Reklama

Reklama

Krásy evropského pobřeží

(seriál)
  • Francie Tour d'Europe du littoral vu du ciel (více)
Francie, 2005, 30x6 min

Režie:

Yannick Charles

Recenze (25)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem měl slabost pro letecké záběry krajiny, které tak divákovi ukázaly pro něj netypické panoramatické záběry. Krátké, pěkné a výstižné. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Občas na tento několika minutový spot narazím jako na vsuvku mezi pořady a moc se mi líbí letmé seznámení s evropským pobřežím. Krátké, nenucené a rozhodně lepší než reklama nebo teleshoping s Horstem Fuchsem. Víc takových drobných dokumentů, které vás alespoň malinko nalákají k návštěvě těchto míst. 90% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha dílů, o Algarve zde. V Itálii u moře kvůli turistům už všechno vybetonovali a tak se turisté hromadně přemístili do Egypta a Španělska.  https://www.ceskatelevize.cz/porady/10179604652-krasy-evropskeho-pobrezi/208382541850001/ ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Opravdu krásné záběry, zajímavé informace, krátká stopáž, která však seriálu dodává na dokument cestopisného typu neobvyklou svěžest. Pavel Rímský se svými dabérskými kvalitami a hlasovou dispozicí u nás momentálně nemá konkurenci.. ()

prkalil 

všechny recenze uživatele

Je to jen 6 – 7 minut. Ale každý díl je malým klenotem, který zaujme a překvapí, nadchne. A člověk užasne, jak je ta naše planeta krásná a co všechno lidi dokázali vytvořit. K tomu výborně ladící meditativní hudba a vlídný komentář v podání Pavla Rímského, to všechno je báseň, která ve mně vždy ještě dlouho doznívá. Přesto v ČT zařazují tento pořad zcela nahodile a nepravidelně, a přitom by si zasloužil hlavní vysílací čas. ()

Raimok 

všechny recenze uživatele

Pavel Rímský zase ukazuje, že je třída a tenhle skvělý dokumentární seriál posunuje ještě o kousek dál. 79 % ()

Cheeker 

všechny recenze uživatele

Nejvíce mě zaujal díl finského pobřeží kolem Turku. A asi to bude i tím, že bych jednou chtěl procestovat Finsko křížem krážem. Velmi povedený dokument s krásnými pohledy na krajinu. ()

_Vertol_ 

všechny recenze uživatele

Překrásné letecké záběry často z pozoruhodných úhlů, různorodé evropské scenérie a ideální stopáž dělají z tohoto dokumentu špičku v segmentu krátkometrážních snímků. Podmanivý hlas Pavla Rimského ještě přidává na celkovém dojmu. ()

Zarelli 

všechny recenze uživatele

V 6 minutách je velmi těžké představit divákovi vybrané území na našem evropském pobřeží a říci ve zkratce vše důležité. Tento seriál to s elegancí sobě vlastní dokáže skvěle. ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Tento cyklus 6-7 minútových epizód považujem za priemerne náučný a zaujímavý. Kto dané základné poznatky nemá, nadobudne ich. Kto ich už má, zopakuje si :) Okrem toho pri dokumentoch vždy oceňujem už len žáner samotný. Príjemný cestopisný cyklus. ()

subic 

všechny recenze uživatele

To ještě nebyly drony, takže všechno pěkně z vrtulníku. Jeden z toho až závidí pilotům. Třeba takové skotské Hebridy, to není úplně nejčastější místo k návštěvě. ()

Reklama

Reklama