Reklama

Reklama

Dorian Gray

Trailer

Lidé se odjakživa bojí stárnutí, ovšem někteří více. Představte si, že byste si navždy mohli zachovat krásnou mladou tvář a místo vás by stárnul váš portrét. Jak tento proces ovlivní lidskou duši a charakter? Příběh Doriana Graye byl již mnohokrát z filmován a stal se legendou. Dorian Gray byl mladý anglický aristokrat, kterému v životě nic nechybělo. Měl hezkou tvář, peníze a věděl, jak na ženy. Jenže se bál stárnutí. Až jednoho dne si nechává udělat portrét a vysloví tajné přání - chce aby za něj stárnul jeho obraz. A přání se splní. Dorianu Grayovi zůstává tvář nevinného mladíka, zatímco obraz nese stopy času i všech hříchů a zločinů, kterých se dopustil. Ale žádné tajemství se nedá udržet navždy a minulost ho po letech dohání v podobě Hallwarda i bratra dívky, jejíž smrt kdysi způsobil... (HBO Europe)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Zatímco v originále namluvil hlas obrazu sám Ben Barnes, ztvárňující Doriana Graye, který byl pak počítačově upraven, v českém znění pro tyto postavy byly obsazeni dva dabéři. Martin Písařík nadaboval živého Doriana a Jaroslav Kaňkovský pak hlas obrazu. (funhouse)
  • V knižnej predlohe má Dorian kučeravé blond vlasy. (Carol Pifková)
  • Jedná sa o druhý film herečky Rachel Hurd-Wood (Sybil Vane), v ktorom má hlavná mužská postava večný život. Prvým bol Peter Pan (2003). (odmocnina)
  • Film financovala Národná lotéria prostredníctvom UK Film Council's Priemere Fund a to sumou 500 000 libier. (Greenpeacak)
  • Film sa začal natáčať v lete roku 2008 v Ealing Studios a mestských častiach Londýna, dokončený bol v októbri. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama