Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na světě existuje jeden kluk, který hraje milostné písničky na svoji „španělky“ a rád by s tím okouzlil dívku svých snů. Nebo je to snad Krauser, zpěvák deathmetalové skupiny Detroit metal city? Ano, je to tak. Negishi má totiž rozdvojenou osobnost. „Španělka“ moc oblíbená nebyla, a tak ji vyměnil za elektrickou kytaru, masku, paruku, metalové brnění a vstupuje na scénu s nejpopulárnější kapelou ve městě. Negishimu se ale někdy stává, že jeho osobnost přejde na Krausera i v normálním životě mimo jeviště, kde to nikdo netuší. Anime pro všechny příznivce metalové hudby, komedií a pro všechny, kdo chtějí vidět deset znásilnění za sekundu... (Baťka)

(více)

Recenze (36)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

"Ó, Satane, ty vládče Všehomíra, jak skála pevná je má láska k tobě...," pěje frontman české black-metalové legendy Root. Napadlo by Vás ale, že v civilním životě je to zastydlý panic, který sbírá mončičáky? Pár lidí ze studia 4°C bezpochyby. Z pekla nám přinesli seriál o démonovi jménem Krauser II, jenž nám libým hlasem sděluje: "Jsem terorista z pekla, včera jsem matku znásilnil a zejtra fotra pohřbím. Jsem terorista z pekla, nemám matku, otce, páč jsem je oba vodkrágloval. Nemám přátele, ba ani holku, i ty sem totiž vodkrágloval..." Pod maskou krále pekel skrývá se ale uhrovatý středoškoláček a naivní romantik Negiši. Či snad pod maskou trumbery Negišiho skrývá se absolutní zlo jménem Krauser II...? Nebudu to řešit a raději dám seriálu lepších 666 hvězdiček, než abych v nestřežené chvíli spolkl zelený drahokam. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Na začátku to je jako pecka - člověk se směje, baví, čeká, co se zase stane. Ale i když jsou díly jen 12 minutové a i když jich je jen jen 12, tak se to pomalu přejí. Ano, stále je to zábavné, plné sprostoty, metalu a lásky k popu, jen už ne tolik. Negiši mele tak rychle, že jsem si to občas musela zastavovat, abych stihla přečíst titulky. Určitě ani po zhlédnutí se nestane metal mým oblíbeným žánrem a určitě na to rychle zapomenu. Ale mělo to své silné chvíle (třeba díl, kde je na pódiu flusací válka a Krauser to sebere až z paty, jsem viděla s mladší sestrou: "Proboha, na co to koukáš? To je fuj, to je nechutný..!! Nemáštam další díl?" :-D) a originalitu. Slabší 4* ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Nehorázný a ukrutně úchylný náser ! Negishi je prostě magor s hodně vážnými psychickými problémy, které ventiluje skrz jeho druhé já jménem Krauser, jenž ojíždí na co narazí a plive holkám do ksichtu... ale jinak je to velmi milý chlapec. DMC mi hodně stylem připomínalo Cromartie High School, i když tam ten humor spočíval v něčem úplně jiném :) Animace a kresba je jednoduchá, ale to přidává na celkové ujetosti celého díla. Takže doporučení je nasnadě.. FUCKING RAPE THIS BITCH ! ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Bláznivý a naprosto přepálený seriál vystavený na šíleném kontrastu a dohánění nejrůznějších stereotypů až do absurdních výšin. Podívaná, během které si člověk říká, že ti co to psali nevědí o metalu nic a zároveň všechno. Samozřejmě nesmí chybět několik odkazů na různé známé skupiny a co by to bylo za show bez sežraného netopýra! Je to masakr, při kterém se někdo jako já hodně směje, občas je mu lehce zle, někdy mu i trošku běhá mráz po zádech, ale pořád má pocit, že chce vidět víc. Vše je hodně přehnané, bláznivé náhody jsou zde na denním pořádku a to že Krauser II je prostě vládce (anime) death metalu víte ještě dřív, než ten titul oficiálně získá... A tak jsem se zase jednou ujistil o tom, že by člověk neměl nikoho odsuzovat podle toho co poslouchá, nebo jak vypadá, protože i v citlivém srdci někoho kdo se třeba živí pletením košíků se může skrývat duše blázna, který pak na pódiu "ojede" klávesáka umělým dildem a fanouškům dopřeje "zlatý déšť" - sorry, to je vlastně úplně jiný příběh... Zpátky k DMC - hudba je samozřejmě velmi dobrá a kontrast mezi openingem a endingem krásně podtrhuje vše co se tady tak často řeší. Animace je slabá, ale jak už tu zaznělo, tak je dostačující k tomu aby si to divák dokázal užít. No a já si to prostě užil, sice asi ne tak dobře jako manažerka DMC, ale pořád to byl prostě masakr... 8,7/10 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Skuteční metalisti nežerou křečky, skuteční metalisti žerou puding! Aneb tak nějak to vypadá v DMC, kratičkém seriálu o looseroidním studentíkovi který poslouchá slaďáky, pomáhá stařenkám a má rád roztomilá zvířátka... a po nocích se převléká za überdrsného satanistického zlodeathmetalistu a zpívá o znásilňování, vraždění, znásilňování a vraždění. A nebo je to možná naopak, protože jeho věčná snaha se přetvařovat mu ne vždy vyjde... a v obou "světech" se občas chová jako naprostý trotl. A pak je o to víc překvapený ze svého okolí, o kterém zděšeně zjišťuje že i ti hodní si mohou rádi hrát na zlé a ti zlí zase nemusí být tak docela zlí. DMC je zkrátka vynikající série praštěným a velice chytrým způsobem parodující/vystihující svět metlošů, ale i mnoha dalších hudebních subkultur. 8/10 | ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Absolutní nářez od studia 4°C. Kdo zná hudební prostředí ve kterém se seriál pohybuje a ze kterého si dělá zdařile srandu, tak bude nadšen. I prol idi, kterým punk, black, death, metal obecně nic neříká je tu šance, že se jim to líbit bude. Ale neužijí si ty nádherné odkazy a vtípky. Tohle se dá vidět více než jednou! Je mi líto těch, kterým se seriál nelíbil. Na Yukifestu u toho lidi umírali smíchy. ()

Ajantis 

všechny recenze uživatele

Celý seriál stojí na zobrazování extrémních protikladů zrcadlících se v životě dospívajícího chlapce Negišiho a točících se kolem jeho působení ve světě hudby. Miluje sladké romantické písně doprovázené drnkáním na kytaru, ale účinkuje jako frontman brutální metalové kapely se satanistickým image, na jejíchž koncertech zpívá o tom, jak znásilnil a zavraždil (nebo to bylo naopak?) své rodiče, a týrá kapitalistické prase, nápadně připomínající - všem, kteří ho znají - Subjektiva. Trpí výčitkami svědomí kvůli vlivu své kapely na mládež, jež ji zbožňuje, ale jakmile ze sebe svlékne svůj usedlý civilní šat (a často ani toho není třeba), stává se z něj zase ten ďábel s krví podlitýma očima, který si pod maskou může dovolit fakticky vše, a nikoho ani nenapadne, kým v běžném životě je. Nu a tohoto rozporu seriál využívá k co nejšílenějšímu prznění všemožných situací, z nichž se skládá život mladého muže: schůzky s něžnou dívkou jeho snů, natáčení TV pořadu s nejmilovanější sweet-popovou kapelou, setkání s rodinou, jež si myslí, že vede v Tókju ctnostný život... a Negiškovo temné Já, Krauser-san, JE ZNÁSILNÍ VŠECHNY!!! Od první chvíle nejde o seriál ani v nejmenším realistický; všechno je přestylizované, dotažené ad absurdum a často také dosti laciné, např. časté „náhodné“ pády a následné kopulační pohyby, z nichž je šílící teen publikum u vytržení. Chápu, že člověka libujícího si v kultivovaném humoru to může až zhnusit, a sám sebe se ptám: Proč se u toho k čertu tak bavím? Není náhodou i ve mně – v člověku nesnášejícím v anime prvoplánovitost a laciný humor – kus temné stránky Negišiho, kterou tento seriál probudil, stejně jako ji v Negišim probudí první tóny jeho hitu Grotesque? Dokonce jsem pod jeho vlivem zatoužil založit také právě takovouhle kapelu, leč osidla českého školství a vědy svedla jednoho z potenciálních členů do hřejivého náručí levice a jeho kapitalistické sklony jsou tytam. DMC je tak očividně přehnané, že jsou i tyhle pitomosti neskonale půvabné - obzvláště ve spojení s lajdáckou animací, která k seriálu tak přirozeně ladí. Ovšem pod nánosem vulgarity a obscénností jsou k nalezení i opravdu vtipné momenty, jichž by se divák u takhle pokleslé podívané nenadál; ať už jsou to např. Krauserovy pohotové reakce, když se dostane do úzkých, nebo vpravdě geniální závěr 9. dílu, v němž se zhmotní-zlo-celého-světa a doprovodí jej přitom úžasná Carmina Burana. V mnoha ohledech skutečně nejde o primitivní zábavu, jak by se na první pohled mohlo zdát. (Anebo je to jen racionalizace světlého Já, které se za svého temného bratříčka tak stydí? ]:->) ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Uf, tohle nebyl nářez, ani náhul, ale doslov náflus! Není to úplně anime pro princezničky v rukavičkách, protože povídání o tom, jak jeden zakřiknutý školák v démona metalových pekel se proměňuje, není vhodný pro nejcitlivější. Parodování lidi milující či nesnášející buďto skandinávský popík či totálně z řetězů utrženou death metalovou kapelu se veze po těch nejabsurdnějších slokách plný smrti či znásilňování, ať už je to konkurent, masochistický kapitalistický prase anebo rovnou televizní věž. Nůžky mězi těmito světy jsou roztahovány nadoraz jako Krauserovy nohy při "GO TO DMC!" a hlavní postava funguje jako nereálné pojítko, které to věčně nemá úplně pod kontrolou. Většinu času sledujeme satirizující eskapády plný vhodných náhodiček a pokud si zvyknete na nespoutané klení a znesvěcování všeho na ráně, budete metaforicky vlhnout. Časem to drobet omrzí, protože už tak nějak čekáme, že Krauser všechno přejede nebo vojede a ono to nějak dopadne, ale to vůbec nevadí. Problém jsem měl spíš s formou, kdy jsem byl snad poprvé svědkem absolutní iregularity natáčecího formátu (aspoň, že stopáž byla pevná na svěžích 12 minutách). Jednou to je šikmo, pak na stojáka, poté drobný čtvereček (i toho zkoseného se dočkáme) a kresba je prostší jak Negishiho brakoidní slaďáky. A jak bylo zmíněno, rychlost mluvy mi taky dvakrát neimponovala. Dlouho jsem přemýšlel, jakým hodnocením to zabiji, ale masochisticky tomu nacpu slabší 4*. ()

pivo 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý nápad od ktorého som čakal hlavne obrovskú zábavu a salvu smiechu. Bohužiaľ je to len minimálne vtipné a bohužiaľ aj minimálne zaujímavé. O vedľajších postavách sa nič nedozvieme a hlavná postava na tom tiež nie je o moc lepšie. Jedine manažérka kapely bola naozaj super a jej hlášky ma neustále ničili, len škoda, že sa neobjavila častejšie. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Prvá tretina je bláznivá, úchylná, vtipná a takmer perfektná. Po prvých troch dieloch som mal pocit, že po dlhej dobe vidím plnohodnotný anime seriál, ktorý ma naozaj baví a je pre mňa ako stvorený. V štvrtom dieli mi však prišiel humor trochu viac ošúchaný a v ďalších dieloch sa tomu akurát potvrdilo. Áno, stále to bolo šialené, vtipné a úchylné, no tie opakujúce sa vtipy ma už začali unavovať. Hudba je výborná, animácia tak akurát, postavy fajn, humor dobrý, ja som relatívne spokojný. Silné tri. Priemer: 68% ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Tak tohle anime je fakt LOL. Chuck Shuldinger se sice asi v hrobě obrací, protože jeho tvůrci očividně death metal nikdy v životě neslyšeli, ale zábava to je. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné dílo, kterému jsem se dlouhé měsíce vyhýbal. Složeno ze třinácti třináctiminutových episod (všetně OP / ED) je to anime s minimální časovou náročností. Vypovídá o náctiletém Negishim, který miluje "přiteplený" styl muziky. Bohužel však skončil u Death Metalu, kde vystupuje jako postava Krauser II, ďábel v reálném světě. Prolínání těchto dvou osobností, lehký humor a hlavně soustava náhod, na to vše se můžete těšit v DMC. Samotnému anime bych dal tak 3 hvězdičky, ale manažerka DMC a její hlášky a také poslední 13. díl mi hodnocení zvedl o jednu. Doporučuji všem. Ne jen milovníkům hudby. 75% ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Nesnáším metal, nemusím Evu a Vaška, nemám rád násilí a rozhodně bych nechtěl, aby mě někdo zastihl při sledování tohohle seriálu... Byl to nářez! Všichni mluví tak rychle, jako kdyby to byla nějaká soutěž, a není sranda stíhat titulky. Opravdu nezávidím tomu, kdo je bude jednou překládat. A stejně jako je seriál nadupaný rychlostí, tak je přecpaný i nápadama a různýma druhama vtipů. Například se mi dost líbilo srovnání jemné libozvučné písničky s brutální násilnou metalárnou podle stejné melodie. Jen nevím, jestli bude seriál tak zajímavý i pro metaláky. Přecejen si to z nich dost často dělá děsnou legraci. Na druhou stranu mě to odhalilo pár pozitivních stránek tohohle ehm... zpěvu :-) ()

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele

Tak to mě dostalo. Opravdu, hrát na dvě strany (z toho jedna popová a druhá metalová, obrázek si každý udělá sám :D) umí jen v tomto filmu! Velmi dobře ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Naprosto absurdní, zběsilá šílenost, skýtající neuvěřitelnou zábavu. Místy úchylné i nechutné (ten plivanec mě bude strašit do smrti), ale nezapomenutelné (Tokyo Tower), úžasné postavy (od hlavního hrdiny ať už jako citlivého, nevinného zajíčka nebo démonického Krausera, přes zbytek kapely a jejich ujetou manažerku, až po fanoušky), jednoduchá, ale dostačují animace, nářezový soundtrack, skvěle kontrastní opening a ending. GO TO DMC! 8,5/10 ()

Mr.Husts 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem se u sledování anime tak nezasmál. Příjemných pár minut sledování každého dílu způsobilo, že se hluchá místa vůbec nedostavila a mě osobně skutečně dělalo problémy neudusit se při sledování smíchy od začátku do konce. Hlavní postavu si nejde nezamilovat a hudba samotná už je na 5 hvězdiček. Pro všechny fanoušky death metalu a stupidního humoru je tohle povinnost vidět, protože každý v sobě máme svého Krausera. Mad MONSTER! ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem váhala, ale prostě musím dát 5*, protože na tenhle seriál moje bránice jen tak nezapomene. Těžko říct, který extrém byl víc zesměšněn. Čímsi mi Krauser dosti připomíná Chucka Norrise, ale ten by asi veřejnou sebevraždu nepáchal. A jelikož ani po letech mé vzpomínky na Krauserovy hrdinné činy nevybledly, hodnocení nesnižuju a asi se na to mrknu znova. A jelikož jsem se i při opětovném shlédnutí mlátila smíchy se slzami v očích hlavou do klávesnice, neodvolatelně prohlašuju tento seriál za geniální. ()

Reklama

Reklama