Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování filmu Ani krok zpět (2007).
1943... Sovětský důstojník Victor se po dvou letech bitev a válečných zkoušek vrací zpět k jednotkám v zázemí. Ve vlaku se setkává s Grigorijem – starým seržantem, který Victorovi povypráví svůj životní příběh a ukáže fotografii své dcery. V průběhu cesty se jejich vlak stane terčem bombardování. Victor je zraněn a Grigorij zahyne. V nemocnici se Victor setkává s Marinou – nádhernou dcerou svého známého, kterého tak náhodně potkal. Tito dva mladí lidé se do sebe zamilují a rozhodnou se vzít ještě před tím, než se Victor vrátí na frontu. Jsou šťastní a nedokáží si představit život jeden bez druhého. Avšak hned druhý den ráno po svatbě je Victor zatčen...
Jedná se o příběh o věrnosti a odvaze, zradě a podlosti. Příběh o lásce, která lidi posiluje a pomáhá jim vyrovnat se se všemi zkouškami, žít, bojovat a vyhrát bez ohledu na překážky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

honajz 

všechny recenze uživatele

A opět edice současných ruských válečných filmů. Opět zde hraje Nikita Zverev poručíka Viktora, jen režie se ujal Jevgenij Zvezdakov. Protože se v sérii těchto nových ruských válečných filmů objevují stále stejní herci, které jednou zastřelí, aby se v dalším filmu objevili znovu, je dost těžké určit nějakou bližší kontinuitu těchto filmů, kde ústřední postavou je poručík Viktor. Ale zdá se, že dějově na tento snímek navazuje již recenzované DVD Pod palbo, kde Viktor Bezrodý v nemocnici navazuje hlubší vztah s hezkou sestřičkou v podání Tatiany Arngoltz. V tomto filmu totiž Bezrodý po náletu německého letounu na vlak se sovětskými vojáky slíbí umírajícímu stařešinovi, že vyhledá jeho bývalou ženu a dvě dcery, aby jim předal zprávu o jeho smrti. Shodou okolností všechny tři ženy žijí kousek od nemocnice, kam Viktora převezou, takže není problém se s nejstarší dcerou sejít - a Bezrodý se hned zamiluje, dcera je to pěkná, ztepilá, i věkově odpovídá... Její otčím však čachruje s potravinovými příděly - Bezrodý ho sice odhalí, ale nemá důkazy. A tak po několika idylicky strávených dnech na sovětském venkově putuje do předních linií, kde musí řešit problém s vojáky, kteří jsou spíše bandity a dokonce střílí po svých. Nakonec se však vojáci v mohutné ofenzívě proti Němcům vracejí zpět k vesnici... Příběh se opět lomí na dvě části, avšak navzájem jsou propojeny několika liniemi (dcera staršiny se stává radistkou a je zajata Němci, její otčím dále krade potravinové příděly, ale je nakonec přece jenom odhalen apod.), přičemž první část je pomalejší a klidnější, popisující spíše život vesničanů, víc akce pak najdeme ke konci filmu. Disk je opět vybaven oním roztomilým animovaným protipirátem, českým a ruským zvukem v DD 2.0, českými titulky, kde občas žehráte na mánie autora pro čárky a pro fonetické přepisy německým slov, a obrazem ve formátu letterbox, který při zvětšení na širokoúhlou obrazovku není nic moc. A čím disk opět vybaven není, to jsou bonusy. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Netuším, kde hrdina "rozkryje" nějakou šmelinu, spíš upadá z jednoho průšvihu do dalšího, zázrak, že to přežije, normální člověk by zaklepal holínkama. Ale nejkrásnější ze všeho je Marinin COP: směrem dolů od hlavy stále tloustne, a taky ježatí. Kéž bychom měly všechny takových pačesů! Nečekala jsem od filmu moc, a všechna očekávání mi byla splněna. Sladkobolné. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání s předchozím snímkem ANI KROK ZPĚT horší film. Soudruh poručík Suchanov už není poručík, ale kapitán a i když je milý, odvážný a čestný, tak mu ta letní romance nesluší. Marina je však pohledná, což kapitánovi brání ukázat více hrdinské akce. Jeho hrdinství se přesto dočkáme v podobě rozkrytí šmelinářského kontrabandu a na závěr i vojenské akce proti Němcům, kde už je to on, jak ho známe. Bohužel v tu dobu film končí. Jaké překvapení, že nalézá i svou novomanželku Marinu na frontě. To asi ten německý důstojník neumí střílet ... (všimněte si, že při popravě se opravdu nestřílí). ()

petz1985 

všechny recenze uživatele

žádný zázrak. Film je uhlazený, ústřední dvojice přežije vše, i když by se s nimi v reálu moc nemazali... no ale nebyla to katastrofa jako jiné nové ruské válečné "skvosty" ()

karlos-rio 

všechny recenze uživatele

škoda, z filmu se dalo vytěžit mnohem více, samotný příběh není uplně nejhorší, ale z filmu se pomalu a jistě stává taková sladká a hlavně přehnaná romantika, a konec filmu to už je pomalu telenovela, naprosto nepochopitelné situace, kdy hlavní hrdinové jsou posláni na stejné místo, Marina zázračně přežije... a uplný závěr filmu? asi došly peníze :-) ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

Akási vynútená ruská paródia na romantický film zasadený do vojnového prostredia. Televízny vizuál nevadí až tak ako veľmi nezaujímavý scenár, nesympatické postavy (až na cop hlavnej hrdinky) a viac-menej žiadne napätie. ()

Reklama

Reklama