují tomu veškerý svůj čas na škole. Není to špatné, film je zručně natočený, scénář je moderní adaptací jednoho z vůbec prvních (psychologických) románů - La Princesse de Clèves od Madame de La Fayette, což je také zajímavý postup, ale nějak mě to nevzalo. Asi nejsem cílový divák:) Do postav jsem se nedokázal vcítit, jednali všichni tak podivně, nepředvídatelně a nepochopitelně, jak to vídávám snad jen v jihokorejských dramatech, což mě u francouzského filmu vážně překvapilo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sem tam se mi stane, že narazím na Francii, která přesně vystihuje to, co mi na Francouzích vadí. Nemůže za to ani Léa Seydoux, na kterou jsem se vysloveně těšil, a která mě následně dost zklamala, jako spíš její herecký kolega Louis Garrel. Ten tu totiž hraje, dle mého soudu, naprosto klasickou postavu francouzského světa. Machr, nad věcí, galantní, myšlenkami někde jinde, ale zároveň máte pocit, že v sobě má kus génia, což způsobuje značnou aroganci, kterou jsou francouzští mladí vysloveně proslavení. A přes to mám opravdu velký problém přejít. Až mě Louis Garrel přesvědčí, že je i výborným hercem, rád se mu omluvím. Mimochodem scénárista musel bejt sem tam dobře na šrot. Na dialogy, se kterými jsem se setkal tady, narazíte ve filmu málokdy. Něco ve stylu: "Počkej, chci ti něco říct? - Co mi chceš říct? - Hm, no... - Co mi teda chceš říct? - No já už vlastně nevím. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Francouzský film bych poznala i kdyby nepronesli jedinou větu. Mají svá zvláštní specifika, že se to nedá přehlédnout, mimo jiné i hudební podkres. Co na Krásnou Junii říct je pro mě tentokrát velmi obtížné. Něco jako sen, kde se prolínají životy pár mladých lidí, kterými zmítá láska v různých podobách. Jen se v tom trochu vyznat, proniknout víc do mysli a emocí všech zúčastněných by mně možná pomohlo k trochu většímu ocenění. Christophe Honoré chtěl divákům jistě něco sdělit, žel já budu patřit mezi ty, kteří to plně nepochopili. Třeba někdy příště. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Artové Beverly Hills 90210. Všichni jsou tu sympatičtí, usměvaví a nejspíš i věčně nadržení. Tedy až na jednu tajemnou krásku jménem Junie, díky jejímuž kukuči (a poprsí) jsem dokázal přečkat oněch devadesát šíleně dlouhých minut. Ovšem jakmile se objevily závěrečné titulky, byl to pro mě tak opojný moment, jako když pustili Donnu k maturitě .. ()

Payushka 

všechny recenze uživatele

Nejen postavy, ale i děj je lehce přitažený za vlasy. Zvraty a osudy příběhů jednotlivých hrdinů, kterých je mimochodem zbytečně moc a divák se často kvůli tomu ztrácí, působí jako z jiného světa. Od francouzského dramatu by se naopak mohla očekávat reflexe současného světa, zvlášť když se většina příběhu věnuje mladickému zamilování. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lea Seydoux tu nehrala lesbu a dokonca nemala ani opuchnuté oči. To je netradičné až prekvapujúce. Menej prekvapujúce už je, že je to dievča, ktorá ukáže všetko okrem hereckého umenia, čiže novodobá kurtizána, ktorá si ale opatrne do životopisu píše povolanie "prej herečka". ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Jsem opět stejně v rozpacích jako po Chansons d´amour, Christophe Honoré točí zvláštní filmy. Připadá mi, že jejich nejslabší stránkou jsou scénář a postavy, které jsou všechny nějak citově vyšinuté, zmatené a chovají se mnohdy nepřirozeně. Přesto Belle personne výbornou hudbou a některými překrásnými poetickými scénami mé hodnocení zvyšuje na čtyři. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Dej si na ni pozor !! Ona je trochu divná.. Pořád se kontroluje, ale přitom je hrozně svůdná !! Mě takový ženský trochu děsí.." ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ocenění: César - nominace: adaptovaný scénář, nejnadějnější herec (G. Leprince-Ringuet), nejnadějnější herečka (L. Seydoux) Scénář - Christophe Honoré a Gilles Taurand podle románu Madame de La Fayette. Kamera - Laurent Brunet ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek o dospívání o tom, jak je to těžké, ale celé je to podané tak okatě depresivně, že je vám jasné, jaké směřování to bude mít. A díky tomu, že postavy nejsou nijak skvělé, a to ani herecky, nedostanete se do tohohle snímku a nebudete ho obdivovat za to, jak je realistický a současný. On totiž není. ()

thommas 

všechny recenze uživatele

Honorého moderní adaptace francouzské klasiky dopadla značně neslavně. Ve snaze vytvořit něco nového a zároveň nezklamat tu část fanouškovské základny, kterou si vydobyl svým Les Chansons d'amour, vznikl jakýsi filmový patvar slučující chladné středoškolské drama a osobitý muzikální pohled na La Princesse de Clèves, aniž by ve finále byl alespoň v jednom nadprůměrný. Honoré tentokrát nepracuje v komorním prostředí, jak je zvyklý, ale na zaplněných chodbách lycea a s příliš mnoha postavami, které nezvládá na ploše devadesáti minut dostatečně ukočírovat. Nepotřebné známé tváře dosazuje do zbytečných rolí (Chiara Mastroianni v roli smějící se ženy v kavárně, Clotilde Hesme v roli knihovnice), snad až příliš okatě vkomponovává linii homosexuálního vztahu a vše nakonec završí zkopírováním sebe samotného - muzikálovým vystoupením Grégoire Leprince-Ringueta přesně ve stylu svého předchozího filmu. Snaha formálně navázat na divácký úspěch Les Chansons d'amour je až příliš znatelná a především nepříjemně vlezlá. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Francúzska kinematografia posledných 2 dekád na mňa pôsobí ako silné sedatívum. Pozerám sa na filmy, neviem povedať či sú dobré, alebo zlé, viem len, že čakám na ich koniec. Kde sú tie časy, keď sa točili filmy ako Pauline na pláži, ktoré vám ostali v hlave celé týždne. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

v tomto filmu se všichni zamilovávají a při sledování na mě šel pocit, že ve Francii se i mluví jen o citech a o lásce - zkrátka, je to podivný národ, jejich mentalita mi je na hony vzdálená a nejspíš ji nikdy nepochopím. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Tohle se těžko hodnotí. Mám z toho tak smíšené pocity, že bych pochopila toho, kdo tomu dá dvě hvězdy, ale zároveň i toho, kdo jich dá pět. Pro mě to je film místy neuvěřitelně nudný svojí atmosférou, které k oné unylosti dopomáhá prostředí šedo-bílo-béžové Paříže a svým způsobem i výběr kostými herců je takto barevně sladěn. Na druhou stranu,, právě ona otrava a unylost je největším plusem filmu. Vystihuje nálady, odevzdanost společnosti a zároveň, když se pak někdo trochu vzbouří, jeho vybočení z celkové nálady filmu působí o to intenzivněji. Prostě to bylo divný, ale dost dobře divnný, tedy alespoň v mém případě. Mimochodem to napětí mezi touhou, posedlostí a láskou, to je prostě thriller. Z té nádherné obrazovosti, nádherně unylého prostředí, nádherných herců a zejména pak nádherně vygraduovaných pocitů, budete mít oči přilepeny na obrazovce jako nikdy před tím. ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Francie a Španělsko jsou velmocemi evropského filmového dramatu, avšak v tomto případě jsem lehce zklamán. Čekal jsem trošku silnější příběh, což je také jediná věc se kterou nejsem úplně spokojený, ale věc dost podstatná. Ke shlédnutí ale doporučit musím, stejně jako nespočet dalších evropských filmů jež hodnotím mnohdy třeba stejným počtem hvězdiček jako filmy hollywoodské, které bych nijak zásadně nedoporučoval. ()

Fanita 

všechny recenze uživatele

Zvláštna atmosféra ma miestami mrazila a miestami nudila. Príbeh nedomyslený, film nie zlý, ale moc mi do života neprispel. Charaktery postáv také fádne a nudné, všetci herci strašne podobní. Podivuhodné vzťahy. A náhly záujem o Junie zo všetkých strán, neviem akosi neviem pochopiť prečo všetkých tak zaujala. Za celý film prehovorí sotva pár plnohodnotných viet, inteligenciou nesrší, milá tiež nie je, stále vypadá vypatlano, áno, uznávam jej krásu, ale krása nie je všetko, myslím, že keď sa človek zamiluje, tak nie len do krásy obalovej. Proste za celý film sa o Junie nedozvieme nič a to ma strašne štve. V čom spočívala tá jej krása? ()

Reklama

Reklama