Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (466)

Madison 

všechny recenze uživatele

Forma bezcitne prebila obsah, ale túto pohromu som dokázala odpustiť bez väčších problémov, pretože tá forma je skvelá. Škoda, že ľahkomyselný scenár nenesie v sebe hĺbku, aby každá postava dokázala diváka bezprostredne strhnúť svojím utrpením či bolesťou, ale je typicky komerčne zostrihaný, zrýchlený a skratkovitý. Ben Barnes zahral duševné šialenstvo svojej postavy Doriana Graya bez ťažkostí, ale veľkú zásluhu na tom majú hororové strašidelné prvky, atmosféra pohŕdavej anglickej aristokracie v spojení s túžbou po plnosti života, láskou, zradou či nenávisťou. Toto je typ existenčných námetov, ktoré ma vždy dostanú, keby bola snímka viac sugestívna (niečo na štýl Coppolovho Draculu), drsná, obsahovo hlbšia, bola by som nadšená. Kto ma najviac očaril, je nádherné herecké stvorenie Rachel Hurd-Wood, ktorá si už rovnako nevinné žieňa, uväznené v mužskej vášni, zahrala v Parfém: Príbeh vraha. Škoda, že ju na plátne so zaujímavými príbehmi nevidím častejšie. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Po přečtení knihy musím poznamenat, že tento film je podle mého názoru jen směšným pokusem o její zpracování.. Nesálá z něj ta správná atmosféra, kterou bych si představovala. Na druhou stranu ale toto zpracování je uděláno trochu z jiného úhlu pohledu, než z toho, jež zastávám já. Je modernější a tak chápu, že si mnoho příznivců najde :) Já nečíst originální Wildeovo dílo, taky bych šla možná s hodnocením nad průměr.. ale takhle - to prostě nejde.. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Film dvou tváří. V jednu chvíli je děj strašně hloupý, ve druhou se zase zdá, že tvůrci jdou správným směrem. Rozpačitá je hlavně prostřední část, kdy by se měl začít vyvíjet Dorianův charakter, ale scénář se místo toho soustředí na dějově nic nenabízející orgie a harémy. V tomhle bodu film vypadá jako opravdové béčko. Pak se ale 45 minut před koncem něco najednou zlomí a Dorian konečně působí jako skutečná postava se skutečnými démony. Celý film nejvíce táhnou herci v čele s Firthem a Benem Barnesem, který se velmi snaží. Nakonec tedy výsledek není žádná hrůza, ale značná část hloubky předlohy mu chybí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku se nic moc nedeje a ani me to nebralo, ale jakmile se Dorian po namalovani obrazu "zkazi" tak to zacne bejt aspon docela zabavny. Pozdejs jeste film prida nejaky ty hororovy prvky, ale nejaka strasidelna atmosfera se i pres tech par zabiti bohuzel nekona. Konec uz je pak zase trochu otravnej a zbytecne natahovanej, ale tady sem tam ta hororva atmosfera probleskne. Co se tyce hercu, Barnes ukazuje, ze neni jen ta pekna drzka Kaspian, ale umi i docela slusne hrat, i kdyz o tridu ho prehrava paradni Firth. Po vsech smerech prumer a prumer je za 3*. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Docela zevrudné převyprávění Wildeovy novely, kde mladý a krásný muž ukryje svou smrtelnost do obrazu a ten stárne a strádá místo něj, zatímco on zůstává mladým. Notoricky známý příběh anglického spisovatele, který je vskutku originální. Nemyslím si, že by scénář sám byl nějak silný, ale dosti zajímavý. Nicméně průměrné podání už tak známého díla z něj dělá slabší snímek, který se nedočkal většího ohlasu, i když herecké obsazení není až tak neznámé. Na kostru původního díla je namontováno něco navíc a ze samotného Doriana dělá jen požitkáře, který by ojel vskutku cokoliv, co se hýbe a vykouřil i smotanou ponožku. Znehodnocení postavy ale ani tak neubírá moc, a tak hodnotím lepším průměrem za výborný výkon Firtha. Příjemné pokoukání, ale nic geniálního. 65% ()

Galerie (344)

Zajímavosti (10)

  • Film sa začal natáčať v lete roku 2008 v Ealing Studios a mestských častiach Londýna, dokončený bol v októbri. (Greenpeacak)
  • Jedná sa o druhý film herečky Rachel Hurd-Wood (Sybil Vane), v ktorom má hlavná mužská postava večný život. Prvým bol Peter Pan (2003). (odmocnina)

Reklama

Reklama