Reklama

Reklama

Sraženije

Animovaný / Krátkometrážní / Akční / Thriller
Sovětský svaz, 1986, 10 min

Režie:

Michail Titov

Předloha:

Stephen King (kniha)

Kamera:

Alexandr Muchin

Obsahy(1)

Bývalý voják živící se v současnosti jako nájemný vrah dostane zakázku. Má zabít ředitele továrny na hračky. Po splnění úkolu je napaden armádou. Útok zahájí helikoptéry i pozemní vojsko. Jedná se však o armádu hraček. Vrah nakonec prchá před útokem vojska do koupelny, kam mu je pod dveřmi podsunut nápis: „Jsi obklíčen! Vzdej se!“ Na poličce nachází kanystr s hořlavinou a rozhodne se se svými nepřáteli vypořádat jednou provždy. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (12)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hodnotím hlavně způsob zpracování - animace je velmi dobrá, hudba naopak příšerná. Ze samotné povídky si autoři vybrali úplný základ, ale nedokázali vystihnout tajemnou atmosféru příběhu ani stupňující se pocity hrůzy. Samotné finále je v povídce až do úplného konce překvapením. Asi by to chtělo delší film. Tenhle se tak zařadí do té větší skupiny adaptací povídek a románů S.Kinga, která za moc nestojí... ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Když jsem tak na csfd lustroval kingovský adaptace v Štefanově filmografii, tak jsem narazil na tenhle projekt, o kterým jsem dodneška nevěděl. Ruskou animovanou adaptaci Kingovy povídky Battleground (Bojiště), která byla později, v roce 2006, zfilmovaná jako epizoda povídkové série Nightmares and Dreamscapes: From the Stories of Stephen King. Ale pozor, tady se nacházíme v polovině osmdesátých let v Sovětském svazu (!). A je to poměrně zajímavá věc. Krátká tak akorát aby nenudila, a s velice zajímavou a stylovou animací, která dá vzpomenout na zlatý časy český animátorský školy. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Po výtvarné stránce je to výborné, ale jako u většiny Kingových děl (tedy adaptací, nic jsem od něj nečetl) mi chybí jedna věc - ztotožnění s hlavním hrdinou. Připomnělo mi to ovšem toto taktéž sovětské animované protiválečné dílko s trochu podobným vyzněním Poligon. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Solidní animace. Přestože je moje ruština skoro nulová, rozuměl jsem všemu. Četl jsem totiž tuhle povedenou povídku několikrát. Takže mohu srovnávat s předlohou. Jedinou věc které bych této miniatuře vytkl, je právě její délka. King si ve svých knihách hraje opravdu hodně s pocity a stavy mysli svých hrdinů. Zde mi to úplně chybělo a myslím, (když už někdo používá Kinga jako předlohu() že je to to nejdůležitější. za mě 60% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Animace je tu hodně povedená, vypadá jako kombinace rotoskopie (Alois Nebel, Temný obraz) a klasické animace, ale jestli je to pravda, to Krišna ví, na každý pád to ale vypadá dobře. Horší je to s příběhem, sice neumím rusky ani bžlž, Kingovo předlohu jsem nečetl, ale i tak je příběh o nájemném vrahounu, co vpadá trochu jako Kojak a o tom, kterak je napaden stádem bojových hraček poněkud nezábavný a i když je ničení malých, takřka neškodných, armádních trubců docela zajímavé, tak velmi brzy začne nudit, což je poněkud neblahé, jelikož většina stopáže je věnována právě a jen tomu. ()

Reklama

Reklama