Reklama

Reklama

Spřízněná duše

  • Velká Británie Affinity
všechny plakáty
Trailer

Televizní adaptace Andrewa Davise (Malá Doritka, Ponurý dům) Affinity je strašidelný a naprosto strhující duchařský příběh, komplikované a fascinující tajemství a dojemná love story s nečekaným dějovým zvratem. Odehrává se ve viktoriánském Londýně v ženské věznici Millbank a jejím okolí. Margaret Priorová se rozhodla, že pro obyvatelky jedné z nechvalně proslulých londýnských věznic udělá něco dobrého. Mezi vězeňkyněmi, vražedkyněmi i obyčejnými zlodějkami ji přitahuje osoba, kterou by ve vězení nikdo nečekal. Margaret soucítí s těžkým údělem záhadné spiritistky Seliny Dawesové, která v ní na návštěvách vzbuzuje přátelské pocity, a netuší, že se octne v šerosvětě seancí, stínů, neukázněných duchů a nepatřičných vášní. Je Selina podvodnice, nebo génius? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Zoe Tapper je prostě nádherná, ta si mě v Affinity naprosto získala. Jinak jde ale o nejslabší adaptaci díla Sarah Watersové (edit, po shlédnutí Night Watch až o druhou nejslabší), která si mě po prvním shlédnutí, na rozdíl od svých předchůdců, příliš nezískala a jediné, co mi utkvělo v paměti byla právě zmiňovaná Zoe (Příště bych si radši přečetla předlohu s jejím ksichtíkem na obálce). A nebýt toho, že jsem k filmu dělala české titulky, asi by to tak i zůstalo, ale až potom, co jsem s ním strávila tolik času a viděla jsem ho několikrát během pár dní, jsem ho dokázala průběžně docenit. Až na ten konec, ten ze srdce nenávidím. ()

bobiša odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle se opravdu nepovedlo,jak mám anglická dramata z viktoriánské doby ráda,tady jsem opravdu zklamaná,herecké výkony hrozné/navíc český dabing hlavní představitelky byl otřesný/,nudné zpracování,celkově jsem z filmu byla otrávená. ()

raven 

všechny recenze uživatele

Velka skoda... Po tom uzasne sfilmovanom Tipping the Velvet a - podla mojho nazoru - dokonale sfilmovanom Fingersmith tretia adaptacia romanu Sarah Waters nedopadla prilis slavne. ()

Patriot.X 

všechny recenze uživatele

Lesbičky si můžou přidat k mému hodnocení jednu hvězdu. Lesbičky se zálibou v esoterice si pak můžou přičíst hvězdy dvě. A jestli je mezi fanynkami esoteriky z řad lesbiček nějaká toho času se zlomeným srdcem, může počítat s pětihvězdičkovým zážitkem. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Potenciál to mělo, začátek byl takový dost až "středověce" ponurý, ale pak se to nějak rozplizlo z několika potenciálních linek do ztracena a bylo to takové nemastné, neslané, duchařské, aby se na konci ukázalo, že to mělo velmi racionální vysvětlení. Za kostýmy a tu temnou atmosféru úvodní části filmu ve věznici dám nakonec tři, ale víckrát si to asi nepustím. A ještě něco. Rozhodně to nemělo 120 minut, trvalo to hodinu a půl a neměl jsem dojem, že by tam něco scházelo. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

(spoiler) Že je to past, mohlo být hrdince jasné už od začátku... Vlastně nevím, co je největším minusem tohoto snímku: Uvažoval jsem nad zbytečně subjektivní kamerou, mdlou nesympatičností postav (která je však zdůvodnitelná) nebo místy citelným nedostatkem peněz, ale jádro problému patrně tkví v přílišném přehlcení motivy. Máme tu neobvyklou lásku, problém postavení ženy ve viktoriánské Anglii, ženské vězeňství, spiritualismus, promyšlené podvody a mnohé další, přičemž každé z těchto témat by vydalo na vlastní příběh, a přestože vedle sebe mohou relativně bezbolestně fungovat, divák vlastně neví, na co se má zaměřit. Vzniká tak jakási koláž - dobově zajímavá a lahodící dnešnímu diskursu, avšak matoucí a v zásadě nic neříkájící. ()

camomilla 

všechny recenze uživatele

Pro me osobne velke zklamani, podle traileru jsem cekala mnohem vic. Pokud by zapletka nemela lesbickou linku, asi bych ani nedokoukala. ()

°°aPi°° 

všechny recenze uživatele

Námět byl slušný, zpracování horší. Emočně se mě to nedotklo, k postavám jsem měla příliš „daleko“, tudíž to pro mě bylo vcelku nudné drama. Jako pozitivum bych uvedla rozuzlení, které bylo na celém filmu to nejlepší, protože už se snímek chýlil ke konci.. ()

Reklama

Reklama